Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه علم و فرهنگ (جهاد دانشگاهی) در پژوهشی مشترک، نقش میکروارگانیسم‌های تجزیه‌کننده سلولز در فرایند زیست‌پالایی را مور بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، پسماندهای کشاورزی منبع بزرگی از زیست‌توده لیگنوسلولزی هستند که تجدیدپذیر، بدون نیاز به استخراج کردن و ارزان قیمت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منابع تجدیدپذیر شامل برگ، ساقه و الیاف ذرت، باگاس نیشکر، پوسته برنج، محصولات چوبی و بقایای جنگلی هستند. علاوه بر این، منابع متعددی از زباله‌های لیگنوسلولزی حاصل از فرآیندهای صنعتی و کشاورزی، به عنوان مثال ضایعات پوست مرکبات، زیست‌توده نارگیل، خاک اره، کاغذ، زباله‌های صنعتی، زباله‌های جامد سلولزی شهری و لجن کارخانه کاغذسازی در دسترس هستند.

دکتر شقایق نصر، عضو هیات علمی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (وابسته به جهاد دانشگاهی) در خصوص این مطالعه گفت: زیست‌پالایی فرآیندی است که در آن از ارگانیسم‌هایی مانند گیاهان، میکروارگانیسم‌ها و یا متابولیت‌های آنها مانند آنزیم برای تخریب یا سم‌زدایی آلاینده‌های محیطی استفاده می‌شود.

وی افزود: صنعتی‌شدن و شهرنشینی منجر به افزایش تولید زباله‌ها و پساب‌ها شده است. در حال حاضر، زباله‌ها اغلب با روش‌هایی مانند سوزاندن و تجزیه شیمیایی تیمار می‌شوند. با این حال، تیمارهای جدید زباله‌ها با استفاده از روش‌های زیستی برای تصفیه پسماندهای آلی استفاده می‌شود که این روش‌ها، ساده‌تر، با پذیرش عمومی بیشتر و اثرات زیست محیطی کمتر همراه هستند. به‌علاوه، تبدیل زیستی مواد سلولزی به رفع کمبود مواد غذایی و خوراک دام و مشکل دفع زباله‌ها کمک کرده و با تأمین یک منبع انرژی تجدیدپذیر مناسب به شکل گلوکز، از وابستگی به سوخت‌های فسیلی می‌کاهد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دکتر نصر تأکید کرد: تاکنون طیف متنوعی از میکروارگانیسم‌ها عمدتاً شامل قارچ‌ها و باکتری‌ها با قابلیت تجزیه زیستی سلولز، جداسازی و شناسایی شده‌اند که از سلولاز تولید شده توسط این میکروارگانیسم‌ها جهت تولید محصولات ارزشمند مانند آنزیم‌ها، قندها، سوخت‌های زیستی استفاده می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که بتوان از سوبسترای گیاهی به عنوان منابع انرژی ارزان‌قیمت برای تخمیر، بهبود خوراک دام و تولید مواد مغذی در صنایع مختلف استفاده نمود.

نتایج این مطالعه در هشتمین کنگره زیست شناسی و علوم طبیعی ایران که در سوم شهریورماه ۱۴۰۰ برگزار شد، به صورت پوستر ارائه شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران دانشگاه علم و فرهنگ میکرو ارگانیسم پسماند کشاورزی زیست پالایی میکروارگانیسم ها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی با بیان اینکه آلودگی‌های ناشی از پسماند و دفع غیر اصولی زباله، معضلات زیست محیطی را موجب خواهد شد، افزود: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در جلسه حفظ حقوق بیت المال دادگستری شهرستان در هفته گذشته، با پیگیری مستمر دادستان شهرستان بهشهر، مقرر شد مکان دفن زباله بصورت دائمی از محل فعلی به مکان دیگری در مجاورت کمپوست شهرداری بهشهر منتقل شود.

پوریانی با اشاره به این مطلب که از امروز کوچکترین زباله ای به مکان کنونی دفن زباله بهشهر منتقل نخواهد شد، افزود: به صورت نمادین چند درخت با حضور مسئولان شهرستانی در این محل غرس شد و پس از خاکریزی و نهال کاری کامل، این مکان به فضای سبز تبدیل خواهد شد.

رییس کل دادگستری مازندران خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در استان از مسائل مهمی است که در دستور کار دستگاه قضایی استان قرار دارد.

وی افزود: شهرستان بهشهر از نظر گردشگری و همچنین محیط زیست مورد توجه است و باید با برنامه ریزی مناسب برای بهره مندی درست از این مواهب خدادادی ارزشمند تلاش شود.

کد خبر 6093175

دیگر خبرها

  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد