Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی با قطعی سامانه‌ مواجه می‌شوید و نمی‌دانید این سامانه چند دقیقه یا چند ساعت دیگر درست خواهد شد، اینجاست که عطای حق بیمه‌های پرداختی را به لقای آن می‌بخشید و قیمت داروها رو به صورت آزاد حساب می کنید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مرکز پژوهشی «بتا» هفته گذشت اعلام کرد که بیش از 25 هزار توییت و 20 هزار پست اینستاگرام درباره مشکلات مربوط به دارو و داروخانه‌ها منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 90 درصد این محتوا دارای بار احساسی منفی از جمله خشم و اندوه است. خشم و اندوهی که در کنار مشکلات اقتصادی و گسترش کرونا  اعصاب و روان ایرانیان را به بازی گرفته است. اما ریشه این مشکلات چیست؟ آیا فقط مسئله کمبود برخی اقلام دارویی است؟

مردم صحبت‌های دیگری هم دارند. جدای از کمبود سرم و برخی داروهای خاص، کاربران از برخی مشکلات دیگر هم سخن گفته‌اند. وقتی به لیست پرتکرارترین سازمان‌ها و نهادها در این گزارش نگاهی می‌اندازیم، نام سازمان تامین اجتماعی در جایگاه چهارم خودنمایی می‎‌کند.

ماجرای تکرار نام تأمین اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی، به سامانه‌ای باز می‌گردد که مدتی است جایگزین دفترچه‌های کاغذی قدیمی شده است. موضوعی که در ابتدا بسیار خوب و در راستای کاهش زحمت بیمه‌شدگان به نظر می‌رسد. واقعیت اما داستان دیگری دارد. بسیاری از کاربران از قطعی گاه و بی‌گاه این سامانه شاکی هستند. موضوعی که موجب سردرگمی، شلوغی بی‌مورد و البته ضرر مالی به بیمه شدگان شود.

موضوع ساده است. وقتی پس از یک صف انتظار طولانی نسخه خود را دریافت می‌کنید، با قطعی سامانه‌ مواجه می‌شوید. در یک طرف جمعی خسته و احتمالاً عصبانی از شلوغی که پشت سر شما منتظر دریافت دارو هستند، از طرف دیگر بیماری که در بیمارستان یا منزل منتظر دریافت داروست. شما هم نمی‌دانید این سامانه چند دقیقه یا چند ساعت دیگر درست خواهد شد.

اینجاست که عطای حق بیمه‌های پرداختی را به لقای آن می‌بخشید و قیمت داروها رو به صورت آزاد حساب می‌کنید. البته شاید برای شما این رقم عدد بزرگی نباشد اما اگر هزاران بیمه‌شده دیگر در همین ساعات قطعی بی‌خیال استفاده از  آن شوند احتمالا میلیون‌ها تومان سود به جیب سازمان تأمین اجتماعی می‌رود. موضوع البته تنها به زمان قطعی سامانه محدود نمی‌شود و آن طور که برخی کاربران فضای مجازی نوشته‌اند، گاهی داروخانه‌ها به کد ملی و استعلام آن توجهی ندارند و مبلغ را آزاد حساب می‌کنند.

مشکلات سامانه تأمین اجتماعی اما سرنخ‌های بزرگتر و پیچیده‌تری هم دارد. برخی کارشناسان در دسترس نبودن‌های مکرر انواع و اقسام سامانه‌های تازه تأسیس، خصوصاً در حوزه درمان را اتفاقی عمدی می‌داند. آنها می‌گویند بر اساس برخی شواهد و اظهارات کاربران در سامانه‌های ضروری زندگی مردم، پشت پرده‌ای فراتر از موضوع سود تأمین اجتماعی از قطعی چند ساعتی سامانه‌ دارد.

شفاف شدن فرآیندهای درمانی و تأمین دارو ضرر بزرگی را به مافیا و سودجویان این حوزه می‌زند. آنها بهترین راه را در بدنام کردن فرآیندهای الکترونیکی میان مردم یافتند. گزارش مرکز پژوهشی بتا نشان می‌دهد حدود 80 درصد کاربران از این سامانه ناراضی هستند و این موضوع می‌تواند به نابودی یا تغییر شکل اجرای این تصمیم منجر شود. موضوعی که حتماً مورد علاقه مافیای تأمین دارو است.

اکنون با روی کار آمدن دولت جدید و استقرار شخصیت‌های جدید در مسند وزارت، تلاش‌ها برای کسب رضایت مردم و نشان دادن تفاوت آغاز خواهد شد. طبیعتاً بخشی از این تلاش‌ها به تصمیماتی سریع برای جلب رضایت مردم اختصاص خواهد داشت که به خودی خود بد نیست اما بیم آن می‌رود این تصمیمات توسط گروه‌های ذی‌نفع به سمت نادرستی هدایت شود.

مبارزه با فساد از شعارهای اصلی دولت جدید است که بی‌شک تحقق دولت الکترونیک یکی از زیرساخت‌های اصلی آن است. متضرران احتمالی تحقق دولت الکترونیک که در طول‌ سالیان دراز سودهای کلانی به جیب زده‌اند، اکنون توانایی دارند هر تلاشی را برای توقف یا اجرای ناقص دولت الکترونیک ساماندهی کنند. ضربه زدن به حیثیت و کارآمدی سامانه‌های الکترونیکی یکی از فعالیت‌های احتمالی آنهاست.

انتظار می‌رود وزرای جدید، خصوصاً در وزارتخانه‌های کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی توجه ویژه‌ای به دولت الکترونیک و تلاش‌ها برای مخالفت جلو و پشت پرده با آن داشته باشند. دعوای موافقان و مخالفان گسترش سامانه‌های برخط یکی از چالش‌های کمتر رسانه‌ای شده است که سال‌های آینده صف‌بندی جدیدی در مدیریت کشور ایجاد خواهد کرد.

معاون بیمه سلامت: 25 درصد نسخه‌ها الکترونیکی است/ تا پایان مهرماه تمام نسخ الکترونیک می‌شوندتأمین اجتماعی برای اجرای" نسخه الکترونیک" مشوق‌های جدید در نظر گرفت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان غذا و دارو سازمان تامین اجتماعی ویروس کرونا سازمان غذا و دارو سازمان تامین اجتماعی دولت الکترونیک تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حوزه دارو در نظام سلامت از همیت ویژه‌ای برخوردار است و در این میان سازمان‌های بیمه گر به عنوان یکی از ارکان مهم میان مردم و داروخانه‌ها محسوب می‌شوند، عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه گر می‌تواند مشکلات زیادی را برای داروخانه‌ها ایجاد کند؛ از سوی دیگر داروخانه‌ها یکی از حلقه‌های درمانی و ارکان مهم نظام سلامت هستند که به عنوان مرکزی ازچرخه درمان مورد توجه قرار دارند و حمایت از اقتصاد داروخانه‌ها در حقیقت حمایت از چرخه درمان است.

اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها که عدم پرداخت این بدهی می‌تواند مشکلات زیادی را برای نظام سلامت به همراه داشته باشد.

کمبود نقدینگی مسئله ای جدی برای داروخانه‌داران

محمدرضا کشاورز بازرس انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا بیان داشت: یکی از مشکلات استراتژیک بزرگی که گریبان‌گیر شرکت‌های داروسازی شده، فروش اینترنتی دارو بوده که این موضوع عمل توزیع دارو را در کشور با مشکل مواجه کرده است.

بازرس انجمن داروسازان افزود: از سوی دیگر در حال حاضر کمبود نقدینگی یه یک مسئله جدی برای داروخانه‌داران تبدیل شده است، شرکت‌های دارویی و داروسازان هم با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو هستند در تامین نقدینگی مورد نیاز چالش دارند در نتیجه تمامی این صنف‌های مرتبط با یک مشکل مشترک دست و پنجه نرم می‌کنند. همچنین از زمان اجرا طرح دارویار ۳۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم.

کشاورز در ادامه گفت: بد عهدی برخی از بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه در بحث نقدینگی باعث شده است تا زنجیره دارو در کشور با برخی از مشکلات رو به رو شود.

بازرس انجمن داروسازان اظهار کرد: در بحث کمبود دارو با دو وجه مواجه هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و یکی دیرکرد تخصیص اعتبار از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو دارد. وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه شده و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

کشاورز در پاسخ به سوالی در مورد در خصوص گران شدن و یا نایاب شدن برخی دارو‌ها بیان کرد: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند، اما متاسفانه برخی از بیمه‌ها بد عهدی می‌کنند.

بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه به داروخانه‌ها

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در اظهاراتی کرد که بدهی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها به ۲۶ همت رسیده است که داروخانه‌ها را در خطر ورشکستگی قرار داده است.

احمدی در ادامه افزود: در کل کشور۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.

وضعیت داروخانه‌ها مناسب نیست

وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تاخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.

آخرین پرداخت؛ آذر سال گذشته!

وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به اذر پارسال بوده آنهم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی ماه پارسال است و در بیمه نیرو‌های مسلح نیز به همین صورت است.

احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیر خشک ندارند.

وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

تسویه بیمه سلامت با داروخانه‌ها

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در اظهاراتی بیان کرد که سازمان بیمه سلامت، پرداخت مطالبات اسفند ۱۴۰۲ در داروخانه‌های سراسر کشور را از امروز آغاز کرده است و به زودی مطالبات فروردین امسال نیز پرداخت می‌شود.

محمد مهدی ناصحی افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی در اولویت سازمان بیمه سلامت است و مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات داروخانه‌ها مربوط به فروردین امسال نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

محمد مهدی ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه هاست و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت دراین بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تامین کند.

ناصحی افزود: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • فرماندار: نارضایتی اجتماعی از هیچ دستگاه اجرایی در زهک پذیرفتنی نیست
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • طرح کالابرگ ادامه می یابد؟
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی