Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@00:13:18 GMT

دغدغه بدرقه اموات در دهدشت+فیلم و عکس

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۶۶۸۲

دغدغه بدرقه اموات در دهدشت+فیلم و عکس

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس/طیبه‌سادات سعادتی‌نیک/ در روزهای سختی که کرونا بلای جان مردم شده است متأسفانه شرایطی پیش می‌آید که داغ مرگ عزیزان را بر خانواده‌های داغدار بیشتر می‌کند.

خانواده‌های متوفی در غم از دست دادن عزیزان خود به سوگ می‌نشینند و برای تحمل درد فقدان نیازمند تسلای خاطر و حمایت هستند اما در نبود امکانات لازم برای تشییع و خاکسپاری داغ دل آنها دوچندان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخلیه هیجانی و روانی افراد زمانی که عزیزی از دست می‌دهند یکی از راه‌های تسکین غم است. شرکت در مراسم تدفین و خاکسپاری قسمت عمده این اتفاق است و زخم آنها را التیام می‌دهد.

 

 

بدرقه مسافران سفر آخرت از منزل تا خانه ابدی طی مراحل مختلف صورت می‌گیرد؛ از انتقال به غسالخانه تا غسل و کفن و تشییع و خاکسپاری باید در کمال احترام انجام شود تا صاحبان عزا علاوه برمصیبت از دست دادن عزیز دغدغه دیگری نداشته باشند.

نبود امکانات کافی و نیز ضعف خدمات‌دهی واحد غسالخانه آرامستان دهدشت زخم دیگری بر دل داغدیدگان می‌گذارد.زیر ساخت‌های مختلف برای پاسخگویی به نیاز شهر وجود ندارد تا جایی که غسالخانه برادران و خواهران مجزا نیست و آرامستان جز زمین قبر مسؤولیتی در قبال غسل، کفن و دفن اموات بر عهده ندارد.

 

در روزهایی که تلاش در راستای قطع زنجیره کرونا باید با شدت و حساسیت دنبال شود غسل و تدفین اموات به دغدغه جدی برای مردم تبدیل شده به طوری که در فضای مجازی تصاویری از وضعیت نامناسب فاضلاب غسالخانه و دیگر مشکلات آن به اشتراک گذاشته می‌شود و خواهان رسیدگی متولیان به این موضوع هستند.

 غسالخانه محلی که برای قرار دادن میت در سردخانه باید خدمات شبانه‌روزی داشته باشد در ساعاتی از شبانه روز تعطیل است و اگر جنازه‌ای را نیمه شب اینجا بیاورند صاحب متوفی باید دنبال کلیددار غسالخانه بگردد.

 

نبود روشنایی از دیگر مشکلات غسالخانه شهر 70 هزار نفری دهدشت است. به گفته شهروندان در تاریکی شب برای قرار دادن میت در سردخانه از نور گوشی یا چراغ باید استفاده کنند.

دستیار مشکلات غسالخانه دهدشت را بغرنج خواند و به فارس گفت: یک ساختمان رفع تکلیفی از قدیم الایام ساخته شده است تجهیزات کافی ندارد بخشی  تجهیزات موجود از رده خارج است.

 

مسؤول آرامستان و فضای سبز شهرداری دهدشت گفت: احداث غسالخانه جدید با ظرفیت سردخانه  نیاز ضروری است که به تنهایی از عهده شهرداری خارج است.

وی با اشاره به اینکه لوله داخلی نشت دارد و گاز خالی می‌کند، شبکه فاضلاب این ساختمان را نیز غیر فنی و غیر اصولی دانست و گفت: به عنوان یک شهروند از وضعیت غسالخانه گلایه دارم اگر بر اثر حادثه یا تصادفی تعداد متوفیان زیاد باشد باید چکار کرد؟

 

دستیار از عدم همکاری ادارات با شهرداری در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان گلایه داشت و گفت: اگر مطالبات را پرداخت کنند می‌توان بخشی از آن را برای اصلاح معایب و رفع مشکلات غسالخانه هزینه کرد.

کرامت افروزی از دیگر نیروهای آرامستان که در تغسیل اموات به صورت خودجوش فعالیت دارد، وضعیت غسالخانه و سردخانه را دور از شأن مردم دانست و افزود: در مواقعی که تعداد اجساد زیاد باشند با مشکل سردخانه مواجه هستیم.ضمن اینکه فاضلاب ساختمان مشکل دارد و موقع غسل دادن آب در سالن جمع می‌شود.

 

راننده آمبولانس نعش‌کش گفت: حمل جسد را بون هیچ گونه هزینه و برای رضای خدا انجام می‌دهم و در کار غسل و کفن میت هم خدمت می‌کنم.

افروزی با اشاره به اینکه غسالخانه نگهبان شیفت شب ندارد، افزود: برای قرار دادن جسد باید به فلکه جهاد مراجعه کنیم تا کلید را از نگهبان روز تحویل بگیریم.

 

وی همچنین نبود استراحتگاه برای رانندگان آمبولانس‌هایی که خارج از شهرستان برای رساندن میت مراجعه کرده‌اند را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: امکانات رفاهی برای رانندگان وجود ندارد.

امام جمعه دهدشت در بیان اهمیت انفاق و کار خیر برای درگذشتگان اظهار داشت: خیراتی که برای اموات انجام می‌گیرد در واقع نوعی هدیه است که از طرف بازماندگان در دنیا برای رفتگان ارسال می‌شود.

حجت‌الاسلام وحدانی‌فر گفت: امواتی که دستشان از اعمال خیر کوتاه است به انفاق بازماندگان نیازمندند انجام کار خیر با مشارکت در احداث مسجد، غسالخانه و... صدقه جاریه برای آنها است.

وی با اشاره به هزینه‌های غیر ضروری در برگزاری مراسمات ترحیم، هفتم و چهلم تصریح کرد: چنین هزینه‌هایی را می‌توان به ساخت غسالخانه برای تسریع و تسهیل امور مربوط به متوفیان اختصاص داد.

این کارشناس مذهبی گفت: احداث غسالخانه جدید با امکانات و تجهیزات نیازمند همدلی خیرین و مشارکت شهروندان است.

وضعیت غیر بهداشتی و نامناسب غسالخانه دهدشت در حالی است که با تلاش محققان برای عجین شدن آرامستان‌ها با فناوری تکنولوژی به غسالخانه برخی شهرها رسیده و غسل اموات به صورت مکانیزه انجام می‌شود!

انتهای پیام/82016

منبع: فارس

کلیدواژه: حمل جسد نعش کش فارس ایستگاه آخر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۶۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی

صبح امروز مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده و گزارشگر پیشکسوت رادیو در مسجد بلال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صبح امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده و گزارشگر پیشکسوت رادیو در مسجد بلال برگزار شد؛ در این مراسم پیشکسوتان ورزش و رادیو همچون مریم نشیبا، علیرضا جاویدنیا، حمید استیلی، مهدی تاج، حمیدرضا افتخاری، پیمان یوسفی، مریم جلالی، شروین اسبقیان، مناف هاشمی، عبدالحمید احمدی، حسن طباطبایی، میلاد تقوی و… حضور داشتند.

این مراسم با تلاوت کلام الله مجید آغاز شد و علی بخشی‌زاده معاون صدا در ابتدای این مراسم اظهار کرد: امروز برای اهالی رسانه روز سختی است چون یکی از افراد خوشنام و کاربلد را تشییع می‌کنند.

وی با بیان اینکه مسعود اسکویی مهربان، بی تکلف و بی ریا بود، افزود: او استاد بود و به همه جوانان هر چیزی که از پروتکل‌های ورزشی می‌دانست را یاد می‌داد، او متواضعانه برای کسب اطلاعات جدید مشتاق بود.

معاون صدا اظهار کرد: رسانه یکی از معلمان خود را از دست داد؛ تمام شما را به آیه‌ای از سوره مریم دلالت می‌دهم که به درستی کسانی که پاک عمل کردند و پاک نیت بودند خدا آنها را محبوب قلب‌ها می‌کند؛ اسکویی مصداق این آیه قرآن بود

بخشی‌زاده بیان کرد: او در این سن پرکار بود، ما گاهی از او می‌خواستیم بیشتر به آموزش بپردازد و استراحت کند ولی او عاشق کار خود بود و اهل استراحت نبود.

در ادامه این مراسم شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی شروع به سخنرانی کرد و گفت: از سمت خودم، رؤسای محترم کمیته‌های پارالمپیک و المپیک و کیومرث هاشمی وزیر ورزش درگذشت مسعود اسکویی اسطوره صداوسیما را تسلیت می‌گویم.

وی با بیان اینکه او از کسانی بود که به ورزشکاران انگیزه می‌داد، عنوان کرد: در دوره‌های جوانی و نوجوانی با صدای این اسطوره زندگی کردیم، متاسف هستم که دیگر نمی‌توانیم صدای اسکویی را به شکل زنده بشنویم، یاد و خاطره او همیشه در خاطر و قلب جامعه پر افتخار ورزش زنده خواهد ماند.

در بخش دیگری از این مراسم محمدرضا منصوریان مجری پیشکسوت اظهار کرد: من و اسکویی از معدود کسانی بودیم که از تلویزیون به رادیو آمدیم، آن زمان پیمان جبلی نیز تازه به صداوسیما آمده بود.

وی افزود: آن زمانی که من و اسکویی به رادیو آمدیم او گوینده خبر و من تهیه کننده آن بودم؛ اسکویی در وطن پرستی و نظم بی‌نظیر بود، اگر قرار بود آغاز برنامه‌ای ساعت ۸ باشد او ۷/۳۰ در استودیو بود.

این مجری پیشکسوت گفت: در اوج عظمت خیلی‌ها به دنبال اسکویی آمدند تا او را ببرند، اما او یک بار هم جواب آن‌ها را نداد، او می‌گفت من در این آب و خاک به دنیا آمدم و باید در اینجا نیز دفن شوم.

در ادامه این مراسم محمدرضا داورزنی رئیس سابق فدراسیون والیبال اظهار کرد: فکر نمی‌کنم در جامعه ورزش مدیری باشد که به مسعود اسکویی مهربانانه نگاه نکرده باشد یا نگاه این استاد به آن‌ها پدرانه نبوده باشد.

وی با بیان اینکه امیدوارم دیگران نیز از مسعود اسکویی که یک الگو بود عبرت بگیرند، افزود: این استاد فقید هیچ وقت کسی را تخریب نمی‌کرد؛ او الگوی خیلی خوبی برای افرادی که گزارشگر هستند بود و است.

رئیس سابق فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: اسکویی در شادی‌ها و غم کنار ما بود؛ این استاد در شادی مغرور و در شکست ناامید نمی‌شد.

پس از داورزنی محمد جهانی اولین مدیر رادیو ورزش شروع به سخنرانی کرد و گفت: حرف زدن درباره اسکویی سخت است؛ از ۱۳۶۹ که رادیو ورزش راه اندازی شد با او همراه بودم و از همان روزهای نخست جذب ادب این استاد شدم.

وی افزود: با کمک او و چند نفر دیگر توانستیم رادیو ورزش را تأسیس و پایه‌گذاری کنیم.

در ادامه این مراسم فاطمه نجفیان همسر این استاد فقید گفت: مسعود در تمام زندگی و کار خود از هیچ تلاشی برای آموزش و بالا بردن رتبه خود و شاگردانش اهمال کاری نکرد.

وی گفت: او به میزانی رادیو را دوست داشت که با کمترین توان و انرژی پشت میکروفن نشست و شروع سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

این خبر در حال تکمیل است....

کد خبر 750768

دیگر خبرها

  • ملی پوشان دوچرخه سواری کوهستان ایران بدرقه شدند
  • کارگر غسالخانه قم کارگر نمونه استان شد
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • ببینید | بدرقه صدای فراموش‌نشدنی ورزش
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • تصاویری از مراسم بدرقه زنده یاد مسعود اسکویی
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • ویدیو/ بدرقه شهدای گمنام در رفسنجان و اصفهان
  • بیشترین بارش در دوگنبدان/یاسوج ۵۷.۸ میلی متر باران بارید
  • بدرقه خاطرات قهرمانی را فراموش کرد (عکس)