Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان رئیس جهادکشاورزی خدابنده گفت: حدود ۱۶ هکتار محصول زعفران در خدابنده کشت شده و در سال‌جاری نیز حدود ۱۵ هکتار به سطح زیر کشت این محصول در خدابنده اضافه خواهد شد.

پیمان حائری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زعفران یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صادرات آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور می‌شود، عنوان کرد: زعفران به عنوان گران‌ترین محصول کشاورزی و ادویه‌ای جهان جایگاه ویژه‌ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه زعفران گیاهی چند ساله است، یعنی هزینه و زحمت کشت آن در یک مرحله یا یک سال و محصول‌دهی آن طی چند سال متوالی صورت می‌گیرد، اضافه کرد: از آنجایی که پرورش و برداشت این محصول، به نیروی انسانی زیادی نیاز داشته و این امر با شرایط زندگی اجتماعی روستائیان که خانواده‌های گسترده هستند، هم‌خوانی دارد.

این‌ مسئول اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان طی چند سال گذشته، کشاورزان به سمت کشت محصولات کم‌ آب‌بر از جمله زعفران اقدام کرده‌اند که کشت زعفران از برنامه‌های بلند مدت دولت در تغییر الگوی کشت و صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به دیگر مزیت کشت زعفران، بیان کرد: با توجه به اینکه زمان رویش گیاه زعفران در پاییز و زمستان و مرحله خواب آن در تابستان است، همین امر موجب می‌شود که این گیاه از آفات و بیماری‌ها در امان مانده و نیاز به سمپاشی‌های پی در پی که سبب تحمیل هزینه به کشاورزان می‌شود، نداشته باشد.

حائری با توضیح این مطلب که خدابنده با توجه به وسعت اراضی کشاورزی و پتانسیل‌های موجود، به عنوان یکی از مناطق مستعد استان برای توسعه کشت زعفران است، افزود: طی سنوات گذشته حدود ۱۶ هکتار محصول زعفران در این شهرستان کشت شده و در سال‌جاری نیز حدود ۱۵ هکتار به سطح زیر کشت این محصول در خدابنده اضافه خواهد شد که مقام اول کشت زعفران از نظر سطح در استان است.

مدیر جهادکشاورزی خدابنده با اشاره به زمان کاشت این محصول، خاطرنشان کرد: کاشت زعفران در شهرستان خدابنده از اوایل شهریورماه به‌ صورت مکانیزه آغاز و تا آخر شهریورماه نیز ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان طلای سرخ زعفران کشت زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی معتمدی پور با اشاره به اینکه امسال ۸۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته گفت: ۶۹ هزار هکتار از اراضی استان دیم و بقیه آبی است، ضمن اینکه سطح زیر کشت جو نیز ۲۸ هزار هکتار است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: تمهیدات لازم جهت خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با اختصاص ۸ مرکز ویژه خرید تضمینی در استان در نظر گرفته و تجهیز شده است، همچنین خرید تضمینی کلزا نیز طبق دستور مقام عالی وزرات به بخش خصوصی واگذار شد. معتمدی پور با بیان اینکه ۷۰ درصد نیاز گندم مصرفی از داخل استان تامین شد و در سال زراعی جاری که با نام "جهش تولید با مشارکت مردم" توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، برنامه ریزی هدفمند جهت به کارگیری امکانات مورد نیاز برای برداشت به موقع و در کمترین زمان ممکن گندم به عنوان یک محصول راهبردی و شاخص‌ترین محصول در امنیت غذایی انجام گرفته است. این مسئول با بیان اینکه با هم افزایی و تلاش مضاعف در کنار هم در برداشت گندم و انجام مسئولانه رسالت تامین امنیت غذایی گام برداریم، گفت: در سال جاری حواله سوخت کمباین‌ها منوط به ارائه کارت معاینه فنی و همچنین معرفی نامه از مراکز جهاد کشاورزی با امضای کارشناس پهنه، به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است.  

دیگر خبرها

  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد