Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در چهار ماه نخست امسال از جمع ۳۵۴ هزار و ۷۰۳ راس گاو استان معادل ۴۰.۹۵ درصد کشتار شده در حالی که میزان مجاز کشتار ۳۰ درصد است و کشتار بیش از حد مجاز دام سنگین در این استان بسیار نگران‌کننده است.

به گزارش قدس آنلاین، حسن جعفری  افزود: ادامه وضعیت موجود علاوه بر ضربه زدن به موجودی دام سنگین استان، تهدیدی برای تامین گوشت قرمز و مواد لبنی تولیدی در این بخش است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی ادامه داد:طی چهار ماه نخست امسال در کشتارگاه صنعتی مشهد،  ۲۱ هزار و ۷۵ راس گاو نر و ۳۱ هزار و ۸۹۴ راس گاو ماده کشتار شده است و  در همین مدت کشتار دام سبک به تعداد ۵۰۹ هزار و ۴۵۵ راس گوسفند نر و ۹۳ هزار و ۹۹۳ راس گوسفند ماده بوده است. معاون امور بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در این مدت از ۶ میلیون و ۹۵۷ هزار و ۷۳۱ راس گوسفند استان، معادل ۳۵.۸۹ درصد آن کشتار شده است. جعفری با بیان این که کشتار دام سبک نیز حدود چهار درصد بیشتر از حد مجاز است ادامه داد: کشتار دام معمولا در نیمه اول سال بیشتر است اما روند فزاینده کشتار موجب نگرانی جدی برای تداوم کشتار در نیمه دوم سال جاری شده است. وی تاکید کرد: برای حل وضعیت موجود باید در سطح کلان کشوری و در حوزه وزارت جهاد کشاورزی به صورت آنی تصمیم گیری و اقدام صورت گیرد. معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به این که وضعیت موجود به دلیل افزایش هزینه و کاهش درآمد دامداران ایجاد شده است گفت:در مرحله نخست باید برای تامین نقدینگی دامداران اقدام و با پرداخت تسهیلات کم‌بهره، از اجبار دامدار به کشتار دام جلوگیری کرد. جعفری افزود: در گام دوم، تامین نهاده‌ها اهمیت فراوانی دارد زیرا باید نهاده مورد نیاز به خصوص در بخش دام سنتی به میزان کافی تامین شود چون این بخش ضعیف تر است و میزان سهمیه نهاده آن معادل ۵۰ درصد سهم دامداران صنعتی است بنابراین دسترسی آنان به خوراک دام کمتر است. وی تاکید کرد: با افزایش سقف نهاده‌ها، تسریع و تسهیل در ترخیص و تحویل نهاده به دامداران از بنادر و مدیریت بهای نهاده ها، از دیگر اقدامات ضروری است که صد البته در سطح ملی و با عزمی راسخ در این عرصه، شدنی است. معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سطح استانی هیچ گونه اختیار و قدرت مدیریتی در حوزه نهاده وجود ندارد و صرفا نهاده‌ای که با هزار مشکل و مشقت به استان می‌رسد در همان حد کم مدیریت و بر اساس سهمیه توزیع می‌شود. جعفری افزود: متاسفانه شرایط ناشی از خشکسالی، کمبود علوفه، گرانی نهاده و در نهایت افزایش کشتار دام مولد، موجب گرایش بیشتر دامدار به سمت کاهش فشار بر روی خود با کشتار دام ضعیف و کم بهره شده است. وی اظهار کرد: پیش از این به طور معمول یک میلیون تن علوفه بهاری روییده در مراتع، صرف تغذیه دامهای این استان و دیگر نقاط کشور می‌شد اما امسال کاهش شدید بارندگی، موجب خشکی مراتع و از دست رفتن فرصت تعلیف بهاری دام ها شد.   معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هم‌اینک دامپروران، که جمعیت دام سبک خود را پیش از این با همین علوفه بهاری حاصل از مراتع تغذیه می‌کردند، مجبور به صرف هزینه‌های مازاد شده‌اند تا با خرید علوفه، دام سبک را به صورت دستی تعلیف کنند. انتهای پیام منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کشتار دام جهاد کشاورزی تامین نهاده جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت کشتار دام دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۳۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: نخستین نیروگاه‌های خورشیدی کشور برای تامین برق چاه‌های کشاورزی در خراسان رضوی نصب می‌شود و این استان پیشگام اجرای این طرح در کشور است.
علیرضا خدابنده افزود: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او گفت: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده افزود: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او گفت: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

 

دیگر خبرها

  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • داورزن خراسان رضوی هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد