Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از توافق اولیه برای تولید ۴۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز چاپ کتاب‌های درسی سال تحصیلی آینده خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ تولید کاغذ در کشور کلاف سردرگم و پیچیده‌ای است که گویی هر زمان که قرار می‌شود، کسی این کلاف را از هم باز کند تا جایی پیش می‌رود و باز به گره کوری بر‌خورده و آن را رها می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قصه تولید چاپ و تحریر در بزرگترین کارخانه تولید کاغذ در کشور یعنی مازندران نیز به همین منوال است،‌ این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه 175 هزار تن کاغذ تحریر و روزنامه چند سالی است که از رونق افتاده و دچار رکود شده است.

این رکود تا اندازه‌ای است که در سال‌های اخیر بسیاری از تولیدات در انبار مانده و یا دوباره خمیر شده‌اند‌، کاغذ داخلی که سال‌هاست رنگ بی‌مهری مصرف‌کنندگان را به خود گرفته است، می‌تواند امروز در وانفسای افزایش قیمت ارز و نبود یارانه‌های حمایتی دولت برای واردات کاغذ خودی نشان دهد و از وضعیت رکود خود را برهاند‌؛ البته اگر  موانع و مشکلات موجود بدرستی شناسایی و رفع شود.

یکی از مهمترین دلایل توقف خط تولید کاغذ چاپ و تحریر در این کارخانه  زودتر از موعد اجرایی شدن طرح تنفس جنگل و عدم اجرایی شدن طرح‌های جایگزین برای دسترسی این کارخانه به مواد اولیه یعنی چوب است. در عین حال موانع و مشکلات دیگری نیز وجود دارد که تنها به این کارخانه که بزرگترین کارخانه تولید کاغذ در خاورمیانه به شمار می‌رود  اختصاص ندارد، بلکه تولید کاغذ در کشور را احاطه کرده‌اند‌، موانعی از جمله شرایط نابرابر رقابت با واردات،‌ عدم حمایت از تولید و...

قیمت کاغذ صعودی شد/ دلایل التهاب پایان مرداد در بازار کاغذ چیست؟خطر کمبود کاغذ در صورت بازگشایی مدارس جدی است/ بازار دفاتر مشق همچنان نامطمئنراه‌ حل دولت برای نجات تولید کاغذ از بن‌بست چیست؟/ دلارهایی که دور ریخته می‌شوند

کارخانه مازندران در چند ماه گذشته که مدیریت تازه‌ای را تجربه کرده است بدنبال رایزنی با وزارت آموزش و پرورش در تلاش بوده تا تولید تحریر خود را تقویت کند. حالا صفریان مدیرعامل این کارخانه از توافق اولیه با مسئولان آموزش و پرورش برای تامین کاغذ مورد نیاز چاپ کتاب‌های درسی سال آینده خبر می‌دهد.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در گفت‌وگو با تسنیم از توافق اولیه با وزارت آموزش و پرورش برای تولید حداقل 40 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر مورد نیاز برای انتشار کتاب‌های درسی خبر داد.

وی گفت: پیش از این با رایزنی‌های انجام شده 60 تن کاغذ چاپ و تحریر را به چاپخانه کتب درسی ارسال کردیم و خواستیم که این کاغذها در چاپ تست شود و در صورت تایید ما 40 هزار تن کاغذ مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی آینده را تأمین کنیم.

صفریان تصریح کرد:‌ خوشبختانه طی چند روز گذشته این کاغذها در چاپخانه تست شده و مورد تایید بود،‌ قرار شد این کاغذها صحافی شده و پس از تایید مرحله صحافی تا 48 ساعت دیگر نامه درخواست وزارت آموزش و پرورش به دست ما برسد.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران ادامه داد:‌ در صورت اجرایی شدن این قرارداد‌، خط تولید کاغذ تحریر ما بر روی تولید کاغذ تحریر داخلی متمرکز خواهد شد. در صورتی که اجرایی نشود،‌ ناچاریم باز به وضعیت گذشته و توقف تولید تحریر روی خواهیم آورد.

صفریان هم‌چنین با اشاره به تعهدات سازمان جنگل‌ها در قابل کارخانه مازندران گفت:‌ متاسفانه هنوز مصوبات کارگروه دادگستری استان که به دستور آقای رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه راه‌اندازی شده بود،‌ اجرایی نشده است.

وی ادامه داد:  اما سازمان جنگل‌ها اخیرا به ما اعلام کرد که اجازه برداشت چوب‌های شکسته و افتاده در جنگل را خواهد داد‌، یک هفته گذشته ولی هنوز این اجازه صادر نشده است.

لازم به یادآوری است،‌ با دستور حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی که اسفندماه سال 99 از این کارخانه بازدید کرد‌، مدیرکل دادگستری استان مازندران، مدیرکل سازمان بازرسی استان، نماینده استانداری، مدیر منابع طبیعی استان و مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران، جلسه‌ای با عنوان ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مازندران تشکیل دادند.

این جلسه که بیست و پنجم فروردین سال جاری در دادگستری مازندران تشکیل شد، به سه مصوبه رسید.  تحویل صنوبر مورد نیاز کارخانه چوب و کاغذ از محل طرح صنوبر استان گیلان در ازای مطالبات کارخانه، مراجعه مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ در راستای تنظیم قرارداد جهت اجرای مصوبه بند اول سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بدون اخذ تعهد، تشکیل کارگروه، جهت اخذ مجوز به منظور اجرای طرح بهره‌برداری از چوب‌های شکسته و افتاده جنگل از سوی صنایع چوب و کاغذ مصوبات این کارگروه بود که هنوز اجرایی نشده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت کاغذ تولید کاغذ در ایران صنعت کاغذ تولید کاغذ در ایران مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران وزارت آموزش و پرورش کاغذ مورد نیاز تولید کاغذ هزار تن کاغذ توافق اولیه چاپ و تحریر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأکید نماینده ولی فقیه در لرستان بر رفع موانع تولید
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!