Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@06:05:10 GMT

گزارشی از صادرات و واردات صنعت چاپ ایران +نمودار

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۷۴۵۸

گزارشی از صادرات و واردات صنعت چاپ ایران +نمودار

آمارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان از صادرات ۱۹ هزار تن محصولات چاپی در ۳ ماهه نخست سال دارد،‌ اما حجم واردات به کشور چقدر بوده است؟

به گزارش مشرق، صنعت چاپ و بسته‌بندی در دهه ۹۰ مسیری متفاوت را طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب گذرانده است،‌ در همان سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ عمده نگرانی فعالان این صنعت و  مسئولان فرهنگی این بود که اساساً این صنعت به‌عنوان یک صنعت در ایران شناخته نمی‌شود و واردات بی‌رویه محصولات چاپی و خروج ارز ناشی از آن اجازه نمی‌داد که این صنعت نفس بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌های داخلی عمده سفارشات خود را به کشورهایی از جمله ترکیه می‌دادند و شرکت‌های ترک که بازار خوبی در ایران داشتند،‌ اقدام به تأسیس شعبه در ایران می‌کردند. واردات محصولات چاپی در سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ بنا به گفته مدیرکل ارشاد وقت ماهانه ۳ هزار میلیارد تومان بوده است، اما در یک حرکت ناگهانی و طی چهار تا پنج سال اخیر ورق برگشت و واردات محصولات چاپی در کشور به‌شدت کاهش یافت و از واردات یک‌میلیارد دلاری به کمتر از ۵۰ میلیون دلار رسید، حالا این شرکت‌های ایرانی هستند که نه‌تنها عمده محصولات مورد نیاز را در داخل تولید می‌کنند بلکه چرخ صادرات را نیز اگرچه کند ولی به گردش انداخته‌اند.

در آستانه ۱۱ شهریور روز ملی صنعت چاپ نگاهی به آمارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از صادرات و واردات محصولات چاپی انداخته است.

بر اساس آمارهای  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۳ ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۶۶ مجوز برای صادرات ۱۹ هزار تن محصول چاپی تولید شده در ایران صادر شده است.

 با توجه به وضعیت صنعت چاپ در دوران کرونا و عدم دسترسی به مواد اولیه و متغیر بودن نرخ ارز آمار موجود آمار قابل قبولی در وضعیت فعلی صنعت چاپ به شمار می‌رود ولی بارو کارشناسان این حوزه این است که ظرفیت این صنعت برای صادرات بسیار بیش از رقم فعلی است.

هم‌چنین ۱۷۱ مجوز برای واردات ۱۳ هزار تن محصول چاپی به داخل کشور صادر شده است، صنعت چاپ در سال‌های اخیر از حجم واردات محصولات خود به شدت کاسته و بسیاری از نیازها کشور حالا در داخل تولید می‌شود،‌ اما برخی محصولات بسته‌بندی هم‌چون تتراپک‌های چند لایه مورد مصرف در بسته‌بندی شیرها و آب‌میوه‌های مدت‌دار در داخل امکان تولید آن‌ها وجود ندارد.

علاوه بر واردات این تناژ مجوز ثبت سفارش ۱۴ هزار تن دیگر نیز صادر شده است که در مجموع آمار واردات را را از آمار صادرات بیشتر می‌کند. تلاش فعلان صنعت چاپ در سال‌های اخیر این بوده که حجم واردات محصولات چاپی به کشور کاهش پیدا کند،‌ در این میان ایران که درسال‌های گذشته بازاری مطمئن برای شرکت‌های تولیدی محصولات چاپی ترکیه بود،‌ حالا خود به یکی از صادرکنندگان به کشورهای همسایه مبدل شده است. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری در زمینه توسعه بیشتر چاپ بسته‌بندی می‌تواند هم از حجم واردات کاسته و هم بر حجم صادرات اضافه کند. 

هم‌چنین آمارهای موجود در تیرماه نیز نشان می‌دهد که هزار تن محصول چاپ صادر شده است،‌ محصولات چاپی ایران معمولا به کشورهای عراق‌، افغانستان،‌ پاکستان و گاها ترکیه انجام می‌شود.

در تیرماه واردات محصولات چاپی ترخیص شده اما آمار بالایی دارد،‌ در حدود ۶ هزار تن محصول چاپی به کشور وارد شده و هزار تن نیز برای واردات ثبت سفارش شده است.

آمارهای مرداد اما کاهش حجم واردات را نشان می‌دهد به طوری که ۵۶ مجوز برای واردات هزار تن کالا و ۲۰ مجوز برای صادرات هزار تن محصولات چاپی نیز صادر شده است.

اما وضعیت واردات و صادرات محصولات چاپی در سال ۹۹ چگونه بوده است؟

در سال ۹۹  در مجموع  ۲۷۳ مجوز برای صادرات ۲۰ هزار تن محصول چاپی صادر شده است که در مقایسه با ۳ ماه نخست سال جاری رقم بسیار اندکی به نظر می‌رسد. هم‌چنین ۸۷۵ مجوز برای ترخیص ۳۹ هزار تن محصول چاپی از گمرک صادر شده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افغانستان واردات محصولات چاپی محصولات چاپی صادر شده برای صادرات حجم واردات بسته بندی صنعت چاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در کانال تلگرامی خود نوشت: صنعت خودروسازی در ایران با زور انحصار و ممنوعیت واردات است که زنده مانده است، هزینه‌اش هم از جان و مال مردم پرداخت می‌شود.

دلیل تحمل و تحمیل این هزینه‌ها از دید سیاستگذار، احتمالا نقش غیرقابل انکار این صنعت در تولید ملی و اشتغال است.

یکی از دالانهای باریک امکان احیای صنعت خودرو در ایران، فراموشی تدریجی تولید انحصاری خودروهای سوخت فسیلی و آزادسازی تدریجی واردات آن و تمرکز بر نگاه کارآفرینانه در تولید خودروی برقی با تکیه بر تجدید ساختار صنعت خودروسازی و رقابت‌پذیر کردن آن بود - رگه‌هایی از این سیاست بعضا در سخنان آقای علی آبادی وزیر فعلی صمت دیده می‌شد- که در حال حاضر با پرداخت دو میلیارد یوروی ناقابل به یک شرکت ساختمانی شرقی برای اختصاص بازار ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی شهر تهران، در حال از بین رفتن است.

سکوت جناب آقای میرسلیم هم در این فقره جالب است!

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • صادرات بیش از یک میلیارد ریال محصولات چاپی غیر کتاب از خراسان رضوی
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها