Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطوان در مقاله جدید خود با اشاره به اینکه اولین کشتی حامل سوخت ایران به زودی به بنادر لبنان می‌رسد تاکید کرد که حزب‌الله و سید حسن نصرالله بزرگترین برنده این پرونده هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم در آستانه نزدیک شدن کشتی‌های حامل سوخت ایران به سواحل لبنان با انتشار مقاله‌ای اعلام کرد، اکنون لبنان و دولت و مردم آن بی صبرانه منتظر ورود اولین نفتکش ایرانی برای نجات آن‌ها از بحران ویرانگر سوخت و پیامد‌های آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله بعد از تشدید بحران سوخت در لبنان و متوقف شدن فعالیت بیمارستان‌ها و نانوایی‌ها به دلیل کمبود سوخت از متحد ایرانی خود کمک گرفته و در اسرع وقت درخواست بنزین و سوخت از ایران کرد. پاسخ ایران نیز به این درخواست کمک مثبت بود و بلافاصله بارگیری سه کشتی را که احتمالاً اولین آن‌ها ظرف سه روز یعنی حداکثر جمعه یا شنبه وارد بنادر لبنان می‌شود، آغاز کرد.

حزب‌الله یک شرکت خصوصی برای واردات سوخت، مراحل پرداخت قیمت و نظارت بر توزیع آن به همه طرف‌های لبنانی بدون هیچ گونه تبعیض فرقه‌ای و قومی و منطقه‌ای و بدون هیچ گونه سوءظن سیاسی که بهانه‌ای برای هرگونه تجاوز آمریکایی- صهیونیستی فراهم کند، ایجاد کرده است.

وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در یک بیانیه رسمی اعلام کرد که صادرات سوخت به لبنان یک تصمیم مستقل بوده و آمریکا در موقعیتی نیست که اجازه داشته باشد مانع تجارت مشروع میان کشور‌ها شود. همچنین «ابوالفضل عمویی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، اظهار داشت که هرگونه خطا از جانب صهیونیست‌ها یا دیگران با واکنش دو جانبه ایران و لبنان مواجه خواهد شد.

همچنین اطلاعات رسیده به منابع روزنامه رای‌الیوم نشان می‌دهد که یک اتاق عملیات مشترک میان لبنان و ایران برای نظارت بر پرونده واردات سوخت وجود دارد و برنامه‌هایی برای مقابله با همه احتمالات از جمله هرگونه تعرض به کشتی‌های ایرانی در دریا و مقابل سواحل لبنان طراحی شده است.

در محافل ایرانی و لبنانی ۲ احتمال وجود دارد: اول اینکه این ۳ نفتکش بار خود را به نوبت در بنادر لبنان یعنی بندر بیروت یا صیدا تخلیه می‌کنند و یا اینکه به بندر بانیاس سوریه رفته و محموله‌های سوخت ایرانی از طریق کامیون‌هایی از بندر بانیاس به لبنان منتقل می‌شوند؛ همانطور که ایران محاصره آمریکا علیه سوریه را نیز شکسته و آن را از بحران وحشتناک سوخت نجات داد.

البته دقیقاً نمی‌دانیم کدام یک از این دو احتمال به مرحله اجرا می‌رسد. هر چند که احتمال دوم یعنی تخلیه محموله سوخت در بندر بانیاس سوریه نیز رد نمی‌شود، اما باید از قبل مشخص گردد که آیا مقامات مصری اجازه عبور کشتی ایرانی از کانال سوئز را می‌دهند یا نه؛ به ویژه اینکه اطلاعات نشان می‌دهد مصری‌ها تحت فشار شدید از جانب آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بستن کانال سوئز به روی کشتی‌های ایرانی هستند. در این شرایط ممکن است که کشتی‌های ایرانی تغییر مسیر داده و برای رسیدن به مقصد نهایی خود از «رأس الرّجاء الصّالح» (دماغه امید نیک) در جنوب قاره آفریقا عبور کنند که به مدت ۴۰ روز یعنی ۴ برابر زمانی که از کانال سوئز طول میکشد تا به بنادر لبنان برسد، طول خواهد کشید.

سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود هشدار شدیدی به ائتلاف آمریکایی - صهیونیستی داده و تاکید کرد از لحظه‌ای که کشتی‌های ایرانی به سمت لبنان حرکت می‌کنند به مثابه حاکمیت این کشور هستند و هرگونه تجاوز علیه آن‌ها با واکنش فوری و بدون تاخیر و البته «مناسب و متناسب» مواجه خواهد شد.

اما پیش از این نیز ائتلاف آمریکایی- صهیونیستی نتوانستند به نفتکش ایرانی که در راه بندر بانیاس سوریه بود و پیش از آن هم به چهار نفتکش ایرانی که بنزین و سوخت مازوت به ونزوئلا حمل میکرد تعرض کنند. بنابراین، این بار نیز به نظر نمی‌رسد که جرات هر گونه تجاوز علیه کشتی‌های ایرانی که در حال حرکت به سمت لبنان هستند را داشته باشد. البته در سایه شکست بزرگ و تحقیر آمیز آمریکا در افغانستان و رسوایی هرج و مرج بی‌سابقه در فرودگاه کابل و جنون و دیوانگی که آمریکا و اسرائیل دچار آن شده‌اند، نمی‌توان هیچ احتمالی را رد کرد.

اما احتمال هرگونه تعرض به نفتکش‌های ایرانی به معنای کشاندن حزب الله و ایران به جنگ کشتی‌هاست که قطعا ائتلاف آمریکایی -صهیونیستی بازنده آن خواهد بود.

«نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف لبنان در پاسخ به کسانی که از واردات سوخت ایرانی به لبنان انتقاد می‌کردند گفت: «ما بدون داشتن گزینه جایگزین نمی‌توانیم به کشتی ایرانی نه بگوییم. من با هر چیزی که به منافع لبنان آسیب بزند، مخالفم». درواقع نجیب میقاتی به شکل غیرمستقیم به این منتقدان گفت که ایران می‌خواهد به لبنان کمک کند، اما چرا متحدان شما در آمریکا و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس طی ۶ ماه گذشته و در میان بحران خفقان‌آور سوخت لبنان کاری نکردند.

واقعیت آن است که چه کشتی‌های ایرانی با محموله‌های خوب به مقصد برسند و بار خود را تخلیه کنند و چه مورد هجوم ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی قرار بگیرند که قطعاً پاسخ آن داده خواهد شد، حزب الله و سید حسن نصرالله بزرگترین برنده این پرونده هستند و محبوبیت ملی آن‌ها در داخل لبنان و نیز خارج از آن به عنوان نجات‌دهنده لبنان از بحران‌ها و مدافع حاکمیت و کرامت لبنان افزایش خواهد یافت.

شکست آمریکا و متحدان آن آغاز شده و این شکست از افغانستان شروع می‌شود و از عراق و سوریه عبور می‌کند و به فلسطین ختم می‌شود، اما آیا ممکن است در این میان نزدیکترین ایستگاه لبنان باشد؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عطوان شکست آمریکا بحران سوخت ائتلاف آمریکایی کشتی های ایرانی حسن نصرالله بنادر لبنان بندر بانیاس سوخت ایران حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۹۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق

اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق، ۱۹۱ خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول سوریه را از این اردوگاه به عراق بازگرداند.

به گزارش ایسنا، اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق ۱۹۱خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول روز یکشنبه این اردوگاه را ترک کرده و به عراق برگشتند.

به گزارش کردپرس، از ابتدای سال  میلادی جاری، این دومین دسته از آوارگان عراقی ساکن اردوگاه الهول واقع در شمال سوریه هستند که به عراق باز می‌گردند.

اردوگاه الهول در مسافت حدود ۱۰ کیلومتری مرزهای عراق واقع شده است. این اردوگاه که در استان الحسکه در شمال شرقی سوریه قرار دارد بیش از ۵۷ هزار تن را در خود جای داده که بیشتر آنها از اعضای خانواده گروه تروریستی داعش هستند.

اردوگاه الهول سوریه به ویژه با حضور تعداد زیادی از خانواده‌های داعشی با تابعیت‌های مختلف، عامل نگرانی کشورهای منطقه عربی است.

طی ماه‌های گذشته، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، سلسله نشست‌هایی با سفرای کشورهای خارجی و عربی در بغداد برگزار کرد و در آن از آنها خواست تا اتباع خود را از داخل این اردوگاه بازگردانند.

وی این اردوگاه را یک بمب ساعتی توصیف کرده و گفته است: بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاه الهول زیر ۱۸ سال دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • «الحوثی»: سلاح‌هایی در اختیار داریم که آمریکا تصورش را هم نمی‌کند
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • هشدار یمن درباره پیامدهای آتش‌افروزی آمریکا
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است