Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهاجر روز جمعه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اهواز افزود: گونه کنجد مقاوم به ریزش که چند سالی است در خوزستان به صورت پراکنده و به صورت متمرکز در کشت و صنعت شهید رجایی دزفول کشت شده نتایج خوبی داشته است ضمن آنکه در مقایسه محصول برنج و ذرت به ترتیب یک دهم و یک هشتم آب مصرف می کند.
وی ادامه داد: چنانچه در تابستان امسال با کمبود آب مواجه نبودیم امکان کشت ۱۰هزار هکتار کنجد مقاوم به ریزش در خوزستان وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهاجر با اشاره به صرفه اقتصادی مناسب محصول دانه روغنی کنجد در مقایسه با برنج در خوزستان گفت: سطح برداشت در واحد سطح در کنجد ۱.۵ تا ۲ تن است که ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون ریال درآمد برای کشاورز دارد بنابراین می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای محصول برنج که سود بسیار کمتری دارد، باشد.

وی با بیان اینکه در نیمه جنوبی کشور امکان کشت کنجد وجود دارد، افزود: روغن استحصالی از کنجد کیفیت بالایی دارد و می تواند جنبه دارویی نیز داشته باشد بنابراین با توجه به قیمت بالای کنجد و استفاده در صنایع شیرینی پزی و غذایی، این محصول برای کشاورز کاملا صرفه اقتصادی دارد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجرح طرح کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به نحوه برداشت کنجد مقاوم به ریزش گفت: برداشت این محصول با کمباین های معمولی انجام می‌شود و نیازی به خشک کردن، بوجاری و متحمل شدن هزینه های زیاد ندارد.
وی افزود: سال آینده زراعی، بذر کنجد مقاوم به ریزش برای کشت ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار در خوزستان آماده سازی می‌شود ولی رسیدن به این سطح زیرکشت به استقبال و رغبت کشاورزان استان بستگی دارد.
مشاور وزیر جهادکشاورزی، کنجد را از محصولات بومی و دیرپای خوزستان عنوان کرد و افزود: خوزستان بهترین شرایط اقلیمی را برای کشت این محصول با ارزش افزوده بالا دارد. 

هم اکنون سطح زیرکشت کنجد معمولی در خوزستان حدود ۱۵هزار هکتار است.

برچسب‌ها جهش تولید کشاورزی اراضی کشاورزی خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهش تولید کشاورزی اراضی کشاورزی جهش تولید کشاورزی اراضی کشاورزی خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۹۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) نشاء برنج در گیلان

(تصاویر) نشاء برنج در گیلان

دیگر خبرها

  • اشتغال حدود ۲۰۰ خانوار در قم به کار پرورش شتر
  • مقاوم‌سازی ۲۵۶ واحد مسکن روستایی در فامنین
  • (تصاویر) نشاء برنج در گیلان
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • چگونه بهترین روش کاشت مو مناسب با خودمان را پیدا کنیم
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟