Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز با حضور در مجموعه چاپخانه واژه‌پرداز اندیشه به مناسبت روز ملی صنعت چاپ از نزدیک به تلاشگران این عرصه تبریک گفت و اظهار داشت: تلاش ما در دو‌لت این است که بیش از حرف زدن عمل کنیم، ما در همه بخش‌ها این مشکل را داریم که یک نارضایتی‌هایی از اداره امور کشور وجود دارد و این در همه بخش‌ها ملموس است و به صنعت چاپ خلاصه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اداره کشور هیچ بن‌بستی وجود ندارد، تلاش ما در دولت مردمی برگزاری جلسات کارشناسی در همه حوزه‌ها است و فعالان ما در صنعت چاپ بدانند با تمام اختیاراتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد تلاش می‌کنیم مشکلات این حوزه‌ را حل کنیم و در اولین جلسه اختصاصی با تلاشگران این عرصه به دنبال حل موانع خواهیم بود. بخش عمده‌ای از مشکلات این حوزه را می‌توانیم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حل و بقیه مشکلات را هم می‌‌توان با تعامل مجلس مرتفع کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: همانطور که نگاه ما در دولت بر این است که با روحیه جهادی می‌توان مشکلات را حل کرد همین روحیه نیز در کمیسیون فرهنگی مجلس وجود دارد، تلاش ما بر اینکه یک جلسه با وزیر صمت بگذاریم تا مشکلات صنعت چاپ را بررسی و حل کنیم. تلاشگران صنعت چاپ بدانند آن چیزی که در حوزه اختیارات دولت وجود دارد در جهت حل مشکلات این عرصه به کار گرفته خواهد شد.

اسماعیلی با بیان اینکه همانند روز ملی صنعت نفت باید روز ملی صنعت چاپ هم داشته باشیم، یادآور شد: ۹۰ درصد مواد اولیه ما در صنعت چاپ‌ وارداتی است و این خوب نیست و کشور ما که این همه پیشرفت در سایر حوزه‌ها دارد می‌تواند در این حوزه هم به خودکفایی برسد، با هماهنگی صورت گرفته با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌توان با شرکت‌‌ها دانش بنیان وارد تعامل شد و مایحتاج صنعت چاپ را در داخل تامین کرد.

وی افزود: این نوید را به صنعتگران چاپ می‌دهم که یکی از برنامه‌های مهم دولت رونمایی از سند تحول حکمرانی اجرایی در کشور است، در ذیل این سند نیز سند اقتصاد فرهنگ را داریم که به همین منظور شب گذشته در گفتگو با رئیس جمهور محترم پیشنهاد افزودن سند حوزه چاپ و نشر به سند حکمرانی اجرایی مطرح شد.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: صنعت چاپ کشور با بهره‌مندی از نخبگان این حوزه با یک پیوند عمیق با فناوری‌های نوین می‌تواند به یکی از صنایع پیشران بومی کشور تبدیل شود، خوشبختانه استعداد و امکانات و شخصیت‌های فعال در این حوزه را داریم و ما نیز به عنوان دولت تلاش می‌کنیم وظیفه تسهیل‌گری خود را به خوبی انجام دهیم و سعی ما بر این است که با دوری از تصدی‌گری فعالیت‌ها توسط اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر ما به عنوان دولت وظیفه تسهیل‌گری خود را به درستی انجام دهیم بخش عمده‌ای از مشکلات صنعت چاپ حل می‌شود. یکی از ویژگی‌های دولت مردمی این است که بخش‌های مختلف دولت با هم انسجام دارند و در حال حاضر وزارت صمت هم با ما همراهی لازم را دارد.

اسماعیلی همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات صنعت چاپ چه خواهد بود، گفت: یکی از برنامه‌های اصلی دولت برای چهارسال پیش‌رو این است که بخش عمده‌ای از صنعت چاپ را به معنا واقعی ملی کنیم، امروز بخش عمده‌ای از اقلام اصلی در این حوزه وارداتی است و بر روی حوزه اقتصاد داخلی تاثیر خواهد داشت و از این رو تلاش ما براین است که در دولت سیزدهم بخش عمده‌ای از این وابستگی و مشکلات را با همکاری وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کاهش دهیم.

وی ادامه داد: در این حوزه همچنین به دنبال این هستیم که بخشی از مشکلات این حوزه را که به واسطه به روز نشدن قوانین و دستورالعمل‌ها است مرتفع کنیم، دولت سیزدهم یک دولت مردمی است و رویکرد آن واگذاری مدیریت و تصدی به خود اتحادیه‌ها و تشکل‌ها است، درواقع سعی ما بر این است که با نشست با متخصصین این حوزه مشکلات این عرصه را نیز بررسی و حل کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد هماهنگی‌ با وزارت صمت و رسیدگی سریع به مشکلات این‌حوزه خاطرنشان کرد: به زودی جلسه‌ای با وزیر صمت خواهیم داشت و بنا ما براین که با انسجامی که در بخش‌های مختلف دولت وجود دارد مشکلات را کاهش دهیم، جلسه مشترک بین دو مجموعه در حال برنامه‌ریزی است و امید است وزارت صمت هم در کنار ما باشد و با حضور این وزارتخانه و سایر بخش‌هایی که در دولت باید نقش‌آفرینی کنند و همچنین همکاری تلاشگران عرصه چاپ مشکلات این حوزه سریعا حل شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صنعت چاپ فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلات این حوزه بخش عمده ای وزارت صمت صنعت چاپ تلاش ما بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ «از روز اول عید تا پایان ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت واردات کالا‌های اساسی تامین شد» این بخشی از صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در فروردین امسال است که تاکید داشت در سالی که گذشت، در کنار تامین ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات کالا، برای کالا‌های اساسی نظیر گوشت و مرغ و و شکر و نهاده‌های داملی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص و تامین شده است.

آماری که در نگاه اول، تحسین برانگیز است؛ چراکه با هدف مدیریت قیمت کالا‌های اساسی و ضروری مردم نظیر موارد مذکور، در دستور سیاست گذار قرار داشته است، اما با نگاهی به تغییرات تورمی کالا‌های وارداتی با ارز ثابت ۲۸۵۰۰ در سالی که گذشت، متوجه می‌شویم که بسیاری از این کالا‌های وارداتی، به رغم ادعای کنترل تورم قیمت ها، با افزایش نرخ تورم بالاتر از میانگین سالانه کشور مواجه بوده است.

به عنوان نمونه و بر اساس آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران؛ نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل برای محصولی همچون گوشت گوساله و گوشت گوسفند به ترتیب ۶۴.۸ و ۵۹.۸ درصد بوده است.

این در حالی است که دی ماه سال قبل علیرضا پیمان پاک  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار در گفتگو با تابناک اقتصادی اظهار داشت: روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله از حدود ۱۲ کشور (استرالیا، روسیه، مغولستان، کنیا، رومانی، ارمنستان، گرجستان و ...) با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان وارد کشور می‌شود.

بنابراین به رغم واردات گوشت گرم گوساله و گوسفند با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال گذشته، بازهم شاهد رشد نرخ تورم این محصول مهم در سفره مردم بوده ایم؛ موضوعی که نیاز به شفاف سازی از سوی مسئولان مرتبط با این بخش در وزارت جهاد کشاورزی دارد. چراکه به گواه گزارش مرکز آمار، در اردیبهشت ۱۴۰۲ میانگین قیمت یک کیلوگرم گوشت گوساله در مناطق شهری ۳۳۹ هزار تومان بوده است، اما در فروردین سال جدید این رقم به ۵۴۷ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین متوسط قیمت یک کیلو گوشت گوسفند در اردیبهشت ۳۷۱ هزار تومان بوده، اما در شروع سال جاری به ۵۹۲ هزار تومان صعود کرده است که نشان از رشد تورم این محصول با وجود سیاست ارزی تخصیص دلار ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت قرمز دارد.

از سوی دیگر، در فروردین ماه سال جاری، نرخ تورم نقطه‌ای شکر نیز که به صورت وارداتی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی است به ۴۷.۸ درصد رسیده است؛ به بیان دیگر خانوار‌های کشور نزدیک به ۴۸ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک کیلو شکر مصرف روزانه خودشان هزینه کرده‌اند. به گونه‌ای که متوسط نرخ یک کیلو شکر از قیمت ۲۸۱۰۰ تومان در اردیبهشت سال قبل به رقم ۳۹۴۰۰ تومان در فروردین امسال رسیده است.

این رویه تورمی در گروه حبوبات نیز به چشم می‌خورد؛ جاییکه بسیاری از نیاز بازار حبوبات با ارز نرجیحی واردات شده و بخشی هم با نرخ نیمایی کمتر از ۴۰ هزار تومان؛ اما نرخ تورم گروه حبوبات هم رشد داشته است. به عنوان نمونه، در نخستین ماه سال، نرخ تورم نقطه به نقطه کشکش پلویی ۶۷.۸ درصد، لوبیا قرمز ۴۲.۵ درصد و لپه و عدس نیز نزدیک به ۳۰ درصد بوده است.  

آنچه مسلم است در رویکرد ارزی مذکور، میلیارد‌ها دلار با هدف کمک به معیشت مردم و کنترل تورم کالا‌ها برای واردات این محصولات تخصیص و تامین شده است، اما در نهایت تورم بسیاری از این محصولات وارداتی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم در سبد هزینه‌ای مردم، افزایش داشته است؛ این در شرایطی است که اختلاف معنادار نرخ ارز ۲۸۵۰۰ و نیمایی با بازار آزاد به قدری بوده است، که شائبه رانت ارزی برای برخی واردکننده‌ها را در افکار عمومی تقویت کرده است و نیازمند شفاف سازی از سوی بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و همچنین ورود نمایندگان مردم در مجلس به این موضوع مهم است تا حداقل برای سال جاری، با درس گرفتن از گذشته، تصمیم بهتر و مناسب تری گرفته شود.

 

دیگر خبرها

  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • ابراهیم رئیسی دوباره از «گشت ارشاد مدیران» گفت؛ در دستور باشد!
  • رضایت رئیس جمهور از گزارش مسئولان درباره کاهش تورم | رسوایی برای مدعیان آزادی بیان | گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزیران باشد / خیزش دانشجویان و نخبگان غربی با اعمال خشونت خاموش نمی‌شود
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد