Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی طالبان با اشاره به خروج آمریکا از افغانستان و تمایل این گروه برای ارتباط دیپلماتیک با دنیا، گفت: اسرائیل غده‌ای در پیکره امت اسلامی است و قدس قضیه مشترک میان مسلمانان است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان در گفتگو با شبکه خبری العالم به بیان دیدگاه‌های این گروه در خصوص مسائل مختلف پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: تجربیات طالبان بیشتر شده و کیفیت تعامل با مردم نیز بهتر شده است و در حکومت‌داری نیز نسبت به گذشته منضبط و هدفمند است.

مجاهد افزود: دولتی که تشکیل می‌شود باید بر اساس منافع ملی و در راستای تامین خواسته‌های ملت باشد و روز‌های آینده تشکیل چنین دولتی را شاهد خواهیم شد.

سخنگوی طالبان ادامه داد: رایزنی‌ها برای تشکیل دولت در جریان است و دو یا سه سازو کار برای تحقق این هدف وجود دارد.

مجاهد گفت: رهبر طالبان تصمیم خواهد گرفت که کدام سازو کار برای تشکیل دولت مناسب است

وی با تاکید بر اینکه صدای ملت در دولت آینده باید از طریق مجلس شورا و از طریق نهاد‌های دیگر شنیده شود، خاطرنشان کرد که ملت از دولت و نظام بعدی حمایت خواهد کرد.

سخنگوی طالبان در ادامه افزود: ما دارای اقوام و مذاهب مختلف هستیم که سال‌هاست در کنار هم در صلح زندگی کرده‌ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره زنان نیز گفت که دولت بعدی مبتنی بر قوانینی در خصوص زنان استو دولت حقوق زنان را طبق شریعت و قوانین اسلام تأمین خواهد کرد.

مجاهد همچنین گفت: نیرو‌های مسلحِ طالبان هرگز دیپلمات‌ها و نهاد‌های بین‌المللی مستقر در افغانستان را هدف قرار نخواهند داد.

وی همچنین افزود: آمریکا خواهان روابطی دیپلماتیک با ما است این روابط بر اساس قوانین بین‌الملل برقرار خواهد شد. ما نیز خواهان همکاری با جامعه جهانی در تمام سطوح دیپلماتیک، اقتصادی و تجاری هستیم. ما خواهان جنگ نیستیم.

سخنگوی طالبان در پاسخ به سوالی درباره رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل غده‌ای در پیکره امت اسلامی است. قدس قضیه مشترک میان مسلمانان است، همه مسلمانان حول آن باید متحد شوند.

وی با بیان اینکه طالبان به‌دنبال ارتباط با دنیاست گفت: ما می‌خواهیم با دنیا روابط دیپلماتیک داشته باشیم. می‌توانیم همه مسائل را از طریق گفت‌وگوی دیپلماتیک حل کنیم. ۲۰ سال جنگ نتیجه‌ای جز ویرانی و فروپاشی به همراه نداشته است.

مجاهد در بخش دیگری از سخنانش افزود: عناصر القاعده به علت جنگ، ناامنی و اختلاف قومیت و زبان با جامعه افغانستان، از این کشور فرار کردند. اثری از عناصر مسلح القاعده نمی‌بینیم و از مدت‌های مدید با آن‌ها ارتباطی نداشتیم.

وی درباره داعش در افغانستان نیز گفت: داعشی که در افغانستان است، همان داعشی نیست که در عراق و سوریه حضور دارد. این‌ها از افغان‌هایی هستند که تفکرات داعش در عراق و سوریه را پذیرفته‌اند.

مجاهد خاطرنشان کرد: اشغالگری آمریکا پایان یافته و دولت اسلامی تشکیل خواهد شد و برای هیچکس بهانه‌ای باقی نمی‌ماند که بخواهد افکار داعش را بپذیرد.

وی در خصوص خروج آمریکا از افغانستان نیز گفت: فجایعی که در روز‌های اخیر در فرودگاه کابل ایجاد کردند، برای آمریکایی‌ها کفایت می‌کند که دیگر اینجا حضور نداشته باشند.

مجاهد همچنین گفت: مذهب ما حنفی است، امام ابوحنیفه (ره) تئوری تکفیر دیگران به ویژه مسلمانان را قبول نداشت. اگر کفر در فردی به اندازه ۹۹ درصد ثابت شود و یک درجه از اسلام او باقی مانده باشد، ما به او مسلمان می‌گوییم و او را تکفیر نمی‌کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سخنگوی طالبان اسرائیل غده سخنگوی طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟

منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

به گزارش تسنیم، ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • «وعده صادق» شکافی بزرگ بر پیکره اسرائیل وارد کرد
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان