Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@13:39:20 GMT

تاملی بر گزاره‌های ترویجی و رسانه‌ای طالبان

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۱۵۲۵

تاملی بر گزاره‌های ترویجی و رسانه‌ای طالبان

گروه طالبان پس از فتح کابل، تصویری منتشر کرد که در آن تعدادی از نیرو‌های این گروه در پوشش نظامیان آمریکایی به بازسازی تمسخرآمیز تصویری معروف از نظامیان آمریکایی در جنگ جهانی دوم پرداخته‌اند. در این تصویر که به‌ویژه واکنش‌های سیاسی و رسانه‌ای بسیاری در محافل غربی و عربی پیدا کرد، اعضای واحد کماندویی طالبان بدری۳۱۳ دیده می‌شوند که در پوشش مذکور و با تجهیزاتی از جمله عینک‌های دید در شب ظاهرا در حال بازسازی تصویری معروف از نظامیان آمریکایی در جنگ جهانی دوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  انتشار چنین تصویری نشان داد طالبان از همان روز‌های ابتدایی برای تصرف افغانستان با یک پیوست رسانه‌ای مشخص فعالیتش را آغاز کرد. از این منظر، پیوست رسانه‌ای آن‌ها را می‌توان به قبل و بعد از سقوط و تصرف افغانستان تقسیم کرد. در این یادداشت به برنامه رسانه‌ای طالبان پیش از تصرف کامل افغانستان نمی‌خواهم بپردازم که البته در جای خود به عنوان یک رسانه جنگی قابل تامل بوده و نکات مهمی دارد و بسیار مناسب است در قالب یک پایان‌نامه دانشگاهی دقایق و ظرایف آن تحلیل شود. پس از تصرف و اشغال افغانستان، تجزیه و تحلیل پیام‌ها، بیانیه‌ها و رفتار‌های رسانه‌ای این گروه نشان می‌دهد آن‌ها روی گزاره‌های راهبردی مشخصی تمرکز کرده‌اند. در این معادله، گزاره‌های زیر متصور است:
پیروزی از طریق جنگ به دست آمد نه با مذاکره: طالبان می‌گوید خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان به دلیل فشار‌های ناشی از جنگ علیه این نیرو‌ها در طول ۲۰سال گذشته بوده است. آن‌ها تاکید می‌کنند: شکی نیست که ما در جنگ پیروز شدیم. تأیید در این پیروزی، طالبان یک فیلم تبلیغاتی برای گردان عملیات ویژه‌اش منتشر کرده است که ابتدای این یادداشت به آن اشاره کردم.   نمایشی که تصویر پیروزی سرباز معروف آمریکایی ایوو جیما در جنگ جهانی دوم را تقلید کرده است. انتشار هوشمندانه این تصویر، هم در غرب و هم در کشور‌های عربی بسیار بازتاب یافت. تصویری که در آن طالبان فتح کابل را با جنگ‌جهانی دوم مقایسه کرد.
تضمین مشروط آزادی اطلاعات: طی ۲۰سال گذشته و پس از سرنگونی حکومت طالبان، فضای رسانه‌ای افغانستان کاملا تغییر یافت و با تاسیس ده‌ها سازمان رسانه‌ای، حدود ۱۲هزار روزنامه‌نگار مشغول فعالیت شدند. در این مدت تقریبا هشت خبرگزاری، ۵۲ایستگاه تلویزیونی، ۱۶۵ایستگاه رادیویی و ۱۹۰موسسه انتشاراتی تاسیس شد که هرکدام دارای گرایش‌ها و تعلقات گوناگونی بوده‌اند. بنا به گزارش گزارشگران بدون مرز- که تایید هم شد- طالبان جدید اعلام کرده است: رسانه‌های خصوصی می‌توانند همچنان آزاد و مستقل باشند و به فعالیت خود ادامه دهند، اما نباید علیه ما کاری انجام دهند. این پیام نشان می‌دهد نگاه طالبان به رسانه‌های افغان، در مسیر حفظ منافع این گروه در کوتاه‌مدت و میان‌مدت است. فراموش نکنیم قبلا طالبان در دهه ۱۹۹۰ همه رسانه‌های افغان به‌جز رسانه‌های وابسته خود را تعطیل کرده بود.   دکتر سعید غفاری استاد دانشگاه / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: طالبان افغانستان رسانه جنگ جهانی دوم رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند

عبداللطیف نظری معاون وزارت اقتصاد طالبان در نشست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفت: دشمنان مردم افغانستان می‌خواهند یک افغانستان ضعیف و چندپارچه وجود داشته باشد.

وی افزود: ما وظیفه داریم یک افغانستان متحد و قوی را برای نسل‌های آینده خود به میراث بگذاریم؛ این مهمترین رسالت همه ماست.

 معاون وزارت اقتصاد طالبان پیش از این در یک گردهمایی در «غزنی» گفته بود مردم افغانستان از جنگ حمایت نمی‌کنند و حامی نظام اسلامی هستند.

نظری با اظهار اینکه طی 20 سال گذشته حضور نظامیان آمریکایی و ناتو در افغانستان مردم مالک سرزمین خود نبودند، تاکید کرده بود: در حال حاضر این کشور آزاد و مستقل است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند