Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   آیا تابه حال از خود پرسیده‌اید چرا مو‌های سر به مراتب نسبت به قسمت‌های دیگر بدن متراکم هستند؟ یا اینکه چرا مو‌های بدن انسان‌های نخستین، نسبت به امروز بیشتر بوده؟ و یا اینکه چرا مو‌های برخی به سرعت بلند می‌شوند، در حالی که برخی دیگر رویش موی کندی دارند؟

در ادامه این مطلب به سوالاتی ازاین قبیل پاسخ خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

۷ خوراکی که اختلالات پوستی را از بین می‌برند برای چه مو‌های سر نسبت به قسم‌های دیگر بدن رشد بیشتری دارند؟

پشم از پوست پستانداران در برابر حرارت شدید روز محافظت می‌کند و در سرمای شب به آن گرما می‌بخشد. ولی انسان‌های نخستین به دلیل استفاده از لباس، خانه و اتش، برای گرم نگه داشتن بدنشان دیگر مانند سایر موجودات نیازی به پشم و مو‌های متراکم در سطح بدن نداشتند.

سه نظریه در رابطه با رویش مو‌های سر و بدن در انسان وجود دارد که درادامه به ان‌ها خواهیم پرداخت.

نظریه نخست

دلیل رویش انبوه مو بر سر درمقایسه با قسمت‌های دیگر بدن. استفاده از پوشش ضخیمی، چون پشم آن هم در برابر افتاب موجب گرمای شدید بدن موجودات می‌شده، "باگل" می‌گوید اگر در افریقا وسط تابستان پالتویی پشمی به تن ما باشد به شدت احساس گرما میکردیم برای همین ان را از تن بیرون می‌اوردیم. درجریان حیات تکاملی، انسان به دلیل داشتن منافذ تعرق بیشتر نسبت به سایر موجودات، پوشش خودرا در گرما کمتر کرد.

یانا کامبروف استاد ژنتیک می‌گوید اگر بدن ما پر از مو بود با مشکلی، چون تعرق شدید مواجه می شدیم.

نظریه دوم

 انسان زمان زیادی را در ابتدای حیات خود در آب به سر می‌برده است. در نتیجه این پشم‌ها مزاحم شنای آن‌ها می‌شده و بدین دلیل آن‌ها را تدریجی از بین برده است، ولی هیچ دلیل منطقی بر زندگی کردن انسان درآب وجود ندارد. برای همین باگل بر این نظریه تکیه نمی‌کند. در ثانی این نظریه بیان نمی‌دارد که چرا وقتی انسان از آب خارج شد مو‌های بدن خود را برنگرداند!

نظریه سوم
این نظریه با عنوان انگل‌های بیرونی درسال ۲۰۰۳ مطرح شد. انگل‌های خارجی که بیرون از بدن انسان زندگی می‌کنند و شامل شپش‌ها و کک‌ها هستند، موجب بیماری ومرگ انواع مختلفی از حیوانات می‌شوند.

پوست انسان به دلیل نداشتن پشم و موی متراکم باعث شد که این انگل‌ها در پوست انسان رشد نکنند و از بین بروند.

دلیل رویش انبوه مو بر سر درمقایسه با قسمت‌های دیگر بدن

چرا مو‌های سر ما متراکم است؟

ما انسان‌ها روی دوپا می‌ایستیم و سر ما مستقیم در معرض تابش خورشید قرار می‌گیرد. نزدیک خط استوا ، انسان به شدت درمعرض نور خورشید قرار می‌گرفته است، درنتیجه موی سر از تابش مستقیم نورخورشید به سر می‌کاسته است. درست مثل کلاهی که به سر می‌گذاریم و ما را از گرما محافظت می کند.

موی سر باعث حفاظت گرما در شب هم می‌شود. باگل می‌گوید مغز ما نسبت به بدنمان کوچک‌تر است، ولی به طرز عجیبی فعالیت زیادی دارد، این فعالیت گرمای زیادی را تولید می‌کند و بدین دلیل موی سر گرمای سر را می تواند کنترل می کند.

چرا مو‌های بدن مثل موی سر رشد نمی‌کند؟

دانشمندان عقیده دارند که آنچه باعث کوتاهی یا بلندی موی سر و بدن و اختلاف آن‌ها می‌شود ژن‌های ماست. مو‌های سر و بدن طی مراحل مختلفی رشد می‌کند. مرحله اول anagen نام دارد.

در این مرحله ریشه پروتئین باعث رشد مو در پیازچه می‌شود و رگ‌های خونی را تغدیه می‌کند واین فرآیند هرچه قدر بیشتر طول بکشد مو‌های انسان بیشتر رشد می‌کند.

این مرحله در میان افراد مختلف مدت زمان مختلفی دارد و شامل عوامل گوناگونی است. بدین دلیل، برخی رویش موی سریعی دارند و برخی باید سال‌ها منتظر بمانند تا موهایشان مثل قبل برگردد. مراحل رشد مو تابع عوامل متعددی است که گاهی از دو تا شش سال طول می‌کشد.

منبع: تابناک باتو 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جالبترین ها موی سر دیگر بدن چرا مو مو های سر موی سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۸۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران

رضا رمضانی در خبرآنلاین نوشت: از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت، چون نمی‌تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه‌های خود و مصارف خواسته و نخواسته‌ی پولی کشور دچار مشکل می‌شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

صورت مسأله

- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می‌افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می‌کند. در واقع این مبلغ را نمی‌توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفر‌های حجم پول، افزوده می‌شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می‌شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامد‌های آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزار تومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله

چند پرسش

 - آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشور‌ها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.

- آیا بدون تخصص‌ها و تجربه‌ها می‌توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص‌ها و تجارب، نشدنی است.

- آیا با یک تخصص و راه حل‌های یک متخصص می‌توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می‌پردازم.

معمولا تصور می‌شود که چاره‌های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می‌توان نشان داد که چاره‌های پیشنهادی تخصص‌های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره‌ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می‌آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره‌ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه‌ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می‌شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود. - هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می‌شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه‌ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه‌ی مقدار طلای لازم، چاره‌ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه‌ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می‌کند. بخش عمده‌ای از درآمد نفت برای رفع نیاز‌های پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژد‌های پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می‌طلبد. با همین بررسی کوتاه می‌توان دریافت که چاره‌ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می‌توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت، چون نمی‌تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه‌های خود و مصارف خواسته و نخواسته‌ی پولی کشور دچار مشکل می‌شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

دیگر خبرها

  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • عروس بزرگ امام چرا همسرش را «داداش» صدا می زد؟ /آقا مصطفی اصلا از وضعیت نجف راضی نبود /او نمی خواست مثل بقیه پوشیه بزنم