Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:46:58 GMT

ساماندهی بازار مرغ در بلاتکلیفی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۱۸۶۵

ساماندهی بازار مرغ در بلاتکلیفی

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، برومند چهارآیین رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور با اشاره به مشکلات پیش روی صنعت طیور کشور، گفت : با وجود تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر توجه بیشتر به امر تولید، اما در عمل توجه معناداری از سوی دولت به حمایت از تولید داخلی دیده نشده، به طوری که در سال‌های اخیر بخش زیادی از انرژی تولیدکنندگان خصوصا مرغداران صرف رفع مشکلات و حواشی پیش آمده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : مرغداران از دولت جدید انتظار دارند چالش‌های پیش روی صنعت طیور کشور را شناسایی کرده و با بهره گیری از امکانات بالقوه و با استفاده از نظرات کارشناسی این چالش‌ها را به فرصت تبدیل کند.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور با بیان اینکه بخش تولید به ساماندهی احتیاج دارد، افزود: در حال حاضر در کنار اینکه تولیدکنندگان از نوسانات شدید قیمت‌ها گله‌مند هستند، مصرف کنندگان هم دل خوشی از نوسان قیمت‌ها ندارند و همه این‌ها در حالیست که اگر تولید ساماندهی شود قطعا سودجویی در توزیع نهاد‌ها و بازار مرغ به حداقل خواهد رسید.

چهارآیین با بیان اینکه با قیمت‌های دستوری و فشار به تولیدکنندگان نمی‌توان مشکلات حوزه تولید مرغ را حل کرد، افزود: دولت اگر می‌خواهد از تولیدکنندگان حمایت کند باید دست از سرتولیدکنندگان بردارد.

او ادامه داد: ساماندهی بازار مرغ منوط به این است که دولت قیمت مرغ را تابع عرضه و تقاضا کرده و بدون بهره گیری از نظرات فعالان و کارشناسان امور در مورد قیمت مرغ تصمیم گیری نکند.

چهارآیین اشاره‌ای هم به برنامه‌های وزیر جدید جهاد کشاورزی داشت و گفت: آقای ساداتی نژاد در جلسه رای اعتماد دو نکته مهم را مطرح کرد که حرف دل تولیدکنندگان بود، اول اینکه دولت نباید از جیب تولیدکنندگان به مصرف کنندگان یارانه بدهد و دوم اینکه دستوری بودن قیمت مرغ فقط باعث رانت و فساد و زیرزمینی شدن فعالیت‌ها می‌شود.

او ادامه داد: اگر وزیر جهاد کشاورزی همین دو موضوع را اجرایی کند تولید مرغ در کشور رونق خواهند گرفت و تمامی مشکلات مرغداران مرتفع خواهد شد.

رئیس هیئت مدیریه اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه یک راهکار هم برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه داشت و گفت: دولت با استفاده از قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند به اقشار آسیب پذیر که خارج از اراده خود دستمزدشان کم شده و یا قدرت خریدشان پایین آمده که به راحتی هم قابل شناسایی هستند، یارانه خرید مرغ به شکل کالابرگ الکترونیکی بدهد که این نوع از پرداخت یارانه به دلیل عدم رد و بدل شدن پول تورمی هم در پی نخواهد داشت.

او اشاره‌ای هم به قیمت معقول مرغ در شرایط کنونی داشت و گفت: با توجه به اینکه دولت و سازمان‌های نظارتی نشان داده اند که هیچ اراده‌ای برای کنترل قیمت جوجه یک روزه و قیمت نهاده‌های اساسی صنعت طیور یعنی ذرت و سویا ندارند و هم اکنون جوجه یک روزه با قیمت کمتر از یازده هزار تومان وارد سالن‌های پرورشی نمی‌شود و قیمت سویا به کیلویی چهار هزارتومان و ذرت ۲۵۰۰ تومان رسیده و با لحاظ افزایش هزینه‌های حمل و نقل، بیمه و دیگر مولفه ها، قیمت تمام شده مرغ درب واحد‌های تولیدی ۲۱ هزار تومان است و این قیمت برای مصرف کنندگان باید ۳۰ هزار تومان تعیین شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قیمت مرغ مرغ گوشتی مرغ منجمد صنعت طیور کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت