Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@21:29:51 GMT

ابتلای بیماران دیابتی به قارچ سیاه

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۵۷۷۶

ابتلای بیماران دیابتی به قارچ سیاه

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، حالا در این کارزار سخت و طاقت فرسا خبر شیوع بیماری قارچ سیاه موج جدید از نگرانی را در کشور به راه انداخته است. گروهی آن را سوغات و عارضه جدید دلتاکرونا می‌پندارند که آمده تا داغ بیشتری بر دل ما بنشاند و همانند اسمش روزگارمان را سیاه کند برخی دیگر اما آن را بی‌ارتباط با کرونا و البته بسیار آسیب رسان می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان گروهی هم قارچ سیاه را همانند شیوع گونه جهش یافته کرونا جدی نمی‌دانند و همچنان بر رعایت نکردن پروتکل‌ها اصرار دارند.

 پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی  بیماری موکورمایکوزیس یا همان قارچ سیاه را چنین توضیح می‌دهد: بیماری موکورمایکوزیس که به قارچ سیاه معروف شده ناشی از نوعی قارچ است که بیشتر در بیماران دیابتی و افرادی که به نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند دیده می‌شود. به عبارت دیگر قبل از شیوع بیماری کرونا مبتلایان به دیابت که قند خون کنترل نشده داشتند یا افرادی که از داروهای کورتن و سرکوبگر سیستم ایمنی استفاده می‌کردند مانند بیماران پیوند عضو، بیشتر به بیماری قارچ سیاه مبتلا می‌شدند.

او درباره شیوع این بیماری در دوران اپیدمی کرونا می‌گوید: در دوران پاندمی برای درمان مبتلایان به کرونا بخصوص در بیمارانی که دچار افت اکسیژن می‌شوند مجبور به استفاده از کورتن هستیم حالا اگر این افراد به دیابت یا بیماری نقص ایمنی هم مبتلا باشند احتمال بروز قارچ سیاه در آنها افزایش می‌یابد. در واقع به همین دلیل است که هم اکنون با نمونه‌هایی از ابتلا به قارچ سیاه در کشور مواجه شده‌ایم.

دکتر طبرسی با اشاره به مراحل ابتلا به موکورمایکوزیس عنوان می‌کند: قارچ عامل این بیماری با آلوده کردن سینوس ها، عفونت را آغاز می‌کند و سپس به بخش‌های دیگر بدن بخصوص کاسه چشم حمله می‌کند. تهاجم این عفونت به کاسه چشم بسیار خطرناک است و می‌تواند به نابینایی فرد مبتلا منجر شود.

او با بیان اینکه درمان اصلی قارچ سیاه جراحی است، می‌گوید: دارودرمانی به تنهایی برای شکست این بیماری کافی نیست و جراحی درمان اصلی محسوب می‌شود. البته حذف عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی، کنترل نوسانات قند خون در افراد دیابتی و کم کردن داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی در درمان بیماری بسیار مؤثر هستند. داروی اصلی که در درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد بسیار گران است و متأسفانه در داخل کشور تولید نمی‌شود اما داروی جایگزینی برای آن وجود دارد که خوشبختانه در داخل کشور تولید می‌شود. این متخصص بیماری‌های عفونی، تشخیص قارچ سیاه را بالینی عنوان می‌کند و می‌افزاید: برای بیماری که با تورم چشم، ترشح سیاه مخاط یا ضایعات زخمی در کف کام مراجعه می‌کند به سرعت درمان آغاز می‌شود و ضمن انجام مراحل درمان نمونه برای پاتوبیولوژی ارسال می‌شود. در واقع به هیچ وجه درمان را برای کسب نتیجه آزمایشگاه معطل نمی‌کنیم.

دکتر طبرسی برای پیشگیری از افزایش ابتلا به این بیماری توصیه می‌کند: افراد دیابتی در نخستین گام باید پروتکل‌های بهداشتی را به درستی رعایت کنند یعنی ماسک بزنند و در مکان‌های بسته و شلوغ حضور نیابند تا در مواجهه با بیماری کرونا قرار نگیرند. در گام بعدی در اسرع وقت واکسن تزریق کنند چون واکسیناسیون علیه بیماری کرونا، عوارض خطرناک ابتلا به آن را بشدت کاهش می‌دهد. خوشبختانه هم اکنون واکسیناسیون برای افراد دیابتی انجام می‌شود.در نهایت افراد دیابتی یا افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی در صورت ابتلا به کرونا از خوددرمانی پرهیز کنند و اگر با افت اکسیژن مواجه شدند حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنند. عدم بستری در بیمارستان و خوددرمانی باعث بروز عوارض غیرقابل کنترل در این افراد می‌شود.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در پیک پنجم اپیدمی دلتا بیشترین ابتلا در میان زنان باردار دیده شده که این بسیار نگران کننده است. این افراد باید از خود محافظت کنند و ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی بعد از ماه سوم بارداری حتماً واکسن تزریق کنند. او در مورد واکسن هراسی یا تأخیر در واکسیناسیون به‌دلیل استفاده از برند خاصی از واکسن می‌گوید: در حال حاضر هدف ما کاهش مرگ و میر است. واکسن کرونا از هر برندی که باشد مانع مرگ و میر خواهد شد. اندکی تأمل نشان می‌دهد هیچ یک از واکسن‌هایی که تاکنون تولید شده‌اند در کاهش ابتلا به دلتا کرونا به طور جدی مؤثر نبوده‌اند اما خوشبختانه مرگ و میر را در استفاده کنندگان از واکسن کاهش داده‌اند.

پربیننده ترین دمنوش کندر معجزه در این روزهای کرونایی اگر واکسن زدید و مبتلا به کرونا شدید، به این صورت اقدام کنید با این روش از برنج استفاده کنید تا لاغر شوید همچنان نوع دلتا کرونا خطرناک تر از انواع دیگر کرونا می باشد برای درمان کرونا فقط باید آب هویج مصرف کنیم؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قارچ سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون