Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@18:13:22 GMT

ماجرای تزریق اشتباهی واکسن کرونا چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۰۵۱۶

ماجرای تزریق اشتباهی واکسن کرونا چه بود؟

هفته گذشته خبری درباره تزریق «اشتباه» دوز سوم واکسن پاستوکووک به نام «سوبراناپلاس» به جای دوز دوم همین واکسن به تعدادی از خبرنگاران منتشر شد؛ اتفاقی که پیش از این هم برای تعدادی از کادر درمان شهرکرد رخ داده بود.

به گزارش ایمنا، هفته گذشته خبری درباره تزریق «اشتباه» دوز سوم واکسن پاستوکووک به نام «سوبراناپلاس» به جای دوز دوم همین واکسن به تعدادی از خبرنگاران منتشر شد؛ اتفاقی که پیش از این هم برای تعدادی از کادر درمان شهرکرد رخ داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن تزریق اشتباه، واکسن ۹۰ نفر از اعضای کادر درمان این شهر به جای دوز دوم واکسن اسپوتنیک، مجدداً دوز اول را دریافت و تزریق کردند. اما تزریق «اشتباه» چگونه رخ می‌دهد؟

کوبا به واکسن‌های «سوبرانا ۰۲» و «سوبرانا پلاس» با توجه به نتایج آزمون بالینی که خود انجام داده، مجوز اضطراری داده است ولی استفاده از آنها به صورت «دو دوز سوبرانا ۰۲ به علاوه یک دوز سوبراناپلاس» انجام می‌شود. در ایران، بر اساس بخشی از نتایج آزمون کوبا، به سوبرانا ۰۲ و تزریق دو دوز از آن مجوز داده شده است.

علاوه بر آن، برای دو دوز و سه دوز (به همراه سوبراناپلاس) آزمون بالینی انجام شده اما نتیجه‌ای حتی در حد گزارش هم ارائه نشده است. حالا همین واکسن سوبراناپلاس که مجوز اضطراری ندارد، به عنوان «دوز دوم» تزریق شده و به افراد گفته شده تست آنتی‌بادی بدهید و «در صورت لزوم»، دوز جاافتاده را تزریق می‌کنیم.

روی ویال واکسنی که همان روز تزریق شده نیز به صورت رسمی عبارت «برای استفاده در آزمون بالینی» درج شده است. در خوشبینانه‌ترین حالت، یک «اشتباه بدون عوارض جانبی» رخ داده و نکته مهم این است که پروتکل‌های واکسیناسیون در این مورد انجام نشده است. پرسش این است که ویال سوبراناپلاس چگونه به جای ویال سوبرانا ۰۲ به این مرکز واکسیناسیون منتقل شده است؟

طبق آنچه یک نوروساینتیست و پژوهشگر دارو - که خواست نامش منتشر نشود می‌گوید: «سوبراناپلاس در ابتدا به عنوان یک واکسن مستقل تک‌دوز برای افرادی با سابقه بیماری کرونا طراحی شد اما با ظهور سویه‌های جدید و کاهش کارایی تمامی واکسن‌ها، در کارآزمایی «بالینی» سوبرانا ۲ تصمیم گرفته شد برخی افراد دو دوز سوبرانا ۲ و عده‌ای هم علاوه بر آن دو، دوز سوم سوبراناپلاس را با فاصله ۲۸ روز دریافت کنند. نتیجه کارآزمایی نشان داد که سه دوز، کارایی بسیار بالاتری مقابل بیماری علامت‌دار داشت؛ یعنی ۹۱ درصد در مقابل ۶۲ درصد.»

وی می‌افزاید: «با این توضیح به نظر می‌رسد ترکیب این واکسن‌ها بی‌خطر باشد؛ هرچند وقوع اشتباه در زمان واکسیناسیون، عدول از پروتکل‌هاست. سازمان غذا و داروی ایران فقط به سوبرانا ۲ مجوز داده و قرار بود سوبرانا پلاس فقط در کارآزمایی بالینی استفاده شود. با این حال، حتی اگر سوبرانا پلاس مجوز هم داشته باشد، این مجوز برای استفاده در قالب پروتکل است؛ همان پروتکلی که در موارد مورد اشاره، رعایت نشده است؛ بنابراین دست‌کم وقوع «اشتباه» قطعی است و باید عذرخواهی کنند.»

فارغ از احتمال عوارض جانبی - که وزارت بهداشت می‌گوید رخ نخواهد داد - این پژوهشگر می‌گوید «از نظر تئوریک بعید است برای کسانی که این اشتباه در موردشان رخ داده، مشکلی پیش بیاید؛ اما ارزیابی میزان کارایی واکسن‌ها در کارآزمایی بالینی برای پروتکل استاندارد انجام شده و به طور قطعی نمی‌توان گفت اثربخشی واکسن در کسانی که این سه دوز را جابجا دریافت کرده‌اند چقدر خواهد بود. دقیقاً به همین دلیل است که پروتکل‌ها با جزئیات و به دقت نوشته می‌شوند، مجوز می‌گیرند و واکسیناسیون طبق پروتکل انجام می‌شود تا نتیجۀ کار قابل مقایسه یا پیش‌بینی باشد.»

بنابه گزارش ایسنا، شفاف بودن روند واکسیناسیون، بخشی از حقوق شهروندی است که در این مورد به صورت واضح نادیده گرفته شده است. از سوی دیگر، رعایت‌نشدن پروتکل‌های تزریق واکسیناسیون را هم می‌توان به مجموعه این اشتباهات اضافه کرد؛ اتفاقی که در شرایط بحرانی این روزهای کشور می‌تواند نتیجه‌ای منفی بر دیدگاه مردم درباره تأثیر مثبت واکسیناسیون داشته باشد.

کد خبر 518753

منبع: ایمنا

کلیدواژه: واکسن کرونا تزريق واکسن کرونا تزریق اشتباه تزريق واکسن کووید ۱۹ آخرين خبرها واکسن کرونا تزریق اشتباه واکسن به خبرنگاران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سوبرانا ۰۲ پروتکل ها واکسن ها رخ داده دوز دوم دو دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟

به گزارش خبرآنلاین ،سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهور اظهار کرد: دو موضوع باعث اشتباه ارسال شدن جرائم رانندگی است؛ یک موضوع کیفیت دوربین‌ها و دو دستکار کردن ارقام پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان.

تسنیم در خبری نوشت:وی افزود: این دو عامل باعث شده است ۵ درصد جرائم رانندگی اشتباهی برای افراد ارسال شود که برای پاک کردن این جرائم اشتباه، افراد به مراکز پلیس راهور مراجعه کنند.

حسینی بیان کرد: البته سامانه رسیدگی غیرحضوری یا اینترنتی به اعتراضات در دست آماده‌سازی است و امیدواریم به‌زودی یعنی در سال ۱۴۰۳ بتوانیم این سامانه را معرفی و رونمایی کنیم تا دیگر برای اعتراض به تخلفات رانندگی نیاز به مراجعه حضوری نباشد.

رئیس پلیس راهور در پایان گفت: در سال گذشته ۱۵۷ میلیون جریمه برای رانندگان متخلف صادر شده است.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901047

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور