Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@23:24:45 GMT

به کودکان خود برچسب نزنید

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۴۰۵۲

به کودکان خود برچسب نزنید

نوع صحبت کردن با فرزندان یکی از مهم‌ترین عوامل در روند تربیت آن‌ها است از این رو والدین باید در انتخاب کلمات دقت کنند.

 کلمات و گفتار بزرگسالان تاثیر عمیقی بر روی ذهن در حال رشد و توسعه کودک می‌گذارد. نحوه صحبت کردن والدین با فرزندان، پیامدهای بسیاری به همراه خواهد داشت. حتی ممکن است تاثیرات منفی روی کودکان بگذارد؛ به همین جهت والدین باید در انتخاب کلمات دقت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این القاب را به کودکان نسبت ندهید
رئیس

وقتی کودکی را رئیس صدا می‌زنیم، غیر مستقیم به او القا می‌کنیم که همواره باید ریاست کند و در این شرایط کودک شروع به عیب‌جویی و انتقاد بی‌جا از دیگران می‌کند.

لوس

زمانی‌که کودک هرچه را می‌خواهد، در اختیارش قرار دهیم و در مقابل خواسته‌های نابجای او کوتاه بیاییم، این باور در او شکل می‌گیرد که جق با اوست. زمانی این رفتار در کودک قوت می‌گیرد که والدین او را با چنین لقبی صدا کنند. در این شرایط کودک متصور می‌شود حق با اوست و باید به هرآنچه می خواهد برسد.

باهوش

زمانی‌که زیاد به کودک بگوییم باهوش است، این تصور در ذهن او شکل می‌گیرد گه با هوش و ذکاوت ذاتی به دنیا آمده است و می‌تواند با همان ذکاوت ذاتی همه مشکلات را حل کند. در واقع او احساس می‌کند که نیازی به تفکر خلاقانه، پشتکار و تمرکز ندارد و اما چنین کودکی که فکر می کند باهوش است و می‌تواند از پس تمام مشکلات بر بیاید، به مشکلی برمی خورد که حل شدنی نیست و در اینجا دچار " بحران هویت " می شود؛ بنابراین به جای تعریف توخالی بهتر است زمانی که او یک مشکل را به تنهایی حل می کند، از هوش و توانایی کودک تعریف کنید.

احمق

بسیاری از کودکان می‌دانند این اصطلاح برای نشان دادن ضعف ذهنی استفاده می‌شود و شنیدن آن برایشان مخرب و آسیب زننده است. وقتی به آن‌ها می‌گویید احمق، در تمام آینده شان تاثیر مخربی به جا گذاشته اید و این همان قدرت سواستفاده کلامی است که پیامدهای بسیاری دارد.

عوضی

والدین زمانی که رفتار نسنجیده ای از کودک خود می‌بینند و عصبانی می‌شوند، این کلمه را خطاب به او می گویند. والدین باید بدانند برخی رفتارهای کودک مربوط به اقتضای سنی او است و بیان چنین کلماتی موجب می‌شود نقش‌ها و خصلت‌های منفی در ذهن کودک شکل بگیرد.

خودخواه

واقعیتی که وجود دارد این است که بچه‌ها ذاتا و به طور طبیعی و به علت نحوه رشد مغز در دوران کودکی، خودمحور هستند و علت این موضوع توسعه نیافتن کامل فضای ذهنی آن‌ها تا حدود ۳ سالگی است. توسعه نیافتن ذهن به این معناست که آن‌ها توانایی درک این مساله که دیگران می‌توانند افکار و احساساتی متفاوت از آن‌ها داشته باشند را ندارند و چنین القابی موجب می‌شود کودک احساس تنهایی کند.

دروغگو

این لقب کودک را به این فکر می‌اندازد که چرا برخی از اوقات بزرگتر ها دروغ می‌گویند اما هیچ اشکالی ندارد. بنابراین لازم است این نکته را بدانید که کودکان درک درستی از این که چه زمانی لازم است حقیقت را بگویند و چه زمانی لزومی برای گفتن حقیقت نیست، ندارند از این‌رو زدن چنین برچسبی به کودک، کار درستی نیست.

دلربا و جذاب

افرادی‌ که فرزند خود را دلربا خطاب می‌کنند فکر می‌کنند در حال تعریف از کودک خود هستند اما باید بدانید این کلمه بسیار مخرب است زیرا زودتر از چیزی که باید، کودک را در فضای عشق و عاشقی و رابطه جنسی قرار می‌دهید. شما به عنوان والدین کودک حق ندارید الگو های نادرست جنسیتی را در ذهن کودک حک کنید.

بیان برخی کلمات و تکرار آنها موجب شکل‌گیری نقش‌های منفی در کودک می‌شود که می‌تواند اثر سوئی در آینده او داشته باشد؛ از این‌رو والدین باید در انتخاب کلمات حتی برای بیان احساسات و محبت به کودک دقت کنند./آنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۴۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستان‌هایی ایجاد شده که مملو از کودکان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که هرگز ویرانی‌هایی مانند آنچه که در خان یونس و غزه شاهد آن بودم در هیچ کجا ندیدم و در صورتی که اسرائیل بخواهد تهدیدات خود را برای حمله به رفح اجرایی کند وضعیت به شدت بدتر خواهد شد.

این سخنگوی یونیسف در مقاله‌ای که در روزنامه گاردین منتشر شد اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. من هنگام بازدید از بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان اروپایی در رفح در جنوب نوار غزه کودکان را دیدم که چه وضعیت وخیمی داشتند. تنها چند هفته بعد از اینکه همه جهان کشتار 7 عضو سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه را محکوم کردند، یک ماشین وابسته به یونیسف که در تلاش برای کمک رسانی به غیرنظامیان بود منفجر شد.

وی ادامه داد که حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

این مسئول سازمان ملل در ادامه درباره عواقب حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داده و تاکید کرد که تهدیدات برای حمله به رفح در زمانی است که نوار غزه شاهد یک قحطی واقعی بوده و تعداد کشته‌ها هر روز افزایش می‌یابد. در صورت حمله اسرائیل به رفح وضعیت به سرعت به مرز انفجار و فروپاشی می‌رسد زیرا بیش از 1.4 میلیون غیرنظامی در رفح در سایه شرایط بسیار وخیم معیشتی تجمع کرده‌اند.

روز «کودک فلسطینی»؛ روسیاهی جامعه جهانی مقابل درد کودکان غزهجنگ اسرائیل علیه کودکان غزه

سخنگوی یونیسف با اشاره به کمبود شدید منابع غذایی و آبی چه برای نوشیدن و چه برای مصارف بهداشتی گفت که در غزه دیگر جایی برای رفتن وجود ندارد. وضعیت بهداشتی در رفح بسیار وحشتناک بوده و به ازای هر 850 نفر تقریبا یک توالت وجود دارد و به ازای هر 3500 نفر تنها یک حمام وجود دارد. تصور کنید که یک دختر نوجوان یا یک زن باردار و یا کودکان و سالمندان باید کل روز در صف بایستند تا بتوانند از توالت یا حمام استفاده کنند.

جیمز الدر هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی ادامه داد که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود