Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تربت حیدریه، محسن زنگنه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: فولاد خوزستان برای خرید یک زمین در پایین دست تربت حیدریه میلیاردها تومان پرداخت کرده و وقتی که پیگیری کردیم، متوجه شدیم این زمین خالی، ظرفیت ۲ و نیم میلیون تن سنگ آهن سنگان را دارد که از سال ۹۶ حدود ۴ هزار میلیارد تومان خوراک به خوزستان می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی فولاد رخ را تحویل گرفتیم مشکل آب آن حل نشده بود، پساب را قرارداد بسته بودند که تا ۲۹ سال به هر کجا که می‌خواهند ببرند، اما اکنون این خبر خوش را می‌دهیم که این مشکل طی روزهای آتی حل و تفاهم‌نامه آن منعقد خواهد شده است.

وی گفت: متاسفانه یکی از کارخانه‌های فولاد که متعلق به بانک ملی بوده و در سال ۹۶ به فولاد خوزستان منتقل شده برخلاف اینکه ۲ ونیم میلیون تن در سال از پهنه خواف خوراک داشته متاسفانه این خوراک از شهر ما و خراسان رضوی در حال خارج شدن و به استان دیگری می‌رود.

زنگنه بیان کرد: در کنار مشکلاتی که بر سر راه راه‌اندازی صنعت تولید فولاد در تربت حیدریه وجود دارد، تامین آب مورد نیاز یکی از دغدغه‌هایی بود که چند سال است به عنوان یک مشکل بزرگ و مهم برای به ثمر نشستن تلاش‌ها از آن یاد می‌شد و مشکل آب حل آن شده است و یکی از مشکلات اصلی سرمایه‌گذار پروژه، اجرای شبکه باقی‌مانده فاضلاب تربت حیدریه، موضوع فروش پساب تصفیه‌خانه بود که از محل فروش آن، پروژه‌های قرارداد را ادامه می‌داد و خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده این مشکل حل شده و از ابتدای سال ۱۴۰۰ تفاهم‌نامه فروش پساب با مجتمع فولاد رخ تربت حیدریه منعقد شده است.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پروژه‌های فولاد تربت حیدریه سه پروژه به نام‌های فولاد شرق کاوه وابسته به بنیاد مستضعفان، صنعتی معدنی توسعه ملی فولاد وابسته به بانک ملی و مجتمع فولاد رخ(بخش خصوصی) است که در سال ۸۶ کلنگ فولاد شرق کاوه در اراضی روستای قلعه‌نو بخش مرکزی زده شد و دل مردم این دیار را شاد کرد، روزهای مبارکی در حوزه اشتغال در راه است، اما اکنون با گذشت بیش از یک دهه هنوز اتفاق خاصی نیفتاده و با واگذاری ۸۰۰ هکتار از بهترین اراضی این منطقه به بنیاد مستضعفان و بانک ملی، فقط شاهد احداث نگهبانی و محصور کردن اراضی هستیم!

وی تاکید کرد: فولاد جلگه‌رخ هم که با ورود بخش خصوصی متحمل هزینه‌های سنگینی شده و همچنان درانتظار گشایش ال‌سی برای ادامه پروژه است، مردم این منطقه همچنان منتظر شنیدن خبرهای خوب در این حوزه خواهند بود.

زنگنه گفت: این پروژه با ظرفیت سالانه ۴/۱ میلیون تن در زمینی به مساحت ۵۵۰ هکتار ساخته می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این پروژه ۳ طرح آهن اسفنجی با تولید ۲ میلیون تن، ذوب و ریخته‌گری با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن و تولید ورق فولادی با یک و نیم میلیون تن در سال راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: بی‌شک با راه‌اندازی این مجتمع بخشی از نیاز کشور برطرف می‌شود.

زنگنه گفت: این پروژه براساس استانداردهای ایمیدرو ساخته می‌شود و مرحله نخست آن که شامل احیاء است طی ۳۰ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی افزود: بخشی از اعتبارات این پروژه از محل منابع صندوق توسعه ملی و بخشی نیز از طریق فاینانس چین تامین می‌شود.

وی بیان کرد: این طرح، بزرگترین پروژه بزرگ و مهم صنعتی شرق کشور است و در صورت گشایش اعتبار اسنادی و راه‌اندازی این پروژه مهم، در فاز‌های اول و دوم سالانه یک و نیم میلیون تن انواع ورق‌های خاص تولید خواهد شد.

زنگنه افزود: با اتمام ساخت آن، برای ۲ هزار و ۸۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۲ هزار نفر غیرمستقیم اشتغال فراهم خواهد شد و فاز نخست آن که در مرداد ۹۷ آغاز شده ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خط تولید آن نیز در حال حاضر شامل انجام مطالعات فنی و مهندسی، ساخت دودکش، اجرای اسکلت فلزی ریفرمر، احداث بخشی از ساختمان کنترل برق و فرآیند و ساخت بخشی از کوره احیاء مستقیم است.

وی تصریح کرد: در راستـای اتمام پروژه‌های چنـدین ساله حـوزه انتخابیه مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال جهت تکمیـل مجتمع فرهنگی پیشکوه تربت حیدریه از محـل تبصره ۱۴ قـانون بـودجه(هدفمندی یارانه‌ها) اختصاص داده شد.

زنگنه افزود: از مجموع این مبلغ هم اکنون ۱۷۵ میلیارد ریال یعنی ۵۰ درصد آن حساب به اداره کل فرهنگ و ارشـاد اسلامی خراسان رضوی واریـز شده است و کار اتمام پروژه سرعت بیشتری خواهد گرفت.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی درخصوص نیروگاه سیکل ترکیبی راشد هم گفت: در بازدیدی که چند روز گذشته از سایت نیروگاه داشته‌ام تقریبا بیشتر تجهیزات خریداری و در انبار دپو شده و ژنراتورهای اصلی وارد پروژه شده‌اند و یکی از آنها نصب شده است و دیگری مراحل نصب خود را طی می‌کند.

وی ادامه داد: مخازن در حال آماده‌سازی است که تقریباً همه زیرساخت‌ها کامل شده است و هم اکنون بحث‌های عمرانی پروژه باید پیگیری شود.

زنگنه بیان کرد: برآورد پروژه این بوده که در بهمن ۱۴۰۰ وارد مدار شود اما به جهت مشکلات ارزی که در اوایل سال ۹۹ پیش آمد فکر می‌کنم که در نهایت فروردین ۱۴۰۱ می‌توانیم فاز اول نیروگاه را راه‌اندازی کنیم و برق نیروگاه وارد مدار شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این که صادرات برق از این نیروگاه برای چه وقت برنامه‌ریزی شده است، گفت: چند سال پیش حدود پنج  میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند اما متاسفانه به دلیل کمبود برق منطقه خراسان این برق تامین نشده است بنابراین بخشی از این برق تولیدی را باید صرف شرکت‌های صنعتی داخلی کنیم، ما در شهرستان مه‌ولات متاسفانه با افت ولتاژ روبه‌رو هستیم و باید تقویت شود، بعید می‌دانم در فاز اول نیروگاه بتوانیم نگاه صادراتی داشته باشیم و در فازهای بعدی باید تلاش کنیم تا برای مباحث صادراتی تصمیم‌گیری کنیم.

وی این را هم گفت که یکی از اقدامات خوب در حال انجام در نیروگاه برق راشد این است که با توجه به وجود اراضی بسیار زیاد در سایت نیروگاه قرار شده تا از انرژی گرمایی که از نیروگاه به دست می‌آید گلخانه ایجاد شود.

زنگنه اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانید بخش عمده هزینه‌های راه‌اندازی گلخانه‌ها بحث انرژی گرمایی آن است که ان‌شاءالله از این ظرفیت نیروگاه برای ایجاد گلخانه استفاده کنیم.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی افزود: این قول را به مردم می‌دهیم که در فروردین یا اردیبهشت ۱۴۰۱ فاز اول نیروگاه برق راشد راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: با توجه به وجود بزرگترین کارخانه کائولن کشور با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در تربت‌حیدریه این شهرستان طی تفاهم‌نامه بین وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت قبل به عنوان ناحیه ویژه صنعتی صنایع کانی غیرفلزی کشور تعیین شد.

زنگنه افزود: در این تفاهم‌نامه آمده است، وزارت صمت و سایر دستگاه‌ها به منظور تشویق واحدهای صنعتی و تولیدی مرتبط با صنایع کانی غیرفلزی که قصد استقرار در این منطقه را دارند امتیازات ویژه‌ای در زمینه تامین زمین و زیرساخت‌ها و پرداخت تسهیلات بانکی و مشوق‌های صادراتی طبق قانون و مقررات در نظر بگیرند.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شکل صحیح تقویت اقتصاد کشور این است که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی وارد حوزه‌های فرآوری و صنایع تبدیلی و وابسته شوند و دولت با سازوکارهای  مناسب از سرمایه‌گذار بخش خصوصی حمایت کند.

وی ادامه داد:اعطای مجوزها، تسهیل در کسب‌وکارها و ارائه مشوق‌های بانکی ارزان قیمت به سرمایه‌گذاران، از جمله حمایت‌هایی است که دولت می‌تواند از بخش خصوصی داشته باشد.

زنگنه افزود: سرمایه‌گذار برای ایجاد یک کارخانه و یا یک کشتارگاه، نیازمند گرفتن چندین مجوز و استعلام است که این روند بیشتر شبیه به گذشتن از هفت‌خوان است.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دولت منتخب هم تلاش کند با کاهش بروکراسی اداری و ارائه تسهیلات بانکی و پولی به سرمایه‌گذاران زمینه افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی منطقه مثل زعفران و پسته را فراهم کند.

وی گفت: مجلس امسال در قانون بودجه ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل منابع تبصره ۱۴ برای حمایت از تولید اختصاص داد که هشت هزار میلیارد تومان آن در حوزه کشاورزی است و از طریق این  اعتبارت ارزان قیمت می‌توان شتاب چرخ تولید در حوزه صنایع کشاورزی را تسریع کرد.

زنگنه با بیان اینکه تربت حیدریه به ظرفیت‌های بالای این شهرستان در حوزه کشاورزی، باغداری، دامپروری، گردشگری و معادن اشاره کرد و افزود: این منطقه ظرفیت بالایی در حوزه تولید و اشتغال دارد و باید برای آن برنامه عملیاتی تا حصول نتیجه طراحی و اجرا شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم ماحصل زحمت کشاورزان به دست دلالان بیفتد و بنابراین باید زنجیره تولید، فراوری و ارزش افزوده هر محصول بر اساس مزیت‌های نسبی هر منطقه برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

وی با بیان اینکه برخی فعالیت‌ها نیاز به طرح مطالعاتی ندارد، گفت: بیش از ۴۲ سال است مطالعه می‌کنیم و امروز وقت برنامه اجرایی و عملیاتی است، بنابراین مدیران فرصت‌سوزی نکنند و برای تحقق رونق تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها تلاش کنند.

زنگنه به ظرفیت معادن این خطه نیز اشاره کرد و اظهار کرد: معدن به خودی خود اشتغال چندانی ایجاد نمی‌کند بنابراین با ایجاد صنایع معدنی ضمن ممانعت از خام فروشی و تکمیل زنجیره‌های تولید اشتغال‌زایی در منطقه رونق خواهد گرفت.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به زیرساخت‌های موجود در این خطه به‌ خصوص شبکه سراسری راه آهن و جاده دسترسی و قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب کشور می‌توان با تکمیل زنجیره‌های تولید، فراوری، صنایع تبدیلی بخصوص در محصولات صادرات محور شاهد جهشی در تولید و اشتغال این متطقه باشیم.

وی گفت: توسعه مناطق شهری و روستایی بدون مشارکت بخش خصوصی تقریباً غیرممکن است و دولت بیشتر وظیفه تسهیل‌گری فراهم آوردن زیرساخت‌ها را بر عهده دارد.

زنگنه افزود: منطقه تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات از ظرفیت‌های اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بسیار خوبی را داراست و در جای جای استان و کشور منشاء کارهای بسیار بزرگی هستند.

طرح‌ریزی نقشه جامع توسعه منطقه تربت حیدریه،زاوه و مه‌ولات

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد:باید با همگرا کردن این فعالیت ها و تلاش ها نقشه جامعی برای توسعه این سه شهرستان برای سالهای آینده طرح ریزی کنیم.
زنگنه بیان کرد: در دنیا تامین مالی به سمت تامین مالی خرد گرایش پیدا کرده، یعنی در حقیقت یک جمع سپاری مالی در حال انجام است و این مدل ها در دنیا سابقه ای حدود ۱۰ ساله دارد و ما برای اولین بار در کشور به دنبال این هستیم تا پروژه جمع سپاری مالی را برای پروژه های منطقه ای اعم از عمرانی و سرمایه گذاری را اجرا کنیم و می توانیم تا اواخر فروردین ماه سال آینده این سامانه را افتتاح کنیم.
وی اضافه کرد: در این سامانه پروژه ها به صورت کامل ارائه می شود و افراد به هر نحوی که می خواهند می توانند سرمایه گذاری کنند، یعنی اگر پروژه ای ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد فردی می تواند با ۱۰۰ هزار تومان در ساخت آن پروژه مشارکت داشته باشد.
زنگنه اظهارکرد: کاملا مدل های شفافی ارائه شده و دسترسی لازم به کلیه سرمایه گذاران، میزان پیشرفت پروژه، منابع سود حاصل از این سرمایه گذاری ممکن است و تقریبا تمام مشکلات موجود در مسیر پر پیچ و خم سرمایه گذاری ها اعم از خرید اوراق یا سهام داری، مسیر تسهیل کننده ای برای تامین مالی و سرمایه گذاری های خرد است.
انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه کانی غیرفلزی نماینده مردم تربت حیدریه نماینده مردم تربت حیدریه میلیارد تومان سرمایه گذاران سرمایه گذاری راه اندازی زیرساخت ها تفاهم نامه میلیون تن بخش خصوصی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های تربت حیدریه و نیشابور
  • آزادی بیان غربی‌ها اهداف استکباری و استبدادی دارد
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • کشف و ضبط هشت هزار عدد قرص متادون ۴۰ خارج از شبکۀ توزیع در تربت حیدریه
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد