Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مکزیک شرکت‌های بزرگ اسلحه سازی آمریکایی را در دادگاهی در آمریکا تحت پیگرد قضایی قرار داد تا نشان دهد که همسایه قدرتمندش مسئول خشونت‌های مربوط به قاچاق مواد مخدر در این کشور است.
به گزارش خبرگزاری آریا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، در مجموع 9 شرکت اسلحه سازی و دو شرکت توزیع کننده از جمله شرکت‌های اسمیت اند وسون، برتا، کلت، گلاک، سنچری آرمز‏، راجر و بارت، آمریکا از ابتدای ماه اوت در تیررس دولت مکزیک قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مکزیک می‌گوید تجارت اسلحه این شرکت‌ها «غیرقانونی» است و موجب ترغیب قاچاق مواد مخدر و خشونت در خاک این کشور می‌شود.
«سسیلیا فارفان»، مسئول پژوهشی مسائل امنیتی در مرکز مطالعات آمریکا-مکزیک دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو گفت: «مکزیک با این شکایت در دادگاه بوستون در ایالت ماساچوست واقعا موفق شد بگوید که این یک مسئله دوجانبه است.»
وی خاطرنشان کرد: «همانطور که آمریکا می‌گوید لازم است که شما کاری برای مقابله با تجارت غیرقانونی مواد مخدر انجام دهید، مکزیک نیز می‌گوید لازم است که شما در مورد اسلحه کاری کنید.»
مقامات مکزیک می‌گویند بین 70 تا 90 درصد تسلیحات کشف شده در صحنه جرم در این کشور به صورت قاچاقی از آمریکا وارد این کشور شده اند.
براساس این شکایت، در پی حمله ژوئن 2020 به رئیس پلیس مکزیکوسیتی، تعدادی اسلحه از جمله تفنگ بارت کالیبر 50، اسلحه‌های شرکت‌های اسمیت اند وسون، راجر و کلت کشف شد.
به گفته مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه مکزیک، هدف از این فرایند قضایی بی سابقه، واداشتن شرکت‌های آمریکایی به پرداخت غرامت مالی به مکزیک به علت خساراتی که طی سال‌ها ایجاد شده است و همچنین اعمال اقدامات نظارتی و اجرای مقررات در مورد توزیع کنندگان سلاح است.
رومن لوکور، کارشناس موسسه مشاوره‌ای Noria Research، می‌گوید: «هر چند که نتیجه این شکایت مشخص نیست، اما هدف آن که در عین حال نمادین و سیاسی است، باز کردن این بحث است.»
کشور 126 میلیون نفری مکزیک از سال 2006 که دولت فلیپ کالدرون، رئیس جمهور وقت (سال 2006 تا 2012) عملیات نظامی علیه باند‌های قاچاق مواد مخدر را آغاز کرد، گرفتار موجی از خشونت‌ها شده است.
بسیاری از این اسلحه‌ها در چارچوب آنچه که «عملیات مورچه» نامیده می‌شود، وارد خاک مکزیک می‌شود. واسطه‌ها مقادیر کمی از سلاح را از آمریکا که تهیه آن از آنجا راحت است، خریداری می‌کنند و سپس آن‌ها را از مرز وارد کشور می‌کنند.
خورخه ناوا، دادستان شهر سیوداد خوآرس در شمال ایالت چیئوائوا گفت واسطه‌ها این اسلحه‌ها را به صورت تکه تکه یا کامل در کالا‌های قاچاقی، لباس یا کالا‌های دیگر مخفی کرده و سپس وارد این شهر می‌کنند.
یک عضو گروه دفاع از خود در ایالت میچوآکان در غرب مکزیک گفت تسلیحاتی که اعضای این گروه از آن‌ها استفاده می‌کنند، غالبا از اعضای خانواده هایشان که در آمریکا زندگی می‌کنند، به دست آن‌ها می‌رسد.
این فرد که خواست نامش فاش نشود، گفت: «ما به تفنگ‌های شکاری شروع می‌کنیم، اما اعضای این گروه خویشاوندانی را در آمریکا دارند که گاهی می‌توانند تسلیحاتی را برای ما بفرستند.»
یک فرد عضو این گروه که از بیست سال پیش در کار قاچاق سلاح است و او نیز خواست نامش فاش نشود، گفت در حال حاضر ارسال اسلحه به صورت قطعات جدا که «اسلحه 80 تکه‌ای» نامیده می‌شود و در مکزیک سوار هم می‌شوند، افزایش یافته است.
این قاچاقچی اسلحه افزود: «به عنوان مثال یک گزینه، خرید کیت 80 تکه‌ای اسلحه در آمریکا است و فقط کافی است آن‌ها را سوار هم کنید و این کار قانونی است. با این کار می‌توان یک ارتش ساخت.»
دولت مکزیک می‌گوید هدف از این شکایت در دستگاه قضایی نادیده گرفتن قوانین فدرال آمریکا به ویژه متمم دوم که اجازه می‌دهد شهروندان آمریکایی سلاح گرم در اختیار داشته باشند، نیست.
با این حال، بنیاد ملی تیراندازی. یک انجمن تجاری آمریکایی برای صنعت سلاح گرم در آمریکا که دفتر مرکزی آن در شهر نیوپورت در ایالت کنتیکت است، اعلام کرد مکزیک فقط مسئول اجرای قوانین در خاک خود است.
این انجمن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مقامات مکزیک به جای آنکه شرکت‌های آمریکایی مطیع قانون را مقصر بدانند، بهتر است باند‌های تبهکار را محاکمه کنند.»
به گفته این قاچاقچی سلاح در مکزیک، مقامات کشورش نیز مسئول این مشکل هستند.
وی افزود: «مقامات مکزیک اجازه می‌دهند هر آنچه از آمریکا می‌آید، بدون بررسی دقیق و نظارت کافی و همچنین به علت فساد بسیار زیاد حاکم در گمرک، وارد کشور شود.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مکزیک آمریکا مواد مخدر شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از یک طرف تیک تاک خبر از عملیات انتحاری در بازار آمریکا می‌دهد و پیشروی برند هواوی باعت شده تا جنگ تراشه‌ها بین واشنگتن و پکن بالا بگیرد. شرکت مادر اپلیکیشن تیک‌تاک خبر داده که در در بدترین سناریو، این اپلیکیشن را در آمریکا تعطیل میکند تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشند.

مدیرعامل تیک‌تاک می‌گوید: تصمیم داریم در مبارزه حقوقی علیه قانونی که توسط رئیس جمهور آمریکا امضا شده و برنامه ویدئوی کوتاه محبوب ۱۷۰ میلیون آمریکایی را ممنوع می‌کند، پیروز شویم. از سوی دیگر تحیقیق‌ها نشان می‌دهد: جدیدترین گوشی‌های هوشمند هواوی، مجهز به مدلی از پردازنده پیشرفته ساخت چین هستند که توانایی این شرکت چینی برای حفظ تولید تراشه جنجالی را منعکس کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، برای هواوی، این گام دیگری به سوی بازسازی کسب و کاری است که با تحریم‌های دوران ترامپ، نابود شد.

این شرکت از نظر سهم بازار چین در سه ماهه اول امسال، با اپل برابری کرد که نشان دهنده ضعیف شدن سهم سازنده آیفون در این بازار طی ماههای اخیر بوده است. خبر دیگر اینکه بنیان‌گذار چینی برند شیائومی خبر داده که بیش از ۷۵ هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰ هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است. رویترز گزارش داده که این اقدام شیائومی به جنگ قیمت خودروهای برقی در بزرگترین بازار خودروی جهان دامن می‌زند.

اما به بازار انرژی دنیای نگاه کنید که وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرده، صادرات گاز طبیعی مایع این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود. برخی گزارش‌ها هم حکایت از آن دارد که هیچ کشور غربی مهمی در میان شرکای تجاری اصلی روسیه باقی نمانده و آلمان با مبادلات تجاری 12 میلیارد دلاری، دیگر یکی از پنج کشور برتر جهان نیست و چین، هند قدرت های نوظهور هستند.

کد خبر 847318 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تکنولوژی (فناوری) تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال کامپیوتر - تراشه

دیگر خبرها

  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • مکزیک: دیدید چه بلایی سر دانشجویان معترض در آمریکا آمد؟
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • انتقاد تند رئیس جمهور مکزیک از آمریکا
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • مامان بگو برای دین و کشور رفتم؛ دست راست اسلحه و دست دیگرم کتاب