Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@02:48:51 GMT

منتفعان بزرگ اقتصاد ۹۹

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۵۶۶۶

منتفعان بزرگ اقتصاد ۹۹

آفتاب‌‌نیوز :

سال ۹۹ یکی از سخت‌ترین سال‌های اقتصاد ایران بود. رکود سنگین ناشی از کرونا در کنار تحریم ها، تصمیمات غلطی که نوسان شدید در بورس و از دست رفتن دارایی بسیاری از تازه واردان به بازار سهام را رقم زد، جهش نرخ ارز و افزایش شدید قیمت مسکن باعث شد تا اقتصاد هم در سطح واحد‌های اقتصادی کوچک و بزرگ و هم در سطح خانوار‌ها با مشکلات جدی مواجه شود، اما برخی بخش‌های اقتصاد مصون از این بحران، با بهبود شرایط و افزایش سوددهی مواجه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این بخش ها، بانک‌ها بودند.

بررسی صورت‌های مالی ۱۸ بانک خصوصی

بررسی‌های خراسان از صورت‌های مالی ۱۸ بانک غیردولتی حاضر در بورس نشان می‌دهد که بانک‌ها در سال ۹۹ با پناه بردن به بازار‌های سرمایه و ارز و کسب بعضی سود‌های هنگفت از سرمایه گذاری در سهام و اوراق و همچنین از مبادلات ارزی توانستند سودآوری چشمگیری داشته باشند. به این ترتیب که ۱۱ بانک با رشد بیش از ۱۰۰ درصد سود خالص مواجه شدند و فقط ۲ بانک با کاهش سود یا افزایش زیان مواجه شدند. بررسی صورت‌های مالی بانک‌ها نشان می‌دهد که این رشد سودآوری از مسیر بازار سرمایه و بازار ارز به دست آمده است. به این ترتیب که با مقایسه صورت‌های مالی سال‌های ۹۹ و ۹۸ بانک‌ها مشخص شده است که سرمایه گذاری در سهام و اوراق بهادار در ۱۰ بانک رشد بیش از ۱۰۰ درصد و در ۳ بانک نیز رشد ۵۰ تا ۱۰۰ درصد داشته است. همچنین خالص سود بانک‌ها از سرمایه گذاری‌های خود در ۱۱ بانک با رشد بیش از ۱۰۰ درصد و در ۲ بانک دیگر با رشد مثبت کمتر از ۱۰۰ درصد همراه بوده و فقط ۵ بانک با رشد منفی در سود سرمایه گذاری مواجه بوده اند.

مهم‌ترین تغییرات وضعیت بانک‌ها در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸

در مجموع مهم‌ترین محور‌های تغییر وضعیت مالی بانک‌های حاضر در بورس در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ به شرح زیر است:

سود و زیان خالص: ۱۱ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۲ بانک رشد منفی

سود و زیان انباشته: ۱۰ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۵ بانک با رشد منفی سود و زیان انباشته

وضعیت بانک‌ها از نظر سوددهی: ۴ بانک زیان ده، ۱۴ بانک سودده - ۱۴ بانک با سود انباشته، ۴ بانک با زیان انباشته - زیان انباشته ۳ بانک بیش از سرمایه و یک بانک کمتر از سرمایه

درآمد بانک‌ها از محل تسهیلات: ۳ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۵ بانک رشد بیش از ۵۰ درصد، ۳ بانک رشد منفی

هزینه سود سپرده: یک بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۲ بانک رشد منفی، یک بانک رشد بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و بقیه بانک‌ها رشد مثبت تا ۵۰ درصد

خالص تسهیلات - سپرده (نشان دهنده این که درآمد بانک از سود تسهیلات در مقایسه با هزینه‌های سود سپرده‌ها چه مقدار بوده است): ۶ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۳ بانک رشد بیش از ۵۰ درصد، ۵ بانک رشد منفی - ۶ بانک تراز منفی دارند که به معنای سود سپرده پرداختی بیشتر از درآمد سود تسهیلات است.

خالص سود سرمایه گذاری: ۱۱ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۵ بانک رشد منفی

خالص سود ارزی: ۸ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۳ بانک رشد منفی

جمع درآمد‌های عملیاتی (شامل درآمد حاصل از خالص تسهیلات - سپرده، درآمد حاصل از خالص سود سرمایه گذاری و سود ارزی و دیگر درآمد‌های ناشی از عملیات بانکی): ۱۲ بانک درصد رشد ۳ رقمی، ۲ بانک رشد منفی

سرمایه گذاری در سهام و اوراق: یک بانک با درصد رشد ۴ رقمی، ۹ بانک با درصد رشد ۳ رقمی، ۳ بانک با رشد بیش از ۵۰ درصد

منبع: روزنامه خراسان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بانک بورس بانک درصد رشد ۳ رقمی صورت های مالی بانک رشد منفی سرمایه گذاری زیان انباشته بانک با رشد ۱۰۰ درصد رشد بیش خالص سود ۵۰ درصد ۱۱ بانک یک بانک بانک ها ۵ بانک سال ۹۹ ۳ بانک ۲ بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • چطور درصد حساب کنیم؟