Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@17:24:57 GMT

مشی رئیسی در جهت همگرایی ملی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۱۴۲۶

مشی رئیسی در جهت همگرایی ملی

دولت سیزدهم با توجه به سخنان رئیس جمهوری به دنبال بازسازی سرمایه اجتماعی قوه مجریه است. مقام معظم رهبری هم در اولین دیدار با اعضای دولت سیزدهم (ششم شهریورماه) به تضعیف نسبی اعتماد مردم به مسئولان اشاره و بر ضرورت بازسازی این اعتماد تاکید کردند. برای نیل به این مقصود دولت رویکردهای مختلفی را تدوین کرده از جمله مبارزه با فساد، ایجاد وحدت و همگرایی ملی، برنامه ریزی دقیق و شفاف برای تحقق وعده‌ها  که در صورت تحقق منجر به ترمیم اعتماد مردم به کارآمدی قوه مجریه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور یکشنبه ۳۱ مرداد در جلسه هیات دولت، انسجام، وحدت و اعتماد را سرمایه بزرگ و ارزشمندی برای نظام دانست و اظهار داشت: اعتماد مردم به مسئولین و اعتماد رهبر معظم انقلاب به فرد فردِ مدیران، سرمایه بسیار باارزشی است که باید در جهت ارتقا و تقویت هر چه بیشتر آن تلاش کنیم. همدلی و انسجام مسئولان از الزامات پیشرفت کشور است. همانطوری‌ که سوء‌ظن و بدبینی، بدترین آفتی است که اگر بین مسئولین ایجاد شود موجب کُندی امور و بروز مشکل در زندگی مردم می‌شود، در مقابل، اعتماد مردم به مسئولین می تواند موجب سرعت در پیشرفت امور باشد.

رئیس جمهوری ضرورت تداوم اعتماد مردم به مسئولان را مورد تاکید قرار داد و افزود: برخلاف نظام‌های استبدادی و سلطنتی، تداوم اعتماد مردم، مهمترین مساله در کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران است که اساس حکومت در آن مبتنی بر رای و اراده مردم است، لذا ایجاد و تداوم اعتماد از اهمیت زیادی برخوردار است و این موضوع در گرو نشان دادن صداقت و خدمت برای مردم می‌باشد.تداوم و تقویت اعتماد مردم موجب تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش مشارکت و نشاط اجتماعی خواهد شد.

مسئله انسجام بین مسئولان و همگرایی ملی بین طیف‌های مختلفی فکری رابطه مستقیمی با بازسازی سرمایه اجتماعی دارد. یکی از دلایلی که باعث تضعیف این سرمایه در سال‌های اخیر شده تضادها و چالش‌ها بین نهادهای مختلف و بروز اختلافات مسئولان در سطح رسانه‌ها بوده که منجر به سایش این سرمایه و در نهایت تضعیف آن شده است. بنابراین رفع این تضادها که در سطح رسانه‌ها از آن به عنوان موازی‌کاری نهادها یاد می‌شود و کاهش تنش‌ها بین مسئولان نهادهای مختلف می‌تواند در ترمیم اعتماد مردم به کارآمدی نهادهای کشور موثر واقع شود.

در گفتگو با «منصور حقیقت پور» فعال سیاسی اصولگرا و نماینده پیشین مجلس الزامات بازسازی سرمایه اجتماعی از حیث ضرورت ایجاد همگرایی و وحدت ملی را مورد بررسی و موضوع پرسش‌های خود قرار دادیم.

دولت سیزدهم به تضادهای ساختاری پایان دهد

حقیقت پور در پاسخ به این سوال که در سال‌های اخیر با چالش‌ها و بروز تقابل نخبگان سیاسی و مسئولان ارشد کشور در سطح رسانه‌ها مواجه بودیم، این چالش‌ها چه آسیب‌هایی را به سرمایه اجتماعی مسئولان و نهادهای مختلف کشور وارد کرده است، گفت: نکته ای را که در مورد اختلافات مسئولان و نهادهای مختلف در سال های گذشته مطرح کردید، از دو حیث می‌توان مورد توجه قرار داد و سپس نسبت این مسئله را با تضعیف یا تقویت سرمایه اجتماعی سنجید. سطح اول تضادهای ساختاری و موازی‌کاری نهادها است که مرتبط با چالش‌های ساختاری حکومت در کشور ما است.

وی افزود: چالش‌های ساختاری در واقع به این معنا که هر کسی در این جایگاه‌ها قرار بگیرد دچار چالش می‌شود چرا که وظایف و تکالیف دستگاه‌ها و پاسخگویی آن‌ها در برخی موارد دچار همپوشانی شده و همین امر منجر به چنین موازی کاری‌ها شده است. سطح دوم اختلافات سیاسی در کشور است که بسیار آسیب زننده است. اختلاف فکری امری طبیعی در همه کشورها است و در نظام‌های دموکراتیک بسیار ضروری است اما اختلافات سیاسی به این معنا که اجازه ندهیم رقیب ما کاری که به نفع کشور است را انجام دهد تنها با این توجیه که رقیب ما است. برای کشور در سال‌های گذشته آسیب‌های زیادی را در پی داشته است.

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: دولت سیزدهم توان پایان دادن به این تضادهای ساختاری و اختلافات فکری را دارد و باید به این مهم رسیدگی کند. شخص رئیس جمهور در سطح بالایی از مقبولیت بین مردم و نخبگان برخوردار است و هم دولت در بین مردم محبوبیت دارند و از طرف دیگر هم مورد اعتماد نظام است. بنابراین دولت سیزدهم قدرت و توان کاهش این نزاع های سیاسی را دارند و من تاکید رئیس جمهور در زمینه ضرورت ایجاد همگرایی ملی را تلاشی برای این هدف می‌دانم.



مردم از اختلافات مسئولان خسته شده‌اند

این نماینده مجلس نهم ادامه داد: مردم گرفتار در مشکلات شدید معیشتی تاب و تحمل اختلافات و نزاع مسئولان را ندارند. وقتی با این وضع مواجه می‌شوند به کلی از مسئولان و امکان حل مشکلات خود ناامید می‌شوند. دقیقا در همین نقطه است که سرمایه اجتماعی تضعیف می‌شود و یاس مردم به معنای از بین رفتن این سرمایه است. بنابراین اگر دولت سیزدهم بتواند به این چالش‌ها پایان دهد یا دست کم مردم شاهد روند نزولی این اختلافات باشند با گذشت زمان  اعتماد مردم در صورت البته کارآمد بودن دولت ترمیم خواهد شد.

حقیقت پور گفت: تخریب مسئولان دولت سابق و متاسفانه در برخی موارد خائن نامیدن آن‌ها هیچ کمکی به دولت سیزدهم نخواهد کرد. البته رئیس جمهور در این زمینه روش درست را برگزیده و نسبت به خدمات دولت قبل قدردانی کردند. اما برخی افراد تریبون دار متاسفانه منش دیگری دارند. نکته بعدی اینکه دولت سیزدهم دولت همه مردم ایران با هر گرایشی است. بنابراین باید به گونه ای عمل کند که همه مردم احساس آرامش کنند.

برچسب‌ها وحدت ملی سید ابراهیم رییسی سرمایه اجتماعی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وحدت ملی سید ابراهیم رییسی سرمایه اجتماعی وحدت ملی سید ابراهیم رییسی سرمایه اجتماعی دولت سیزدهم سرمایه اجتماعی اعتماد مردم نهادهای مختلف همگرایی ملی دولت سیزدهم رئیس جمهور چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۱۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم

ریشه ناترازی بین تولید و مصرف بنزین، بی‌توجهی به احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در دوران هشت‌ساله دولت قبل و وزارت بیژن نامدار زنگنه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، طبق اظهار نظر مسئولان، مصرف بنزین در حال حاضر از تولید آن در کشور پیشی گرفته، با این دست فرمان، کشوری که زمانی صادرکننده بنزین بوده در حال تبدیل شدن به واردکننده بنزین است. بررسی عوامل بروز این پدیده یکی از نکاتی است که سیاستگذاران باید به آن توجه داشته و در راستای حل مشکلات این پدیده برنامه‌ریزی کنند.

از طرفی تولید بنزین در کشور نیز با وجود رشد حدود ۲۰ درصدی در سه سال گذشته طبق آمار وزیر نفت، به ۱۱۴ میلیون لیتر در روز رسیده و حتی وزارت نفت توانسته در دوران پیک مصرف نیز تامین بنزین را به بهترین نحو انجام دهد و کشور دچار مشکل نشود.

برای حل مساله بنزین سه سناریوی ساخت پالایشگاه، واردات بنزین و مدیریت مصرف، پیش روی دولت قرار دارد.

اگر دولت بخواهد یک پالایشگاه در مقیاس پالایشگاه اصفهان بسازد، نیازمند به حداقل ۵ سال زمان و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بوده که باتوجه به میزان زمان و حجم سرمایه گذاری مورد نظر، رسیدن به این مطلوب راه درازی دارد اما برای کشور این موضوع امری حیاتی است. واردات نیز باعث ارز بری از کشور، کسری بودجه و در نهایت تورم خواهد شد. چنانچه اگر دولت بخواهد ناترازی بنزین را با واردات جبران کند، باید ارز زیادی برای فقط بنزین کنار بگذارد. مورد بعدی، توجه به مدیریت مصرف است که شامل موضوعاتی نظیر اسقاط خودروها، تولید و واردات سالانه یک میلیون خودروی باکیفیت، ارتقای پالایشگاه‌های موجود، توسعه سوخت‌های جایگزین CNG و جلوگیری از قاچاق بنزین می‌شود که در این پرونده به موارد مذکور خواهیم پرداخت.

چرا پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟

پالایشگاه سازی یکی از راه‌کارهای جلوگیری از ناترازی بنزین است اما این سناریو بلند مدت است. با این حل چه شد که پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟ قطعا یکی از اصلی‌ترین عوامل آن، وزیر سابق نفت بیژن زنگنه است. بیژن زنگنه اساسا پالایشگاه سازی را کثافت کاری می خواند حتی اخیرا نیز به این موضوع اشاره مجدد کرده و آن را غیر اقتصادی خوانده است.

در صورتی که چین با واردات ۱۱.۴ میلیون بشکه در روز نفت خام و پالایش بیش از ۱۷ میلیون بشکه، نمونه‌ای از کشورهای پیشرو در حوزه توسعه زنجیره ارزش نفت خام است. چین طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۸ میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه، حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز به ظرفیت پالایشی خود افزوده است و قصد دارد تا ۲۰۲۵ ظرفیت پالایشی خود را به ۲۰ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. پالایشگاه‌هایی همچون ژیجیانگ (فاز اول و دوم) و هنگلی با ظرفیت‌های ۲۰ و ۴۰ میلیون تن در سال و حجم سرمایه‌گذاری ۱۱.۴ و ۲۴ میلیارد دلار نمونه‌هایی از طرح‌های به بهره‌برداری رسیده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ هستند.

پالایشگاه سازی در دولت سیزدهم

دولت سیزدهم توجه به تکمیل پروژه‌های پالایشی را از اولویت‌های خود می‌داند به طوری که جواد اوجی وزیر نفت در این باره گفت: توسعه ظرفیت پالایش و پتروپالایش نفت خام و میعانات گازی کشور قریب به ۳.۲ میلیون بشکه در روز است و نفت و میعانات گازی تولیدی خود را اکنون به‌صورت نفت خام صادر می‌کنیم. این خام‌فروشی افزون بر اینکه ما را از ایجاد ارزش افزوده بی‌نصیب می‌کند، در سال‌های اخیر پاشنه آشیل کشور و سبب آسیب‌پذیری کشور در حوزه تحریم‌ها شده است. افزون بر اینها با توجه به شدت مصرف انرژی در کشور، به‌منظور تأمین امنیت انرژی کشور و پوشش کامل نیاز داخلی به فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌های جدید ضرورتی انکارناپذیر است که مکرر مورد تأکید رهبر انقلاب و ریاست جمهوری نیز بوده است.

۸ طرح پالایشی و پتروپالایشی در حال اجرا

به گفته وزیر نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به این امر شد و خوشبختانه ما اقدام‌های متعددی را در طول یک سال و نیم گذشته انجام دادیم. در چهارچوب قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی، ۸ طرح پالایش و پتروپالایش میعانات گازی و نفت خام با ظرفیت ۱۴۶۰ هزار بشکه در روز و سرمایه‌گذاری ۲۸.۶ میلیارد دلار در دست پیگیری و اجرا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی : در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • فساد و مفسد در دولت سیزدهم تحمل نخواهد شد
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم