Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از آی‌اف‌ال ساینس، محققان ارتباط نگران‌کننده‌ای بین برخی سلول‌های قلب و زوائد پروتئینی سارس-کوو-۲، ویروس عامل کووید-۱۹، یافته‌اند. به نظر می‌رسد زوائد پروتئینی با ایجاد تغییر در سلول‌های رگ‌های خونی کوچک در اطراف قلب، عملکرد منظم آن‌ها را مختل می‌کند.

مقاله پیش‌نویس این مطالعه، به این معنی که هنوز مورد بازبینی داوران مجلات علمی قرار نگرفته است، در کنگره انجمن قلب اروپا ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که زوائد پروتئینی ویروس به سلول‌هایی موسوم به پریسیت متصل می‌شود. این سلول‌ها که در رگ‌های کوچک قلب و رگ‌های خونی سراسر بدن وجود دارند، هنگامی که با زوائد پروتئینی ویروس ارتباط برقرار می‌کنند شروع به ترشح نوعی مواد شیمیایی می‌کنند که باعث التهاب در اندام می‌شود.

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی سلول‌های عروق کوچک را از قلب نمونه‌گیری کردند و آن‌ها را در معرض زوائد پروتئینی ویروس قرار دادند. ویروس از زوائد پروتئینی خود برای چسبیدن به سلول‌های میزبان استفاده می‌کند. پس از ایمن شدن موقعیت ویروس، با غشای سلولی ادغام شده و مواد ژنتیکی خود را به درون سلول میزبان وارد می‌کند؛ با این کار ویروس امکانات سلولی را تحت فرمان خود در می‌آورد. سلول با سرعت بسیار بالایی شروع به تکثیر ویروس می‌کند، سپس منفجر می‌شود و ویروس به سلول‌های دیگر سرایت می‌کند.

اگر زوائد پروتئینی ویروس به تنهایی بتواند بر رفتار سلول‌ها تأثیر بگذارد، موضوع نگران‌کننده‌ای است. این فرضیه به این معنی خواهد بود که حتی سلول‌هایی که آلوده نیستند می‌توانند توسط ویروس آسیب ببینند؛ به این ترتیب، درمان بیماری دشوارتر خواهد بود. این تیم تحقیقاتی با مسدود کردن گیرنده CD۱۴۷ بر روی این سلول‌ها مشاهده کردند که اگرچه همچنان التهاب باقی می‌ماند، اثر پروتئین سطحی ویروس روی سلول‌های پرسیت کاهش می‌یابد.

پرسیت‌ها در سراسر بدن از جمله مغز و سیستم عصبی مرکزی یافت می‌شوند. اگر این ساز و کار در بیماران متوقف شود، ممکن است موجب کاهش عوارض ناشی از کووید-۱۹ شود. همچنین تحقیقات بیشتر ممکن است راه‌های بهتری برای متوقف کردن زوائد پروتئینی ویروس فراهم کند.

محققان معتقدند این ساز و کار امکان گسترش آسیب سلولی و اندامی را به خارج از محل عفونت دارد و ممکن است پیامد‌های بالینی مهمی در پی داشته باشد. برای مثال، در بیماران مبتلا به اختلال در سد اندوتلیال و افزایش نفوذپذیری عروقی به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای، مانند فشار خون بالا، دیابت و چاقی شدید، مولکول‌های پروتئین S می‌توانند به آسانی در محفظه پریسیت پخش شوند و باعث ایجاد یا تشدید آسیب عروق مویرگی شوند. مسدود کردن گیرنده CD۱۴۷ ممکن است به محافظت از عروق آسیب‌پذیرترین بیماران در برابر عفونت و آسیب‌های جانبی ناشی از پروتئین S ویروس کمک کند.

همچنان عدم قطعیت‌های بسیاری در مورد موثرترین روش‌های درمان کووید-۱۹ وجود دارد. به همین دلیل، راهکار‌های پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک در اولویت قرار دارند. هنوز اثرات آنی و طولانی مدت ویروس روی بسیاری از اندام‌ها به طور کامل مشخص نشده است.

پروفسور جیمز لیپر، مدیر درمانی بنیاد قلب بریتانیا در این رابطه می‌گوید: کووید-۱۹ چالشی بی‌سابقه برای جامعه تحقیقات قلب و عروق ایجاد کرده است. هنوز اطلاعات زیادی در مورد اینکه چگونه ویروس می‌تواند اثرات دراز مدت بر سلامتی داشته باشد، ناشناخته است. اما این تحقیق ما را یک گام به درک بهتر نحوه تأثیر کووید-۱۹ بر قلب و سیستم گردش خون نزدیک می‌کند و در نهایت ممکن است به یافتن راه‌های جدیدی برای محافظت از قلب منجر شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید 19 کووید و قلب عروق قلب بیماری قلبی پروتئین اسپایک کووید ۱۹ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۸۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان پیچیده بازگشت گل‌محمدی؛ مجوز تا پایان فصل صادر نمی‌شود؟!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ یحیی گل‌محمدی پس از قطع همکاری با پرسپولیس، از فوتبال دور بود و حالا بار دیگر قرار است با تراکتور به لیگ برتر برگردد. در این بین، تراکتور با سرمربی سابق پرسپولیس توافق کرده و حمید مطهری هم به عنوان نماینده گل‌محمدی در تبریز حضور دارد اما مجوز فعالیت یحیی تا این لحظه صادر نشده است.

به نقل از خبرورزشی این تنها مشکل یحیی گل‌محمدی برای نشستن روی نیمکت تراکتور است و احتمال دارد مجوز او تا پایان فصل صادر نشود. در این صورت، یحیی گل‌محمدی از ابتدای فصل آینده به عنوان سرمربی تراکتور روی نیمکت این تیم می‌نشیند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901731

دیگر خبرها

  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • داستان پیچیده بازگشت گل‌محمدی؛ مجوز تا پایان فصل صادر نمی‌شود؟!
  • داستان پیچیده بازگشت یحیی گل‌محمدی؛ مجوز تا پایان فصل صادر نمی‌شود؟!
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • طرز تهیه سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول