Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امروز (سه شنبه) خبرگزاری رویترز اگرچه رئیس جمهور قیس سعید به طور منظم در مورد مسائل مختلف از جمله قیمت سیب زمینی تا فساد صحبت می کند، اما هنوز نخست وزیر جدید و برنامه سیاسی و اقتصادی و نحوه اداره امور در مرحله بعدی را مشخص نکرده است.

گام های بعدی سعید تعیین می کند که آیا اقدامات او راه اندازی مجدد دموکراسی شکست خورده است یا دروازه بازگشت به حکومت خودکامه تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می رود که سعید اصلاحات مهم قانون اساسی را پیشنهاد کند که شامل تغییر سیستم سیاسی به نظام ریاست جمهوری از طریق همه پرسی و فراخوان انتخابات جدید پس از تعلیق پارلمان است.

قانون اساسی فعلی که در سال ۲۰۱۴ و پس ازکودتای ۲۰۱۱ تصویب شد، مدتهاست مورد استقبال قرار نگرفته است. اکثر نامزدهای انتخابات ۲۰۱۹ از جمله سعید خواستار اصلاح آن بودند با این حال سعید هیچ اظهارنظر عمومی در مورد قانون اساسی جدید و اینکه آیا مجلس فعلیِ تعلیق شده را منحل خواهد کرد یا نه نکرده است.

بسیاری از نشانه ها حاکی از آن است که سعید برای همیشه کار مجلس فعلی را تعلیق کرده است. وی درخواست نقشه راه را که احزاب محلی ، اتحادیه کارگری و وام دهندگان خارجی خواستار آن بودند نادیده گرفت و با تمسخر گفت: کسانی که در مورد نقشه راه صحبت می کنند باید به کتاب های جغرافیا رجوع کنند.

او هفته گذشته اعلام کرد که دولت به زودی تعیین می شود اما همچنان به خدمات خود به شهروندان ادامه خواهد داد. در حالی که احزاب سیاسی، مردم و اتحادیه ها از این که او در اعلام یک پلتفرم مشخص تاخیر کرده است، بیم دارند اما به نظر نمی رسد هیچ کس آماده اعمال فشار جمعی بر سعید باشد زیرا وی به دلیل حملات پر سر و صدا در مورد  فساد و افزایش قیمت ها از حمایت گسترده مردمی برخوردار است و منتقدان نیز با وجود این که اقدامات وی را پوپولیستی می خوانند ، واقعاً با او مخالفت نکنند.

در همین حال موضع گیری احزاب سیاسی در برابر اقدامات سعید متفاوت است.حزب مشروطه آزاد به رهبری «عبیر موسی» تأکید کرد که این حزب به اقدامات و برنامه های خود توجه دارد و در مورد سخنان سعید اظهار نظر نمی کند.

اما حزب اسلامی النهضه که بزرگترین حزب در پارلمان و حامی دولت های ائتلافی پی در پی پس از کودتا در این کشور است، بزرگترین منتقد صریح سعید شناخته می شود.

پاسخ فوری این حزب به مداخله سعید این بود که آن را کودتا بنامد اما بعد از مدتی عقب نشینی کرد و در عوض  از اقدامات سعید به عنوان نقض قانون اساسی یاد کرد. این، بحران اختلافات درون حزبی را سرعت بخشیده است.

«ماهر مذیوب»، مشاور رهبر جنبش النهضه می گوید: ترس از ناشناخته ها وجود دارد زیرا تمام قدرت در اختیار رئیس جمهور است و با وجودی که کشور از یک بحران سیاسی بی سابقه رنج می برد. هنوز برنامه های خود را اعلام نکرده است.

«غازی الشواشی»، رئیس جریان دموکراتیک نیز گفت: این حزب نگرانی فزاینده خود را در مورد تجمع قوا در دست رئیس جمهور بدون چارچوب زمانی مشخص ابراز می دارد.

حزب مذکور که نزدیک به سعید است، خواستار انتصاب نخست وزیر کارآمد و پاکدست برای ارائه یک برنامه واضح و فوری شد تا اصلاحات لازم را برای برون رفت از بحران اجتماعی، اقتصادی و مالی در این کشور آغاز کند.

تونس پس از برکناری دولت و تعلیق پارلمان با کمک ارتش از سوی رئیس جمهوری این کشور، با بدترین بحران در ۱۰ سال گذشته روبه رو شده  است.
تصمیم رئیس جمهوری تونس در برکناری مقام های این کشور  به بهانه بروز برخی اعتراض ها به عملکرد مسوولان تونس در خصوص بحران کرونا گرفته شد.
جنبش النهضه و «راشد الغنوشی»، رئیس پارلمان تونس از مخالفان تصمیم های سعید به شمار می روند و اقدام های رئیس جمهوری این کشور را مخالف اصول قانون اساسی و اصل تکفیک قوا می دانند.

·

برچسب‌ها تونس پارلمان قانون اساسی قیس سعید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تونس پارلمان قانون اساسی تونس پارلمان قانون اساسی قیس سعید قانون اساسی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۰۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود

نائب رئیس شورای عالی استان‌ها گفت:براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود، این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو شامگاه پنجشنبه در همایش روز ملی شوراها در مشهد با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین شورایی کشور اظهارداشت: براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود. این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنیم و عمل مؤثر نیز در گرو افزایش ضریب تأثیرگذاری بر دستگاه‌های مجری قانون است.

وی افزود: این نیاز مبرم نه‌فقط در سطح نهادهای عالی در نظام شورایی بلکه حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز وجود دارد تا بتوانند نمایندگی شایسته و مطلوبی از مردم داشته باشند.

کنش‎گری دوطرفه شوراها میان مردم و حاکمیت

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان فر،رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی پنیز در این مراسم بیان کرد: از روستاهای با 20 خانوار جمعیت گرفته تا کلانشهرهای چندمیلیون نفری، این شوراهای اجتماعی شهر و روستا هستد که در مقام حلقه واسطه میان حاکمیت و مردم عمل می‌کنند. بر همین اساس، از آن‌جا که تکلیف ما ناظر بر تقویت امیدواری در مردم است، شما عزیزان باید به موازات پیگیری مطالبات مردم، انعکاس‌دهنده خدمات قابل توجهی باشید که امروزه از طرف دولت درحال انجام است.

وی افزود: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که دولت سیزدهم در عرصه اجرای قوانین، مجلس در حوزه قانون‌گذاری و قوه قضاییه در راستای رسیدگی به شکایات، تحول چشمگیر و اراده قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و اینجاست که شوراها می‌توانند به میدان بیایند و همانطور که حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رسانند، خدمت نظام را هم به اطلاع مردم برسانند.

شوراها از ارکان اصلی تصمیم‌گیری کشور هستند

سید ابراهیم علیزاده، رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز گفت: معلمی شغل انبیا است و روز همه معلمان که وظیفه انسان سازی را برعهده دارند گرامی داریم؛ همچنین روز کارگر را به تمام کارگران زحمتکش و شریف تبریک می‌گوییم.

وی افزود: قدردان همه شوراها که بی منت به مردم خدمت می‌کنند؛ هستیم. در قانون اساسی نیز آمده که برای تحقق کامل قانون، نیاز به تشکیل شوراها است و شوراها از ارکان اصلی کشور نیز هستند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟
  • مرز‌های دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید