Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور تاکید کرد: در حال حاضر همه این گرانی‌ها حباب است، زیرا تولید برنج همچنان مثل گذشته است و شایعه کاهش تولید نسبت به سال گذشته کذب است. حتی برخی مزارع که قبلا مرکبات بوده اند، امسال برنج کاشتند و تولید افزایش هم یافته است. گروه کشت و صنعت بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ علی اکبریان، عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور، در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت گرانی اخیر برنج ایرانی و ارتباط آن به کاهش تولید در کشور گفت: عرض کنم که اتفاق خاصی نیفتاده است، و این گرانی مربوط به برخی افراد است که می‌خواهند کالا‌های دیگری را با نام برنج ایرانی بفروشند، وگرنه اتفاق خاصی در شمال نیفتاده است؛ زیرا با وجود شایعه برنج ۵۵ هزار تومانی، حال اگر ما بخواهیم برنج را ۳۵ هزار تومان هم بفروشیم، مشتری نیست، و اصلا از نظر تجارت همین حالا که خرید و فروش می‌شود بیشتر از ۳۳ تومان نیست، و همین الان برنج‌های پرمحصول ما حدود ۲۷ یا ۲۸ تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ما نمی‌خواهیم گرانی اتفاق بیفتد و برنج کاران به این قیمت‌ها اعتراض دارند، اما اکنون زمان مطرح کردن اعتراض نیست، چون اولا تازه بار در آمده است و ثانیا جابجایی دولت را داریم.

اکبریان تاکید کرد: در حال حاضر همه این گرانی‌ها حباب است، زیرا تولید برنج همچنان مثل گذشته است و شایعه کاهش تولید نسبت به سال گذشته کذب است. حتی برخی مزارع که قبلا مرکبات بوده اند، امسال برنج کاشتند و تولید افزایش هم یافته است.

 عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور، با تاکید بر این که دستگاه‌های نظارتی باید به مسئله گرانی‌ها با دقت بپردازند، اظهار کرد: دستگاه‌های نظارتی و تعزیرات باید پیگیر باشند و با سود جویان مقابله کنند. در ضمن، برخی از شرکت‌ها روی بسته‌بندی‌های خود  «برنج ایرانی» می‌نویسند، اما نوع آن را خیر؛ زمانی که صحبت از ۳۷ هزار تومان است، منظور برنج طارم  و یا شیرودی است که کیفیت آن‌ها خوب است. در کل، این‌ها شایعاتی است که در هنگام این جابجایی دولت و بالا و پایین شدن دلار ساخته می‌شود.

اکبریان تصریح کرد: قیمت واقعی برنج همان ۴۰ هزار تومان است و به همین میزان، هزینه می‌برد، چون دولت نهاده‌ها را حذف کرد و هزینه تولید بالا رفت. اگر نهاده‌ها کامل به دست کشاورز برسد صد در صد کشاورز مجاب می‌شود که محصول را با قیمت پایین‌تر بفروشد.

وی افزود: در منطقه محمود آباد مازندران شنیده‌ام که تولیدکنندگان اصلا برنج هایشان را نمی‌فروشند و این عدم فروش شالی‌کاران، یکی از دلایل گرانی برنج است. سالی‌کراان به این بهانه که محصول را اگر یکباره بفروشند، ۱۲ ماه آینده سال را به مشکل معاش بر می‌خورند، از فروش همه محصول خود امتناع می‌کنند.

همین الان کارخانجاتی در شمال می‌توانند بیایند برنج ندا را بفروشند ۲۷ تومان در کیسه‌های بوجاری ۱۰ کیلویی، شیرودی را هم می‌دهیم ۲۸ تومان، و فجر را هم میدهیم ۲۹ تا ۳۰ هزارتومان، و طارم هم ۳۵ تا ۳۶.

 عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور، درباره ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت داخل، اظهار کرد: اصلا معتقد نیستیم که در فصل برداشت واردات برنج ممنوع شود. ما مقداری که لازم داریم را باید وارد کنیم. فقط نباید مازاد نیاز واردات انجام شود، ۸۰۰ هزار تن نیاز وارداتی ماست که اجتناب ناپذیر است و حتما باید وارد شود، اما نبایدد همچون سال‌های گذشته به یکباره ۲ میلیون تن وارد کنند؛ این کار به تولید داخل ضربه می‌زند.

وی افزود: مگر الان فصل برداشت نیست؟ شما آمار دارید که در بندر بوشهر چند تن تخلیه می‌شود؟ گمرک هقته گذشته اعلام کرد در بندر بوشهر، روزانه ۲۵۰۰ تن برنج در حال تخلیه شدن است، پس چرا قیمت برنج در حال بالا رفتن است؟ وقتی برنج ایرانی کیلویی ۵۰ هزار تومان شود، مردم به سمت محصول خارجی می‌روند یا مجبور می‌شوند به نیم‌دانه‌خواری روی آوردند.  

اکبریان درباره علت این که چرا برنج ایرانی نمی‌تواند کفاف نیاز داخل را بدهد، گفت: حمایت‌های دولتی وجود ندارد. اگر این حمایت‌ها وجود داشته باشد، ما می‌توانیم غذای ۲۰۰ میلیون نفر را تامین کنیم،  طرح یکپارچه سازی اراضی و طرح خود کفایی برنج مسکوت ماند، و همه این طرح‌ها در وزارت کشاورزی خاک می‌خورند.

وی تصریح کرد: از طرفی هم ما تنوع کشتمان هم زیاد است. به عنوان مثال می‌توان فقط یک نمونه کیفی مثل شیرودی و یک نمونه هم مثل طارم  برای کسانی که طالب طارم هستند، تولید کرد. تنوع کشت در پاکستان و هند هر کدام دو نوع است، ولی، چون این تنوع  در ایران زیاد است، باعث می‌شود ما نتوانیم به خود کفایی برسیم.

اکبریان در پایان تاکید کرد: اگر همین طرح یکپارچه سازی اراضی را انجام دهند و امکانات و تسهیلات به کشاورزان دهند، همچنین کود و نهاده‌ها را ارزان به دست تولیدکننده برسانند، وضعیت بهتر می‌شود. اکنون کشاورزان همین نهاده‌ها را آزاد می‌خرند و هزینه تمام شده یک کیلو برنج با توجه به هزینه‌های آب، برق، کارگر، برداشت و ... حدود ۴۰ هزار تومان می‌شود، حال با این وجود حتی نهاده‌ها هم در اختیار کشاورز قرار نمی‌گیرد.


پایان پیام// برچسب ها: گرانی های کاذب ، برنج ایرانی ، دستگاه های نظارتی و تعزیرات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P0R

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گرانی های کاذب برنج ایرانی دستگاه های نظارتی و تعزیرات عضو هیئت مدیره برنج ایرانی انجمن برنج هزار تومان گرانی ها نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها

 

محمد اسکندری  با تاکید بر اهمیت روستا‌ها افزود:دولت سعی می‌کند به قتصاد روستا‌ها توجه داشته باشد و روستا‌ها از اول در خط مقدم تولید هستند.

وی با اشاره به سند تحول شورا‌ها عنوان کرد:روستا‌ها باید به ماهیت قبلی شان برگردند و تمام فعل و انفعالات همه باید منجر به این شود که روستا هویت خود را حفظ کند.
مدیرکل امور روستایی استانداری با تاکید بر تشکیل اتاق اتاق وضعیت روستا‌ها افزود:باید برآورد دقیقی از ظرفیت‌ها و آسیب‌های روستا در اتاق وضعیت موجود باشد تا تصمیمات و طرح‌ها بر اساس آنها اجرایی شود.

فرماندار شهرستان شبستر نیز گفت:شورا‌ها نماد مردم‌سالاری دینی و تجلی مشارکت آگاهانه مردم در عرصه‌های مختلف تصمیم‌گیری و مدیریت کشور هستند و باید در جهت حل مشکلات مردم قدم بردارند.

محمد مطهری  افزود: فرمان تاریخی امام (ره) و تشکیل شورا‌های اسلامی نقطه عطف مشارکت مردم در اداره امور جامعه و نمادی از وحدت و همراهی آنان در آبادانی شهری و روستایی است.

وی شورا‌های اسلامی شهر و روستا را حلقه ارتباطی مردم و دولت دانست و افزود: شورا‌های اسلامی شهر و روستا به واسطه تعامل و ارتباط تنگاتنگی که با مردم دارند در مواجهه با مردم و مشکلات و مسائل آنان در کمال احترام و رفعت برخورد نمایند.

وی با اشاره به شعار سال اظهار داشت: شورا‌ها و اهالی روستا‌ها در نقش اساسی در تحقق شعار سال و جهش تولید در روستا‌ها دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • کنایه علی جنتی به افشای زمین خواری در حوزه علمیه ازگل/ نادیده گرفتن تخلفات صدیقی نوعی دهن کجی به مردم است
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد