Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@04:37:08 GMT

معضل پل‌سازی سرِ خود!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۷۵۷۱

معضل پل‌سازی سرِ خود!

رودخانه‌ها از جمله جاذبه‌های طبیعی و گردشگری هر شهر و دیاری به حساب می‌آیند. لذت نشستن، استراحت کردن و گذران وقت در کنار این نعمت‌های طبیعی سبب شده بسیاری از تفرجگاه‌ها و مکان‌های تفریحی در مجاورت رودخانه‌ها ساخته شوند.

موضوعی که چنانچه اصول مرتبط با همسایگی رودخانه رعایت نشود هم می‌تواند به طبیعت آسیب وارد کند و هم عواقب جبران‌ناپذیری برای انسان‌ها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پل‌های حادثه‌ساز

تفرجگاه‌های شهرستان طرقبه شاندیز در همسایگی کلانشهر مشهد یکی از مصادیق این موضوع هستند. مجاورت با رودخانه‌هایی که همزیستی چندین و چند ساله‌ای با اهالی آن منطقه دارد با پیشروی بی‌حساب و کتابی که در سال‌های گذشته انجام شده به معضلی جدی تبدیل شده است. خطر سیلاب‌هایی که بعضاً تخریب‌های زیادی نیز در همین چند سال اخیر به جای گذاشته بسیار جدی‌تر از آن است که نشود به سادگی از کنار آن گذشت. البته در همین سال‌ها با نظارت و تأکید مراجع قانونی و قضایی اقدام‌هایی در خصوص رفع مشکلاتی از جمله رودخانه‌خواری و تصرف بستر و حریم رودخانه‌ها در شهرستان طرقبه شاندیز صورت گرفته است اما آنچه مسلم است تاکنون خطر ۱۰۰درصدی رفع نشده و همچنان تجاوز به قانون از سوی برخی در محدوده دیده می‌شود.

یکی از عمده‌ترین تخلفات محرز در این باره بستن پل‌هایی است که با اجرای طرح‌های نظارتی برچیده شده اما پس از مدتی کوتاه  دوباره به همان شکل قبلی به جای اولش برمی‌گردد! بماند که گذاشتن تخت و ایجاد استراحتگاه در مسیر و بستر رودخانه نیز تخلف مخاطره‌آمیز دیگری است که برخی برای سود بیشتر دست به چنین قانون‌شکنی زده و جان مردم را به خطر می‌اندازند. مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد با وجود تأکید و برخوردهایی که پیش از این با متخلفان این موضوع صورت گرفته اما هنوز که هنوز است همچنان پل‌های غیراستاندارد در مسیر رودخانه‌های طرقبه شاندیز خودنمایی می‌کنند و در بعضی موارد استراحتگاه‌هایی نیز در بستر رودخانه ایجاد شده است.

شناسایی ۴۴۰ پل

فرماندار شهرستان طرقبه شاندیز در گفت‌وگو با قدس در خصوص تخلفاتی که در این حوزه انجام می‌شود، گفت: هیچ کسی اجازه ندارد از قانون تخطی کرده و اقدام به بستن پل یا تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها داشته باشد. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد با متخلفان طبق قانون برخورد می‌شود که البته به دلیل اینکه این موضوع در حیطه اختیارات شرکت آب منطقه‌ای است آن‌ها می‌توانند به هر تخلفی ورود پیدا کنند.

سیدحسن حسینی در ادامه اظهار کرد: بعضی از پل‌هایی که بسته شده طبق استانداردهایی است که شرکت آب منطقه‌ای اعلام کرده است. بعضی پل‌ها چون با شرایط جوی و میزان آب رودخانه‌ها مطابقت دارند مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما آن دسته از پل‌هایی که بدون مجوز و غیراستاندارد ساخته می‌شوند توسط شرکت آب منطقه‌ای با آن‌ها برخورد می‌شود.

مسئول ساماندهی رودخانه‌های شرکت آب منطقه‌ای در حوزه مشهد هم درباره اقدام‌های این شرکت به خبرنگار ما گفت: آب منطقه‌ای تاکنون مسیر ۲۵ کیلومتری را روی رودخانه زشک بهسازی کرده و تمامی پل‌های این مسیر که چیزی در حدود ۴۴۰ پل بوده است را شناسایی کردیم.

ذوالفقاری ادامه داد: از مجموع این پل‌ها در سال‌های ۹۸ و ۹۹ پل‌هایی که قابلیت آب‌گذری نداشتند تخریب شدند.

وی اظهار کرد: مشکل اصلی در این خصوص مربوط به جاهایی می‌شود که مردم باید از یک طرف رودخانه به طرف دیگر آن بروند که از گذشته پل‌های ثابتی بسته می‌شد که با توجه به مشکلاتی که پس از سیلاب برای پل‌های ثابت پیش می‌آمد پیشنهاد آب منطقه‌ای این بود با صدور مجوز پل‌هایی می‌توانند روی رودخانه بسته شوند که قابلیت متحرک بودن داشته باشند که این موضوع به دلیل بالا بودن هزینه‌ها استقبال چندانی از آن نشده و حدود یک یا دو مورد پل متحرک تاکنون مجوز گرفته‌اند. ذوالفقاری همچنین در خصوص برخورد با متخلفان بیان کرد: ما گشت‌های فعالی را در محدوده رودخانه‌ها داریم که به محض مشاهده تخلف با همکاری نیروی انتظامی وارد عمل شده و اجازه بستن پل غیرمجاز یا هر اقدام دیگری را نمی‌دهیم هر چند که باز هم مواردی در روزهای تعطیل و شبانه اتفاق می‌افتد که درصدد هستیم با مجوزی که دادستانی صادر خواهد کرد در هر زمانی اقدام به تخریب پل‌ها و استراحتگاه‌های غیرمجاز کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پل سازی شرکت آب منطقه ای طرقبه شاندیز رودخانه ها پل هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۷۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر

روستای همای علیا از توابع شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی است. در این روستا رودخانه‌ای وجود دارد که تبدیل به محلی برای تخلیه فضولات حیوانی شده و موجب آلودگی محیط زیست این منطقه شده است. علاوه بر آلودگی بوی نامطبوع آن اهالی این منطقه را آزرده خاطر کرده است. اهالی این روستا این موضوع را پیگیری کرده اند اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.

شهروند خبرنگار ما با ارسال فیلم و تصاویر در خواست رسیدگی کرد.

منبع: شهروندخبرنگار - آذربایجان شرقی

بیشتر بخوانید:

آب آلوده سهم اهالی سودجان شد + فیلم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • خروش آبشار فصلی بر اثر بارش‌های اخیر در منطقه کیش انجیرو روستای گوجر + فیلم
  • رفع معضل ترافیکی در غرب تهران
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟