Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@09:15:31 GMT

کشف نشانگرهای زیستی مرتبط با کرونا در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۱۸۶۸

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود توانسته‌اند گروهی از نشانگرهای زیستی را کشف کنند که با ابتلا به کووید-۱۹ در کودکان مرتبط هستند.   به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "مرکز پزشکی سیدرز-ساینای"(Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا در بررسی جدید خود، بر "سندروم التهابی چند سیستمی کودکان"(MIS-C) تمرکز کردند که طی آن، یک واکنش التهابی، چندین اندام را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این شرایط می‌تواند هفته‌ها پس از ابتلا به کووید-۱۹ رخ دهد. اگرچه بیشتر بیماران با دارو بهتر می‌شوند اما بیش از نیمی از افراد مبتلا به سندروم التهابی چند سیستمی کودکان در آمریکا، در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند و شرایط آنها می‌تواند کشنده باشد.   از ۱۵ اوت، در مجموع ۴۴۰۴ مورد ابتلا به سندروم التهابی چند سیستمی کودکان و ۳۷ مورد مرگ و میر ناشی از آن گزارش شده است. این گزارش نشان می‌دهد که میانگین سنی بیماران، ۹ سال بوده است و بیش از ۶۰ درصد آنها، کودکان سیاه‌پوست یا لاتینکس بوده‌اند.   "موشه اردیتی"(Moshe Arditi)، مدیر بخش بیماری‌های عفونی مرکز پزشکی سیدرز-ساینای گفت: با توجه به گزارش‌های مبنی بر بستری شدن کودکان مبتلا به کووید-۱۹ در آمریکا و بازگشت بسیاری از دانش‌آموزان به مدرسه در پاییز، بهبود درک ما در مورد سندروم التهابی چند سیستمی کودکان، بسیار مهم است. تاثیر نامناسب سندروم التهابی چند سیستمی کودکان به ویژه با توجه به نژاد و قومیت، نگران‌کننده است.   پژوهشگران، گروه کوچکی از بیماران را مورد بررسی قرار دادند تا مجموعه‌ای از مسیرهای بیماری‌زا را در سندروم التهابی چند سیستمی کودکان شناسایی کنند و همچنین به شناسایی پروتئین‌هایی در خون بپردازند که مانند نشانگرهای زیستی برای پیش‌بینی شدت سندروم و کمک به تصمیم‌گیری برای درمان عمل می‌کنند.   اردیتی ادامه داد: تصویر سندروم التهابی چند سیستمی کودکان، مانند یک بیماری خودایمنی ظاهر می‌شود که در آن، سیستم ایمنی بیش از اندازه فعال می‌شود و به اشتباه به اندام‌های بدن حمله می‌کند. این روند ممکن است در اثر آسیب گسترده ناشی از کووید-۱۹ به بافت پیش بیاید.   کودکان مبتلا به سندروم التهابی چند سیستمی معمولا نشانه‌هایی شبیه به نشانه‌های "طوفان سیتوکین"(cytokine storm) را تجربه می‌کنند که یک واکنش التهابی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است و می‌تواند کشنده باشد. این نشانه‌ها ممکن است تب مداوم و مشکلات گوارشی، تنفسی، عصبی و قلبی-عروقی از جمله شوک و التهاب عضله قلب را شامل شوند.   بررسی‌های صورت گرفته توسط اردیتی و همکارانش، فرآیندهای بیولوژیکی را نشان می‌دهند که در سندروم التهابی چند سیستمی کودکان، طوفان سیتوکین و "سندروم شوک سمی"(toxic shock syndrome) نقش دارند. سندروم شوک سمی، یک عارضه نادر ناشی از عفونت‌های باکتریایی است که زندگی را تهدید می‌کند.   این گروه پژوهشی در بررسی جدید خود، یک رویکرد بینارشته‌ای را در پیش گرفتند و با متخصصان موسسه سیدرز-ساینای و پنج موسسه دیگر همکاری کردند.   "ون ایک"(Van Eyk)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما مجموعه‌ای از روش‌های پیشرفته مانند "پروتئومیکس"(Proteomics)، توالی‌یابی آران‌ای، تحلیل پادتن‌ها و سیگنال‌دهی سیستم ایمنی را به کار گرفتیم. ما با ترکیب نیروها می‌توانیم به اکتشافات علمی سرعت بدهیم تا با تکامل سریع همه‌گیری کووید-۱۹ همگام شوند و به آگاهی از تصمیمات بالینی کمک کنند.   پژوهشگران خاطرنشان کردند که پژوهش آنها به خاطر مقیاس کوچک، محدود شده است. آنها ۶۹ کودک مبتلا به سندروم التهابی چند سیستمی و بدون آن را مورد بررسی قرار دادند و همچنین به بررسی هفت کودک پرداختند که به یک اختلال التهابی دیگر موسوم به "سندروم کاوازاکی"(Kawasaki disease) مبتلا بودند. برای اعتبارسنجی یافته‌های این پژوهش باید بررسی‌های آینده در گروه بزرگتری از بیماران صورت بگیرند.   این پژوهش، در مجله "Journal of Clinical Investigation" به چاپ رسید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • حضور شناگر سندروم‌داون مهابادی در مسابقات کشوری
  • شناگر نابغه سندروم داون مهابادی در مسابقات قهرمانی کشور حضور دارد
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد