Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، بیش از ۲۰ سال می‌شود که تاریخ خراسان جنوبی از خشکسالی و پیامد‌های تلخ آن روایت دارد.

پیامد‌هایی اعم از بی آبی، مهاجرت‌های گسترده، تخلیه روستا‌ها و جان دادن قنات‌ها که سال به سال تلخ و تلخ‌تر می‌شود.

حالا دست خشکسالی، پای ریز گرد‌ها را هم به خراسان جنوبی باز کرده و همواره خبر‌های ناخوشی را برای مردمانش به ویژه کشاورزان صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثرات ناشی از این پدیده نه تنها عرصه را بر انسان‌ها تنگ کرده بلکه تازیانه باد‌های ۱۲۰ روزه رد پای نامطلوبی در استان به‌جای گذاشته است به گونه‌ای که خراسان جنوبی در رده اول استان‌های غبار خیز کشور قرار گرفته است.

آنالیز عرصه‌های طبیعی خراسان جنوبی

اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی با قرار داشتن بر روی کمربند خشک و نیمه خشک نیم کره شمالی دارای ذخایر منابع آبی ضعیف، نزولات جوی کم، تبخیر سالیانه شدید و پوشش گیاهی محدود است.

او با بیان اینکه از کل عرصه‌های طبیعی استان ۳۶ درصد را عرصه‌های بیابانی و ۵۰ درصد را مراتع کم تراکم بیابانی تشکیل می‌دهد، افزود: خشکسالی‌ها پیاپی، کاهش نزولات جوی و افت کمی و کیفی سفره‌های آب زیرزمینی ناشی از آن نیازمند حساسیت مردم و مسئولان است.

اکبری بیان کرد: همچنین وجود ۳۵ کانون بحرانی فرسایش، گسترش کویر و وقوع پدیده گرد و غبار از موارد مهم و اثرگذار در مدیریت جوامع انسانی و محیط زیست استان محسوب می شود که نیازمند توجه است.

بیشتر بخوانید

از جولان ریزگردها تا طغیان آفات/ وقتی غوغای بیابان زایی، کویر را از نفس می اندازد وقتی گرد و غبار تن خشک کویر را رنجور می کند اجرای ۲۸ طرح بیابان زدایی در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی مساحت کانون گرد و غبار استان را ۵ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۵۹۷ هکتار دانست و گفت: با توجه به وجود باد‌های ۱۲۰ روزه، طوفان‌ها و بیابانی بودن استان، منطقه‌ای مستعد گرد و غباری شدن شدید داریم.

خراسان جنوبی در رده اول استان‌های غبار خیز

اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی در رده اول استان‌های غبار خیز کشور است، گفت: خشکسالی‌های دو دهه اخیر از مهمترین علت‌های تشدید پدیده گرد و غبار در استان بوده است.

او افزود: کاهش شدید ریزش‌های جوی، کاهش و از بین رفتن پوشش گیاهی طبیعی، کاهش رطوبت سطحی خاک و خشکی شدید اراضی کشاورزی از اثرات نامطلوب خشکسالی بوده که گرد و غبار را هم تشدید می‌کند.

اکبری کاهش آبدهی رودخانه‌های فصلی، کم آبی تالاب‌ها و آبگیر‌ها و کاهش حجم آب زیرزمینی را از دیگر عوامل تشدید گرد و غبار دانست و ادامه داد: متأثر بودن استان از وزش باد‌های ۱۲۰ روزه، مجاورت با استان‌های کویری و نوسانات شدید فشار هوا از دیگر عوامل طبیعی موثر در وقوع پدیده گرد و غبار در استان است.

هشدار محیط زیست

اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی  گفت: چرای بی رویه دام در مراتع استان، ترکیب نامناسب دام در مراتع، بوته کنی و قطع اشجار برای تأمین سوخت بر افزایش پدیده گرد و غبار اثر گذار است.

او بهره برداری غیر اصولی از اراضی کشاورزی، احداث سد‌های بزرگ و کاهش حجم منابع آبی پایین دست آن ها، بهره برداری بی رویه از منابع خاک و فعالیت‌های معدنی و عمرانی را از دیگر عوامل موثر در بروز پدیده گرد و غبار در استان دانست و هشدار داد: در صورت بی توجهی در آینده باید شاهد روز‌های پر خطر گرد و غبار باشیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست خشکسالی فرسایش بادی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی پدیده گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است

علی سلاجقه روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره حقابه هیرمند به خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیات حاکمه افغانستان درباره حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب رهاسازی آب شده است.

وی تصریح کرد: از طرفی بارش‌های مناسب و سیلاب‌ها هم در منطقه به ما کمک می‌کند تا تالاب هامون شرایط بهتری یابد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیر‌هایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امید است بتوانیم با توافق هیات حاکمه افغانستان مسدود کنیم چرا که وضعیت تالاب‌ها مناسب‌تر خواهد شد.

سلاجقه یادآورشد: مرطوب سازی دریاچه هامون یکی از موضوعات مهم است و تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است.

وی درباره نظارت سازمان محیط زیست برای کاهش پلاستیک‌ها گفت: روی موضوع کاهش پلاستیک‌های زیر ۲۵ میکرون کاملا نظارت می‌کنیم و در این زمینه با تمام روسای شرکت‌های اصلی جلسه برگزار شده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ژن توله یوز هم گفت: یکی از راه‌های تکثیر در موضوع حیات وحش استفاده از مسائل سلولی و مولکولی است که ژن توله یوز در بخش رویان ذخیره شده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند