Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر حفظ هویت دینی و بناهای تاریخی شهر گفت: رویکرد کلی اعضای شورای اسلامی شهر و مجموعه مدیریت شهری حفظ هویت دینی و بافت تاریخی شهر بوده و باید بناهایی که نشان‌دهنده هویت تاریخی شهر و مردم است حفظ‌شده و باوجود لزوم تخریب مسجد در اسناد بالادستی و طرح تفصیلی، این مسجد حفظ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، سید محمدحسین دهناد به موضوع حفظ مسجد حضرت زین‌العابدین(ع) در بلوار شهیدان برقعی پرداخت و اظهار داشت: مهم‌ترین دغدغه در مسیر اجرای این طرح حفظ این بنای تاریخی بوده و طرح‌های مختلفی برای حفظ این مسجد در دست مطالعه است.

وی موقعیت مسجد در محور شهیدان برقعی را تشریح کرد و گفت: مسجد در محل اتصال خیابان چهارمردان و بلوار شهیدان برقعی به مساحت ۱۲۰ مترمربع واقع‌شده است و طول این بلوار ۷۰۰ متر بوده که تاکنون ۹۵ درصد عملیات عمرانی آن به پایان رسیده و بلوار سجادیه در امتداد بلوار سمیه را به خیابان آیت‌الله طالقانی و محدوده چهل‌اختران متصل می‌کند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر قم طرح‌های پیشنهادی برای حفظ مسجد حضرت زین‌العابدین(ع) را تشریح کرد و گفت: رویکرد کلی حفظ هویت دینی و بافت تاریخی شهر بوده و باید بناهایی که نشان‌دهنده هویت تاریخی شهر و مردم است حفظ‌شده و باوجود لزوم تخریب مسجد در اسناد بالادستی و طرح تفصیلی، این مسجد حفظ می‌شود.

وی سپس به ثبت مسجد زین‌العابدین به‌عنوان میراث فرهنگی اشاره و بیان کرد: باید مسیر پیاده‌رو و سواره خیابان به‌نوعی طراحی شود که امکان عبور ایمن هم برای عابران پیاده و هم برای تردد مناسب برای خودروهای شخصی وجود داشته باشد و بتوان پروژه را در کوتاه‌ترین زمان نیز اجرا کرد.

دهناد با تأکید دوباره بر اجرای پروژه در کوتاه‌ترین زمان و در صورت نیاز در اولویت قرار گرفتن تملک در این مسیر تصریح کرد: در حال حاضر سه گزینه حفظ مسجد در میانه مسیر و طراحی مسیر رفت‌وبرگشت از دو طرف مسجد با حفظ ایمنی عابران پیاده و همچنین طراحی مسیر رفت‌وبرگشت در مسیر راست‌گرد خیابان چهارمردان به بلوار شهیدان برقعی در قسمت پایینی مسجد و به‌عنوان سومین طرح تغییر طراحی خط بر پروژه در حال بررسی است.

وی اجرای طرح دوم را منوط به تحمیل هزینه و افزایش زمان پروژه دانست و ضمن تأکید مجدد بر حفظ مسجد و خاطرنشان کرد: تلاش و دغدغه مدیریت شهری حفظ مسجد و تقویت بنای مسجد بوده و با توجه به فرسودگی بنای مسجد پس از تصویب طرح نهایی این بخش از خیابان مرمت بنا و نمای مسجد نیز در دستور کار قرا خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مسجد زین العابدین شهیدان برقعی تاریخی شهر هویت دینی حفظ مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۹۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر