Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، هپاتیت B عفونتی که باعث بیماری در کبد می‌شود این بیماری در اثر آلودگی به ویروس آن ایجاد می‌شود این عفونت می‌تواند جدی باشد و هیچ علاجی ندارد، با این حال خبر خوب آن است که می‌توان به راحتی از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

با دریافت واکسن هپاتیت B و داشتن رابطه جنسی ایمن می‌توان خود را در برابر ابتلا به آن محافظت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایج‌ترین انواع هپاتیت شامل هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C است آن نوع هپاتیتی که با بیشترین احتمال از طریق رابطه جنسی گسترش می‌یابد، هپاتیت B است.

هپاتیت B اغلب علائمی ندارد

هپاتیت B می‌تواند علائمی نداشته باشد و معمولاً به خودی خود از بین می‌رود. اگر علائم آن را داشته باشید، این علائم ممکن است مانند آنفولانزا احساس شود.

در حدود نیمی از بزرگسالان مبتلا به هپاتیت B هرگز علائمی از عفونت را بروز نمی‌دهند. علائم هپاتیت B می‌تواند مشابه بیماری‌های دیگری مانند آنفولانزا احساس شود، بنابراین ممکن است عفونت در بدنتان وجود داشته باشد ولی از آن آگاهی نداشته باشید.

علائم هپاتیتB

اگر افراد علائم هپاتیت B را نشان دهند، اولین بروز این علائم معمولاً بین 6 هفته تا 6 ماه پس از شروع آلودگی به ویروس رخ می دهد. علائم هپاتیت B به طور معمول چند هفته ادامه دارد، با این حال گاها ممکن است ماه ها به طول انجامد.

احساس خستگی شدید، شکم درد، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ، درد مفاصل، سردرد، تب، کهیر، ادرار تیره رنگ(pee)، مدفوع دارای رنگ خاک رس (poop)، زردی یا یرقان یعنی حالتی که چشم و پوست فرد زرد می‌شود.

چه بسیار افرادی که از بیماری خود آگاه نیستند و زمانی متوجه می‌شوند که شاید دیر شده باشد،  هپاتیت التهاب کبد است و عوامل مختلفی ایجاد کننده آن است و توسط یکی از 6 ویروس هپاتیتی A، B، C، D، E و G ایجاد می‌شود و کارکرد کبد را مختل می‌کند، خونرسانی نامناسب به کبد، انباشت سموم در آن، اختلالات خودایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف بعضی داروهای خاص نیز می‌تواند باعث هپاتیت شود، در این میان علت، درمان، تأمین دارو و چالش‌های بحران کرونا برای افراد مبتلا به هپاتیت حائز اهمیت است.

انواع ویروس‌های B و C که منجر به بروز بیماری مزمن هپاتیت در صدها میلیون نفر می‌شوند شایع‌ترین علت سیروز کبدی و سرطان محسوب می‌شوند که سالانه بیش از یک‌میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشانند.

راه‌اندازی واحدهای مشاوره هپاتیت در  40 دانشگاه کشور

رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج در رابطه با وضعیت این بیماری در سطح کشور و جهان اظهار کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در راستای برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت، اقدام به بازنگری برنامه حذف هپاتیت در ایران نموده است.

محمدرشید رمضانی با بیان اینکه در همین راستا در حال حاضر واحدهای مشاوره هپاتیت در بیش از 40 دانشگاه علوم پزشکی راه‌اندازی شده است، افزود: ایران جزو 28مین کشور متعهد به حذف هپاتیت است و با جدیت این برنامه را در پیش گرفته است.

عضویت 125 کشور دنیا در برنامه حذف هپاتیت

به گفته رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی، براساس آخرین اطلاعات موجود 125 کشور دنیا در حال حاضر در برنامه حذف هپاتیت عضویت دارند و به این نهضت پیوسته‌اند.

هپاتیت سالانه جان 1.1 میلیون نفر را می‌گیرد

رمضانی با بیان اینکه براساس آخرین آمار جهانی 260 میلیون نفر در دنیا هپاتیت B  و 54 میلیون نفر به هپاتیت C مبتلا هستند، عنوان کرد: سالانه یک‌میلیون و 110 هزار مرگ ناشی از ابتلا به هپاتیت در دنیا اتفاق می‌افتد  به این معنی که در هر 30 ثانیه یک نفر مبتلا به هپاتیت در جهان جان خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: در حال حاضر 200 هزار نفر در ایران دچار هپاتیت C و یک درصد از جمعیت ایران به هپاتیت B مبتلا هستند.

200 هزار نفر در ایران دچار هپاتیت C و یک درصد از جمعیت ایران به هپاتیت B مبتلا هستند.

 

وی با بیان اینکه ایران امسال در اولین سال حذف این بیماری قرار دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه تدوین شده‌ای که در حال اجراست، پیش‌بینی می‌شود تا قبل از سال ۱۴۱۰ این بیماری در کشورمان حذف شود.

رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی عنوان کرد: راه‌اندازی واحدهای مشاوره هپاتیت در کشور، ساختار مناسبی برای حذف این بیماری را با بکارگیری نیروی علاقمند ایجاد کرده است.

درمان 14 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت در کشور

به گفته رمضانی، بحران کرونا هم نتوانست برنامه حذف هپاتیت را در کشور تعطیل کند و سال گذشته در اقدامی بی‌نظیر 500 هزار نفر واکسن هپاتیت را دریافت و 14 هزار بیمار هم درمان شدند.

وی اضافه کرد: در زمینه تزریق واکسن مشکل و محدودیتی در کشور نداریم و ایران از معدود کشورهایی است که جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری نوزادان آن در بدو تولد 100درصد علیه هپاتیت واکسینه می‌شوند.

شناسایی 1790 بیمار مبتلا به هپاتیت B و C در کردستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این باره می‌گوید: برخی از هپاتیت‌ها، واگیر و برخی غیرواگیر هستند اما هر دو نوع بیماری در هر صورت باید درمان شوند.

به گفته وی، عدم درمان به موقع هپاتیت، موجب مراحل پیشرونده بیماری یعنی سیروز و سرطان کبد می‌شود و به طور کلی هپاتیت ویروسی یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامتی در جهان به شمار می‌آید. 

وی از شناسایی یک‌هزار و 790 کردستانی مبتلا به هپاتیت نوع بی‌ و سی خبر داد و گفت: در مجموع یک‌هزار و 512 نفر در استان به هپاتیت ب، ۲۷۸ نفر به هپاتیت سی و  ۱۱ نفر همزمان به هردو نوع هپاتیت مبتلا هستند.

یک‌هزار و 512 نفر در استان به هپاتیت ب، ۲۷۸ نفر به هپاتیت سی و  ۱۱ نفر همزمان به هردو نوع هپاتیت مبتلا هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: البته این تعداد، افراد شناسایی شده در استان هستند و مبتلایان به این بیماران قطعا از این میزان بیشتر بوده ولی تاکنون شناسایی نشده‌اند.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز مشاوره هپاتیت کردستان گفت: این مرکز با هدف نهضت ریشه‌کنی این بیماری در سنندج راه‌اندازی شده است.

به گفته وی، شناسایی و درمان بموقع افراد مبتلا از مهم‌ترین اهداف دانشگاه علوم پزشکی کردستان است و همه فرایندهای شناسایی و درمان افراد مبتلا به هپاتیت به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر برای هپاتیت ب، درمان نگهدارنده و برای هپاتیت سی درمان قطعی وجود دارد.

 بیماری هپاتیت B و C در یک دوره طولانی بیماران را گرفتار می‌کند 

رئیس مرکز بهداشت سنندج هم در این باره می‌گوید: بیماری هپاتیت B و C همانند دیگر بیماری‌های مزمن در یک دوره طولانی بیماران را گرفتار و نیازمند مراقبت‌های بهداشتی درمانی پیوسته و زنجیرهای دارد.

جهانبخش یوسفی عنوان کرد: ماهیت این بیماری ایجاب می‌کند که اغلب بیماران در یک دوره طولانی تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.

وی افزود: با توجه به شیوع بیماری هپاتیت B در ایران به میزان 1.5 درصد و شیوع بیماری هپاتیت C به مقدار نیم درصد تشخیص و شناسائی زود هنگام بیماران و مراقبت و درمان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

شنیدن ابتلا به بیماری هپاتیت انقدر برایم تلخ و نفس گیر بود که با گذشت بیش از چندین سال تلخی آن از یادم نرفته است حدود 4 سالی است با این ویروس درگیر هستم درمان قطعی ندارد این را که می‌گوید و برای چند ثانیه سکوت اختیار می‌کند.

 براساس نظر صاحب‌نظران؛ یک درصد از بیماران مبتلا به هپاتیت حاد ویروسی به طور ناگهانی و در عرض چند روز، در واقع کبد خود را از دست می دهند. این آسیب، غیر قابل برگشت است و در این حالت، بیمار نیاز به پیوند کبد خواهد داشت.

غیر از هپاتیت A که تقریبا در هیچ موردی به صورت مزمن در نمی‌آید، سایر انواع هپاتیت‌ها می‌توانند مزمن شوند. سرانجام هپاتیت مزمن، نارسایی کبد است و مثل هپاتیت حاد، تقریبا هیچ درمان قطعی برای هپاتیت مزمن هم وجود ندارد. گذشته از این، بعضی مبتلایان به هپاتیت، اگر چه ظاهرا بهبود می یابند اما به صورت «ناقل مزمن» در می‌آیند. این افراد، خودشان مشکلی ندارند، اما آلوده کننده جامعه و اطرافیان به حساب می‌آیند.

انتهای پیام/2330/71/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: هپاتیت درمان وزارت بهداشت بیماری رمضانی مبتلا به هپاتیت بیماری هپاتیت مشاوره هپاتیت علائم هپاتیت مبتلا هستند حال حاضر راه اندازی حذف هپاتیت میلیون نفر هزار نفر هپاتیت B

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود

بهرام عین‌الهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته، گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، افزود: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

اقدام یک شرکت دانش‌بنیان برای تولید داروی بیماران SMA

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نادر درمان ندارند، اظهار کرد: به طور مثال بیماران SMA دچار نقص ژنتیکی هستند؛ به نحوی که عضلات این گروه از بیماران تحلیل رفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش تصمیات کمیته‌های تخصصی گفت: کمیته‌های علمی و تخصصی درباره بیماران خاص و صعب‌العلاج تصمیم‌گیری می‌کنند و انجمن‌ها فقط نقش حمایتی دارند.

عین‌الهی با بیان اینکه بیماران SMA در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته‌اند، افزود: هیچ هزینه‌ای برای این بیماران در دولت گذشته در نظر گرفته نمی‌شد اما با دستور رئیس‌جمهور در جهت حمایت از بیماران SMA گام برداشتیم. یک مطالعه پژوهشی در خصوص بیماران در دست انجام داریم که فاز اول آن را برای کودکان کمتر از ۱۰ سال اجرا کردیم.

وی درباره نتایج فاز اول تحقیقاتی بیماران SMA گفت: ۲۳۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند. یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی این بیماران گام برداشته است.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است؛ چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟