Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

جواد اوجی در گفت‌وگویی تلویزیونی، ابتدا با تبریک هفته دولت، گفت: ان‌شاءالله دولت سیزدهم ادامه‌دهنده راه شهید رجایی و دولتی مردمی و با حمایت از محرومان باشد.

وی درباره برنامه دولت سیزدهم برای فروش نفت خام و دور زدن تحریم‌ها، اظهار کرد: با ظرفیتی که در وزارت نفت و مجموعه شرکت‌های تابعه، نیروهای توانمند و متخصص وجود دارد همچنین با اراده بر فروش نفت و استفاده از توان همه ظرفیت‌ها و دستگاه‌های خارج از مجموعه وزارت نفت، با مجوزهای خوب و اختیاراتی که شورای عالی امنیت ملی به وزیر نفت داده است همچنین حمایت‌های دولت، بی‌شک با برنامه‌ریزی و اراده محکم، قول می‌دهیم که ان‌شاءالله در ماه‌های آینده اتفاق‌های خوبی در حوزه فروش نفت رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت افزود: گرچه پس از تحریم‌های ظالمانه علیه ایران فروش نفت‌مان کاهش جدی داشته است اما این توان و ظرفیت در وزارت نفت وجود دارد و یکی از راه‌ها هم تهاتر با کالا و سرمایه‌گذاری نه تنها در حوزه نفت، بلکه در دیگر بخش‌ها و صنایع هم هست که از آنها بهره می‌بریم.

تلاش برای تکمیل مخازن سوخت نیروگاه‌ها و صنایع عمده

اوجی درباره مقدار صادرات فرآورده‌های نفتی نیز تصریح کرد: این صادرات با توجه به تامین سوخت زمستانی به‌ویژه برای نیروگاه‌ها در فصل زمستان امسال از حدود دو ماه پیش به شدت کاهش یافته است تا ان‌شاءالله بتوانیم ذخایر سوخت نیروگاه‌ها و صنایع را تامین کنیم؛ سیاست ما این است و همه توان را می‌گذاریم تا مخازن سوخت نیروگاه‌ها و صنایع عمده را تکمیل کنیم در حالی که کسری گازی را هم پیش‌بینی می‌کنیم.

وی ادامه داد: سال ۹۹ در بعضی روزهای فصل سرد به‌ویژه در استان‌های شمال و شمال شرق کشور تا روزانه حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب هم کسری گاز داشتیم به همین دلیل محدودیت‌هایی به نیروگاه‌ها و صنایع عمده داده شد تا بتوانند گاز بخش خانگی که اولویت نخست وزرات نفت و شرکت ملی گاز ایران است تأمین کنند.

وزیر نفت تاکید کرد: امسال پیش‌بینی می‌کنیم روند رو به رشد مصرف بین ۸ تا ۱۰ درصد باشد و در فصل سرد تا کسری روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز را هم داشته باشیم. به همین دلیل از هفته گذشته که کارمان را به‌طور رسمی در وزارت نفت آغاز کردیم، تامین سوخت زمستانی را با حضور مسئولان شرکت‌های تابعه به بحث و بررسی گذاشتیم تا بتوانیم با راهکارهایی فصل سرد را بدون دغدغه پشت سربگذاریم تا گاز بخش خانگی، نیروگاه‌ها و صنایع تامین شود.

مصوبه‌ای برای افزایش ۳۰ درصدی کرایه سوخت‌رسان‌ها

اوجی با بیان اینکه "متاسفانه مقدار ذخایر و مخازن سوخت مایع نیروگاه کشور نسبت به پارسال نزدیک به ۲۵ درصد کمتر است"، گفت: سال ۹۹ در همین روزها ۲/۲ میلیارد لیتر سوخت مخازن نیروگاهی بوده اما متاسفانه امروز این رقم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر است. به همین دلیل تدابیری اندیشیده شده تا هرچه زودتر از این ناوگان سوخت‌رسان که حدود چهار هزار عدد آن خارج شده بودند، بازگردند و هیأت دولت هم امروز مصوبه‌ای در این باره داشت تا بتوانیم مشوق‌هایی برای افزایش کرایه همین تانکرهای سوخت‌رسان داشته باشیم که کرایه آنها حدود ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، حتی تانکرهای سوخت‌رسانی که سوخت نیروگاه را تامین کنند قابل افزایش است تا بتوانیم روزانه ۳۵ میلیون لیتر به این سوخت اضافه کنیم.

وی تصریح کرد: تلاش ما جبران ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌های کشور است و افزون بر بحث تانکرهای سوخت‌رسان، در بخش بالادست گاز طبیعی در پارس جنوبی هم تلاش می‌کنیم ۱۲ تا ۱۴ میلیون مترمکعب هم به حجم گاز افزوده شود؛ گرچه مصرف روند افزایش هشت درصدی دارد اما به تولید گاز آن‌چنان اضافه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که "امسال در فصل‌های سرد سال امکان قطع گاز طبیعی وجود دارد؟" بیان کرد: همه تلاش ما این استکه این اتفاق نیفتد و چالش‌های گذشته را هم بررسی کردیم تا مردم دچار مشکل نشوند.

ظرفیت خالی در پالایشگاه‌های گازی

اوجی در ادامه گفت: موضوع دیگر این است که میدان‌های نفت و گاز با برداشتی که انجام می‌شود دچار افت فشار و افت تولید می‌شوند. در میدان‌های نفتی در طول یک سال حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه افت تولید اتفاق می‌افتد و در حالی که اکنون روزانه ۱۴۰میلیون مترمکعب ظرفیت خالی در پالایشگاه‌های گاز داریم، میدان‌های گازی که کنار پالایشگاه‌ها هستند به‌لحاظ افت تولید و فشار سبب ظرفیت خالی در پالایشگاه‌ها شده‌اند.

وی افزود: اکنون در پالایشگاه‌های پارس جنوبی روزانه ۴۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب (معادل بیش از یک فاز پارس جنوبی) و در بعضی از پالایشگاه‌ها مانند پارسیان روزانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی وجود دارد، برای حفظ سقف تولید و حل این مسائل نیاز به سرمایه‌گذاری و در عین حال حفظ و نگهداشت تولید داریم.

وزیر نفت یادآور شد: از سویی سالانه چهار میلیارد دلار در این حوزه‌ها هزینه یا سرمایه‌گذاری می‌شده اما به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری در چند سال گذشته افتی شدید در میدان‌های نفت و گاز داشتیم و ظرفیت تولید کاهش یافته است.

ضرورت حفظ و نگهداشت تولید

اوجی در واکنش به این پرسش که "اکنون راهکار چیست؟" اظهار کرد: یک موضوع بحث سرمایه‌گذاری است که به سه بخش تقسیممی‌شود؛ عمر تأسیسات به‌ویژه عمر تأسیسات نفتی ایران متاسفانه بالای ۵۰ سال است در حالی که معمول آن در دنیا ۲۵ سال است. برای نمونه در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ۷۰۰ تا یک میلیارد دلار برای بازسازی و نوسازی تأسیسات درخواست کرده بودند که بخشی از سرمایه‌گذاری مربوط به تعمیرات و باسازی این زیرساخت‌هاست.

وی تاکید کرد: بخش دیگر برای حفظ و نگهداشت تولید است تا بتوان سقف تولید چهار میلیون بشکه نفت و یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در روز را حفظ کنیم و بخش سوم سرمایه‌گذاری برای توسعه میدان‌های جدید با اولویت میدان‌های مشترک نفت و گاز است که حجم سرمایه‌گذاری‌ها هم برای هر سه بخش مشخص شده است.

نیاز به سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری برای حفظ وضع موجود

وزیر نفت ادامه داد: برای حفظ وضع موجود و حفظ و نگهداشت تولید کارشناسان حداقل ۱۵ میلیارد دلار بودجه پیش‌بینی کردند تا هزینه شود و برای افزایش تولید و عملیاتی کردن میدان‌های مشترک جدید و توسعه و تکمیل آنها شاید در چهار سال حدود ۲۵ تا ۲۰ میلیارددلار سرمایه پیش‌بینی می‌شود.

اوجی گفت: اکنون اولیت حفظ و نگهداشت با در نظر گرفتن میدان‌های مشترک نفت و گاز چه در خشکی و چه در دریاست تا بتوانیم حداکثر بهره‌برداری را از این میدان‌ها داشته باشیم. البته بعضی از آنها قراردهایی دارند و ظرفیت خوبی در بخش توانمندی پیمانکاران وسازندگان کشور است که می‌توان روی آنها حساب کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: جواد اوجی وزیر نفت صادرات نفت حفظ و نگهداشت تولید نیروگاه ها و صنایع پالایشگاه ها میلیون مترمکعب سوخت نیروگاه سرمایه گذاری تا بتوانیم ظرفیت خالی وزارت نفت سوخت رسان نفت و گاز میدان ها فروش نفت وزیر نفت برای حفظ پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورد عجیب فروش کارت سوخت با ۳۰ میلیون تومان

برخی از افراد کارت سوخت خود را به صورت کامل می‌فروشند و البته قیمت‌های عجیبی هم در نظر گرفته می‌شود.

به عنوان مثال فردی کارت سوخت خود را به صورت کامل با قیمت ۳۰ میلیون تومان برای فروش گذاشته است.

حتی امکان ثبت در دفتر اسناد هم برای فروش و انتقال کارت سوخت اعلام می‌شود.

آنطور که به نظر می‌رسد باید نظارت ویژه‌ای روی بازار سیاه ایجاد شده برای کارت سوخت صورت گیرد.

منبع: روزگار خودرو

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • طیبی: امیدوارم فوتسال ایران در جام جهانی اتفاقات خوبی را رقم بزند
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • زنجیره های ارزش کشاورزی در مازندران تقویت شود
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • کار از جاره کارت سوخت خودرو گذشت / فروش با قیمت ۳۰ میلیون تومان!
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • مورد عجیب فروش کارت سوخت با ۳۰ میلیون تومان
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید