Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در نشست هم اندیشی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان با فرمانده انتظامی استان پیرامون پیشگیری از سرقت، با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر تحولات اقتصادی، افزایش روز افزون نرخ تورم و گران شدن کالا و خدمات اساسی وضعیت رفاهی و معیشتی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار داشت: از سوی دیگر بالا بودن قیمت محصولات کشاورزی، وجود خریداران اموال مسروقه و آسان بودن فروش آن‌ها افراد بیکار و درگیر اعتیاد را به سمت ارتکاب جرایمی مانند سرقت سوق می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: پیشگیری موثر از جرم مستلزم سیاست گذاری علمی و جامعه محور و در نظر گرفتن تمامی جوانب مطالعات مقدماتی و علمی گسترده است، و در همین راستا سه رویکرد مختلف در پیشگیری از وقوع جرم سرقت اعم از پیشگیری کیفری، پیشگیری جامعه مدار و پیشگیری وضعی تعریف شده است.

قویدل گفت: پیشگیری کیفری مبتنی بر بازدارندگی از طریق ساز و کار‌های سلبی، قهری و کیفری است، همچنین پیشگیری جامعه مدار با مکانیسم‌های پیشگیری اجتماعی دنبال می‌شود و می‌کوشد تا انگیزه‌ها و علل ارتکاب جرم را از بین ببرد.

این مقام قضایی پیشگیری وضعی یا موقعیت مدار را از مهمترین رویکرد‌های نوین در پیشگیری برشمرد و تصریح کرد: مهمترین ساز و این روش، مداخله در طراحی و ساخت محیط فیزیکی است.

قویدل سپس به ضرورت اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته اشاره و تاکید کرد: این طرح در سال‌های گذشته در شهرستان‌های زرند، راور، شهربابک، رفسنجان و ... اجرا شده و به شعار توجه به تولید داخلی و رفع موانع تولید جامه عمل پوشانده و خوشبختانه با موفقیت چشمگیر نیز مواجه شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: باتوجه به اهمیت استراتژیک محصولات کشاورزی به ویژه پسته، گردو، خرما، مرکبات و ... و تاثیر بسزای آن در سطوح مختلف اقتصاد، اهمیت موضوع پیشگیری از وقوع سرقت محصولات کشاورزی، اجرای این طرح را ضروری و توجیه پذیر می‌کند.

او بیان کرد: با تعامل میان نهادی، مشارکت مردمی، همگرایی و همکاری مسئولین قضایی، اجرایی، انتظامی، امنیتی و رسانه‌ها و ضابطه‌مند کردن قرارداد‌های کاری، ترویج اهمیت بسیج عمومی و توجه به کار گروهی و افزایش روحیه تعاملی می‌توان علاوه بر توجه به پشتیبانی، مانع زدایی و حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی، به کنترل مجرمین سابقه دار و باز اجتماعی کردن آنها، کنترل خریداران اموال مسروقه و ساماندهی کارگران غیر بومی و بیگانه در استان پرداخت و از جرایم مرتبط با آن مانند تکدی گری، نزاع، حمل سلاح، اخاذی و ... پیشگیری کرد.

قویدل یادآور شد: در راستای اجرای طرح پیشگیری از محصولات کشاورزی در سطح استان کرمان نیز ضمن توجه به گستردگی و پراکندگی اراضی کشاورزی زیر کشت محصول، باید نظارت و کنترل‌ها افزایش یافته و همچنین به مهاجرین، هجوم کارگران فصلی از استان و شهرستان‌های مجاور، وجود مالخران و خریداران جزئی محصول به صورت سیار و خودرویی و حضور متکدیان غیربومی توجه و درخصوص ساماندهی این موارد برابر طرح اقدام کرد.

او تصریح کرد: با بررسی‌های به عمل آمده و به گواه آمار، در سال اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته در شهرستان‌های یاد شده، کاهش چشمگیر سرقت پسته، افزایش دستگیری سارقین و افزایش دستگیری مالخران اموال مسروقه و دوره گردان غیر مجاز را شاهد بوده ایم و به گفته عموم مالکین و کشاورزان در مجموع سرقت پسته در سال‌های اجرای طرح نزدیک به صفر رسیده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه عملی و اجرایی طرح پیشگیری از سرقت پسته در دو سال متوالی و تایید اثر مثبت آن، می‌توان با اعمال نظرات و بومی سازی آن برای کل استان و کشور، موثر واقع شده و به الگویی برای اجرای طرح‌های پیشگیری قرار گیرد.

قویدل در پایان هشدار دارد: مالکین و کشاورزان باید با اخذ مجوز از جهاد کشاورزی نسبت به حصارکشی تجمیعی باغات و نیز نصب دوربین مداربسته در ورودی تلمبه‌های کشاورزی و همچنین انسداد راه‌ها و مسیر‌های غیرحضوری و استفاده از شرکت‌های حفاظتی مجاز در طول سال اقدام کرده و اقدامات لازم جهت پیشگیری از سرقت محصولات و تخریب تجهیزات و تقطیع اشجار را به عمل آورند.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادگستری سرقت پسته اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری پیشگیری از سرقت پسته محصولات کشاورزی طرح پیشگیری استان کرمان اجرای طرح کل استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۹۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ساماندهی کارگاه های ضایعاتی و معتادین متجاهر وپایش تصویری مهمترین مولفه‌های کنترل و کاهش سرقت عنوان کرد.

مهدی قویدل درنشست شورای پیشگیری از وقوع جرم با اشاره به موضوع نشست و دستورکارهای سال ۱۴۰۳، بیان داشت: سال گذشته در مرکز استان ۱۲ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم برگزار شده است که ۴۳ مصوبه در پی داشت و در حوزه های قضایی شهرستان ها ۱۹۴ جلسه با بیش از هزار و ۱۴۹ مصوبه تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان های زرند، رفسنجان، بم و بافت بیشترین جلسه شورای پیشگیری داشته اند، افزود: دستورکار شورای پیشگیری سه اتهام اول استان یعنی سرقت، خشونت های رفتاری و گفتاری و تصادفات است که علیرغم تلاش های همه دست‌اندرکاران در خصوص موضوع سرقت در سال ۱۴۰۲ هرچند که برخی شهرستان ها کاهش داشته است.

قویدلبیان کرد: حدود ۳۱ درصد از آمار زندانیان مربوط به جرم سرقت می باشد.

این مقام قضایی ضمن بیان اینکه در حوزه سرقت سیم برق در زمینه پیشگیری از سرقت سیم برق، شاهد تلاش های خوبی از سوی دست‌اندرکاران بودیم که اثرات مفیدی برجای گذاشت، اضافه کرد: در حوزه سیم برق در سال ۱۴۰۱ ، ۱۱ هزارو ۶۲۲ فقره سرقت و در سال ۱۴۰۲، ۷ هزارو ۵۰۰ فقره سرقت رخ داده که کاهش ۳۴ درصدی را شاهد بودیم که این کاهش در راستای اجرای طرح پیشگیری از سرقت، با همکاری دادگستری کل، شرکت برق شمال استان، نیروی انتظامی و بسیج استان بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین افزایش سرقت سیم برق در سال ۱۴۰۲ مربوط به شهرستان شهداد ۱۱۴ درصد وشهرستان زرند با ۲.۵ درصد بوده است، یادآور شد: شهرستان های راور، نوق، چترود وشهربابک نیز به ترتیب بیشترین کاهش سرقت سیم برق را در سال گذشته داشته اند.

وی با اشاره به اینکه حدود 250 کارگاه ضایعاتی در سطح شهر کرمان فعال است که باید به خارج از شهر منتقل شوند، افزود: ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی در کاهش سرقت‌ها موثر است و تاکنون مصوبات متعددی داشتیم تا این کارگاه‌ها به خارج از شهر منتقل شود و در جلسات مختلف بحث و تبادل نظر شده است.

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • تعامل و همدلی بین اعضا اولین اصل تشکیل شورای موفق است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است