Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@03:25:56 GMT

خودتحریمی بیشترین لطمه را به فرش دستباف زد

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۱۶۴۲

خودتحریمی بیشترین لطمه را به فرش دستباف زد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف با بیان اینکه تحریم‌های خارجی تنها 20 درصد بر فرش دستباف ایرانی تاثیرگذار بوده است، احذف مصوبه تعهد ارزی از صادرات فرش دستباف را از دولت جدید خواستار شد و گفت: با توقف صادرات، تولید فرش دستباف دیگر به صرفه نیست و معیشت قالیبافان که از این راه کسب درآمد می کنند دچار مشکل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش پول نیوز،عبداله بهرامی حذف مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی درخصوص صادرات فرش دستباف را خواستار شد و گفت: متاسفانه این مشکل هنوز برطرف نشده و انتظار داریم با توجه به تغییر دولت و استقرار دولت مردم، این مصوبه که به شدت صادرات فرش دستباف را تحت تاثیر قرار داده و به زیان بافندگان و تولیدکنندگان بوده حذف شود.

 

وی در توضیح مشکلاتی که مصوبه تعهد ارزی برای قالیبافان ایجاد کرده گفت: به موجب این مصوبه بانک مرکزی که سال ۱۳۹۷ تصویب شد، صادرکنندگان فرش مکلف شدند ارز حاصل از فروش فرش را حداکثر ظرف مهلت چهار ماه به حساب نیمایی واریز کنند، در حالی که عملا چنین چیزی امکان ندارد، چون فرش هایی که از ایران صادر می شود عمدتا به شکل امانی است یعنی این طور نیست که در آن طرف مشتری دست به نقد آماده باشد و همان لحظه فرش ما را بخرد، بلکه باید کشور به کشور منتقل و جابجا شود و پس از حدود یک سال به مرور مبالغ پرداخت شود.


بهرامی تصریح کرد: بانک مرکزی در یک حرکت غیرکارشناسانه تعهد ارزی را برای فرش دستباف مصوب کرد که در نتیجه آن هیچ صادرکننده ای نتوانست فرش صادر کند و همین امر در تولید داخل و معیشت بافندگان اثرگذاشت، چون وقتی صادرات متوقف شود دیگر تولید فرش مقرون به صرفه نیست و بافندگان به ناچار و به تدریج از این صنعت کنار می روند.

 

این مقام مسئول تعاونی ادامه داد: 20 درصد فرش ایران از گذشته به آمریکا صادر می شد و سالانه تقریبا 500 میلیون دلار صادرات داشتیم ولی اتفاقی که افتاد این بود که ظرف دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ صادرات ما به شدت کاهش پیدا کرد.

 


مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف با بیان اینکه تحریم ها تنها ۲۰ درصد روی فرش دستباف تاثیر گذاشته است، اضافه کرد: معتقدم تحریم های داخلی سخت‌تر حل می شود و صرفنظر از تحریم های بیرونی، بیشترین تاثیر را مصوبه تعهد ارزی به دنبال داشت که به جای تسهیل و حمایت، دست قالیبافان را بست.

 

بهرامی گفت: خواسته جامعه قالیبافان و بافندگان فرش دستباف از دولت آقای رئیسی، شورای اقتصاد و بانک مرکزی این است که مصوبه را از این کالای ملی و فاخر بردارند تا هم تولید و اشتغال دچار مشکل نشود و هم معیشت بافندگان که از این راه کسب درآمد می کنند، به خطر نیفتد.


به گفته این فعال تعاونی، تولید و صادرات فرش دستباف در ارزآوری و اشتغالزایی برای کشور و امنیت اجتماعی و درآمد زنان نقش بسزایی دارد.

 

منبع : ایسنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی صادرات فرش دستباف دولت صادرات فرش دستباف مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛  فرماندار شهرستان فریدن گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۱۵ میلیارد تومان مجموع اعتبار جذب شده در زمینه اشتغالزایی شهرستان فریدن بوده که زمینه اشتغال هزار و ۷۱۶ نفر فراهم شده است. در سال ۱۴۰۲ نیز هزار و ۲۰۰ نفر با اعتبار جذب شده و پرداخت تسهیلات ۱۶۲ میلیاردتومانی مشغول کار و فعالیت شدند.


عباس نصیری بخشدار بخش زنده رود فریدن نیز گفت: تلاش شده است با پرداخت تسهیلات کم بهره در سطح روستا‌های بخش زنده رود این شهرستان و ایجاد کارگاه‌های اشتغالزایی، زمینه کار و فعالیت را برای کارآفرینان، مردم روستا و جوانان فراهم سازیم که این امر در سال جاری با توجه به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم با جدیت بیشتری در جهت پویایی اقتصاد روستا‌ها پیگیری می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


اصغر احمدی تولید کننده و کارافرین روستای چهلخانه فریدن گفت: ۵ کارگاه خیاطی در سطح روستا‌های شهرستان فریدن و شهرستان‌های های همجوار با محوریت کارگاه روستای چهلخانه مشغول فعالیت هستند که در همین راستا برای ۱۵۰ نفر از مردم روستا بویژه بانوان اشتغالزایی صورت گرفته است.

این تولید کننده پوشاک افزود: از صفر تا صد فرایند تولید پوشاک شامل بُرش، خیاطی، سنگ‌شور و بسته بندی در روستا صورت می‌پذیرد و در نهایت پوشاک تولیدشده به سراسر شهر‌های کشور ارسال و همچنین به کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»