Web Analytics Made Easy - Statcounter


نکته جامانده‌ای هم وجود دارد که استاد محمدرضا حکیمی بدون اینکه از بودجه‌های دولتی در نظام جمهوری اسلامی ارتزاق کند، توانسته به عالی‌ترین سطح تحقیق و تألیف برسد، ده‌ها جلد کتاب علمی-تحقیقی از خود به یادگار بگذارد و در شمار چهره‌های برجسته حوزوی قرار گیرد.

تکریم کم‌نظیری که بزرگان علم و معنویت از او کردند، عظمت شخصیت این دانشمند حوزوی را به روشنی نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او این عظمت را از ناحیه عنوان‌ها و منصب‌ها و جایگاه‌های اعتباری که امروز بعضی علما را در چشم‌ها بزرگ نشان می‌دهد به دست نیاورده است. استاد محمدرضا حکیمی هرگز هیچ مسئولیت و منصب و عنوان رسمی و دولتی و حتی وظایف رسمی حوزوی نداشت ولی در بالاترین سطح احساس مسئولیت می‌کرد.


با اینکه امام، حوزه‌های علمیه را از رفتن به سوی بودجه‌های دولتی منع کرده بودند، حوزه‌ها برخلاف نظر امام به برخورداری از ردیف بودجه معتاد شدند و مبالغ هنگفتی از بیت‌المال صرف کارهائی می‌شود که قبل از انقلاب، با تکیه بر وجوه شرعیه و هدایای مردم انجام می‌شدند. تخصیص بودجه‌های کلان بیش از هزار میلیارد تومانی در سال 1400 به حوزه‌های علمیه که صدها میلیارد آن در اختیار شورای عالی حوزه‌های علمیه قرار گرفته، اصولاً توجیهی ندارد.

تمام کارهائی که در حوزه‌های علمیه صورت می‌گیرند، بدون دریافت بودجه دولتی هم قابل انجام هستند. با اختصاص این بودجه کلان به حوزه‌های علمیه، فقط عده‌ای حقوق‌بگیر بر عائله دولت افزوده شده که پشت‌ میزها می‌نشینند و با روحیه کارمندی رفت و آمد می‌کنند و حداکثر تعدادی گزارش و کتاب تهیه و منتشر می‌کنند که به غنای کتاب‌های علمی گذشتگانی که بدون استفاده از بودجه‌های دولتی تألیف و منتشر می‌کردند نمی‌رسند. با این بودجه‌های کلان تاکنون حتی یک محمدرضا حکیمی پرورش نیافته و اگر افراد محققی در حوزه رشد یافته‌اند، بدون ارتزاق از این بودجه‌ها بوده است.
در کارهای تبلیغی هم همین انحراف به وجود آمده است. قبل از انقلاب، طلاب و فضلا با پول مردم به تبلیغ می‌پرداختند و نتیجه آن تبلیغات، رشد آگاهی‌های اسلامی مردم و پیوستن آنها به نهضت امام خمینی و به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی بود ولی اکنون بودجه دولتی‌ صدها میلیارد تومانی به سازمان تبلیغات اسلامی تعلق می‌گیرد که عده‌ای پشت‌ میز بنشینند و تعدادی پوستر چاپ کنند و از منافع مداحانی که برخلاف مداحان اصیل در حال به انحراف کشاندن محتوای پیام عاشورا هستند حفاظت کنند. ورود به مسائل جناحی و دخالت در اموری که ربطی به وظایف معنوی و تبلیغی روحانیت ندارد، بخش دیگری از هزینه‌سازی‌ها به نام دین است که در جای خود قابل بررسی و البته مایه تأسف شدید است.
زندگی استاد محمدرضا حکیمی از این جهت برای حوزویان درس‌آموز است که بدون استفاده از بودجه دولتی و به سبک حوزه‌های علمیه گذشته درس خواند، تحقیق کرد، کتاب نوشت و به مکتب اهل‌بیت خدمت کرد. گسترش معارف اسلامی به شیوه محمدرضا حکیمی، برای حوزویان حکمت‌آموز است اگر بیاموزند.

23302

کد خبر 1550154

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمدرضا حکیمی حوزه های علمیه محمدرضا حکیمی بودجه ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۶۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدول مربوط به «بودجه شرکت‌های دولتی» تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، جدول ۱۱ با عنوان «بودجه مصوب شرکت‌های دولتی» و پیوست سه با عنوان «شرکت‌های دولتی» را به تصویب رساندند.

«حمیدرضا حاجی‌بابایی» رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در این زمینه‌، توضیح داد: ۶۵ درصد بودجه شرکت‌های دولتی از محل نفت است و ما در این جدول بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کرده‌ایم که خارج از آن نمی‌توانند اقدامی انجام دهند.

کد خبر 6092906 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • شباهت عجیب دانیال حکیمی و پسرش
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • جدول مربوط به «بودجه شرکت‌های دولتی» تصویب شد
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟