Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@02:46:11 GMT

شهرهای شاد پیشگام پیشرفت و ترقی است

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۶۷۵۰

شهرهای شاد پیشگام پیشرفت و ترقی است

یک دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: زمانی که مردم جامعه از شادی برخوردار باشند تعلق و ارتباطات اجتماعی، مطلوب رضایت از زندگی و انگیزه کار و تلاش بیشتر می‌شود و توسعه اقتصادی افزایش می‌یابد، چنین جامعه‌ای مسیر پیشرفت و ترقی را طی خواهد کرد.

پریوش اورکی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شادی جزئی جدایی‌ناپذیر از روابط اجتماعی شهر است و به همین جهت محققان نیز بر این باورند که داشتن جامعه سالم و پایدار مشروط به داشتن افرادی سالم و شاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شادی و پایداری با یکدیگر در ارتباط است، افزود: این مسئله تمایل زیاد شهرهای مدرن به داشتن مکان‌های شاد را نیز به خوبی توجیه می‌کند، بنابراین شهرهایی که به دنبال پایداری هستند، اولویت‌های خود را بر روی شهر شاد و شادی ساکنان آن ارتقای کیفیت محیطی و عدالت اجتماعی قرار داده‌اند.

این دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تصریح کرد: امروزه داشتن شهر شاد به عنوان یکی از دلایل اصلی سیستم‌های مدیریت شهری به ویژه در کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است، از این رو برنامه ریزان شهری برای داشتن شهری سرزنده و شاد تلاش می‌کنند تا تأثیر فضاهای شهری بر ساکنان را بررسی کنند.

وی با بیان اینکه محیط‌های شهری می‌تواند احساسات مثبت و سلامت روحی شهروندان را تقویت کند، ادامه داد: امروزه شهرها باید به چیزی فراتر از طراحی ساختمان و شبکه رفت و آمد بیندیشند؛ لازم است فضاهایی خلق شود که با نیازهای امروزی و همان افزایش شادی مطابقت داشته باشد که در این فضاها روحیه و احساس شهروندان جست و جو می‌شود که در ارتباط با مکان‌ها و فضاهای شهری تأثیر زیادی می‌پذیرد.

اورکی اظهار کرد: دستیابی به شادی هدف همه انسان‌ها است که امروز در تمام طرح‌ها و برنامه ریزی های شهری به ویژه در کشورهای در حال توسعه نادیده گرفته شده است؛ در جامعه ما شادی پدیده‌ای است که با گذر زمان کمرنگ می‌شود و این نیازمند توجه به بحث نشاط و شادی اجتماعی است.

وی گفت: به نظر می‌رسد علاوه بر اینکه عوامل اقتصادی اجتماعی در پایین بودن نشاط و شادی‌های شهروندان تأثیرگذار باشد، امروزه یکی از عواملی که نسبت به چند دهه گذشته بیشترین تأثیر در نشاط و شادی شهرها و شهروندان را دارد، عوامل کالبدی یا همان فضاهای شهری است، زیرا به سبب رشد سریع جمعیت و وسعت شهرها و نیز ترافیک، آلودگی بصری، در دسترس نبودن خدمات، نبود فضاهای عمومی مناسب برای تفریح، عدم ارتباطات اجتماعی، نبود پیاده‌روی مناسب و در کل نبود فضاهای جاذب جمعیت و سایر موارد فضاهای شهری عملکرد واقعی شهر شاد خود را از دست داده‌اند به صورتی که ضعف سرزندگی و احساس شادی در مکان‌ها و فضاهای شهری به عنوان یکی از چالش‌های اساسی برنامه ریزان شهری و طراحان شهری معاصر ایران تلقی می‌شود.

این دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری با بیان اینکه پیاده روی تأثیر مثبتی بر شادی ساکنان شهرها دارد، افزود: هنگام پیاده روی افراد با یکدیگر به صورت چهره به چهره برخورد می‌کنند و در مرحله بعدی احساس اعتماد و ارتباطات اجتماعی بین آنها به وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: نمی‌توان تأثیر محیط و فضاهای شهری در روح و روان شهروندان را نادیده گرفت، زیرا محیط زندگی، فراهم شدن شرایط پیاده روی و ارتباطات اجتماعی تأثیر خود را می‌گذارد، البته شادی به میزان تحصیلات، نوع دسترسی به فضاهای شهری، دسترسی به امکانات فرهنگی و تفریحی بافت شهر و مقایسه خود با دوستان و همکاران بستگی دارد.

کد خبر 518396

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شاد شهر کلانشهر شادی نشاط اجتماعی رضایت شهروندان مشارکت شهروندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ارتباطات اجتماعی برنامه ریزی فضاهای شهری پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۶۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم شوقی ظهر یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر رشت اظهار کرد: در یک سال گذشته عمر خدمتی ام به وعده‌هایی که دادم یا تحقق یافته و یا در حال انجام است.

شهردار رشت به اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه‌های عمرانی در این شهر بیان کرد: در برخی پروژه‌های عمرانی شهری رشت از تعهدات جلوتر هستیم.

شوقی با اشاره به اقدامات رضایت بخش مدیریت شهری در اجرای طرح میثاق رشت اضافه کرد: تقاطع حمیدیان و رودباری بالای ۲۰ درصد پیشرفت، تقاطع شهید باهنر بالای ۳۰ درصد پیشرفت و تقاطع امام حسین نزدیک به ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از کار سخت و زیر زمینی پروژه میثاق به اتمام رسیده است، افزود: کارها با همراهی مردم و دستگاه‌های اجرای به سرعت در حال انجام است.

شهردار رشت از پیشرفت ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت خبر داد و اضافه کرد: با اجرای پروژه‌های عمرانی در نقاط مختلف شهر، رشت به کارگاه عمران و آبادانی تبدیل شده است.

به گفته شوقی، ساخت سرویس بهداشتی، ساماندهی کف پوش‌ها، لایروبی رودخانه‌ها، ممیزی املاک، اجرای آسفالت و بازگشایی معابر شهری بخشی از اقدامات مدیریت شهری رشت بوده است.

وی با اشاره به الکترونیکی کردن خدمات شهری رشت افزود: ۵۰ درصد خدمات شهری رشت الکترونیکی شده و مابقی هم در دست اقدام است و الکترونیکی شدن صدور پروانه ساختمانی در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6091195

دیگر خبرها

  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد+فیلم
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد