Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@07:21:16 GMT

حل معضلات زیست محیطی مشارکت همه شهروندان را می‌طلبد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۳۸۵۹

حل معضلات زیست محیطی مشارکت همه شهروندان را می‌طلبد

یک دکترای طراحی شهری گفت: به منظور تحقق شهر طبیعت دوست و حل معضلات زیست محیطی شهرها، نیاز است روند تهیه برنامه‌های شهری جامع و مشارکتی باشد تا با دخیل کردن همه شهروندان و ذی نفعان تحقق شهر دوستدار طبیعت ممکن شود.

حسن سجادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از جمله پارامترهایی که باید در تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری مدنظر قرار بگیرد، توجه به مسائل محیط زیستی و سازگاری با طبیعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توجه به مسائل محیط زیستی در حالی امروزه مورد بی توجهی قرار می‌گیرد که ما در شهرها با معضلاتی مثل آلودگی هوا به عنوان یک مسئله اساسی مواجه هستیم.

این دکترای طراحی شهری خاطرنشان کرد: ساختارهای برنامه ریزی کشور و در پی آن نظام برنامه ریزی شهری و تهیه طرح‌های شهری در راستای کاهش این معضلات نیست و کارایی لازم را برای مقابله با معضلات محیط زیستی شهر ندارد.

سجادزاده تصریح کرد: از جمله مشکلاتی که در این خصوص وجود دارد، خلأ قانونی و گسترش شهر در زمین‌های اطراف است که موجب از میان رفتن باغات و زمین‌های کشاورزی شده و معضل خشکسالی این وضعیت را بدتر کرده است لذا نیاز است اصلاحاتی در ساختارهای قانونی، برنامه ریزی و مدیریتی ایجاد شود تا امکان محافظت از سرمایه‌های طبیعی شهر باشد.

وی اضافه کرد: عناصر طبیعی شهرها همواره از گذشته در طراحی شهری مدنظر بوده و از این جهت شهرهای قدیمی با وجود اینکه از فناوری‌های نوینی در طراحی آنها استفاده نمی‌شد، در مقابله با بحران‌ها و تغییرات مقاوم بودند اما امروزی به دلیل حذف این عناصر و بی توجهی به آنها، تاب آوری شهرها نیز نسبت به گذشته به شدت کاهش پیدا کرده است.

این دکترای طراحی شهری گفت: به منظور مقابله بهتر با معضلات زیست محیطی و حل آنها باید روند تهیه برنامه‌های شهری تغییر کند و طرح‌هایی برای توسعه شهر مدنظر قرار بگیرد که جامع و مشارکتی باشد تا با دخیل کردن همه شهروندان و ذی‌نفعان تحقق شهر دوستدار طبیعت ممکن شود.

سجادزاده ادامه داد: در صورتی که بخشی از جامعه و منافع آنها در فرآیند تهیه طرح مدنظر قرار نگیرد، نمی‌توان به وجود چشم اندازی روشن از شهر به خصوص در حوزه مسائل زیست محیطی امیدوار بود.

کد خبر 519339

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر طراحی شهری برنامه ریزی شهری دوستدار طبیعت معضلات شهري طرح شهری آلودگی محیط زیست توسعه شهری توسعه شهر چشم انداز شهر مشارکت شهروندان مشارکت مردمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طراحی شهری زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود

ایسنا/بوشهر معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه ملی بازآفرینی با همت شرکت باز آفرینی شهری ایران درکشور اجرا می شود.

به گزارش ایسنا، سید مسلم سیدالحسینی روز پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری در بوشهر افزود: سندتوانمندسازی برنامه ملی بازآفرینی درصورت تصویب در هیات وزیران  بزودی درکشور اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه  مبنا و محور این برنامه برپایه مشارکت مردمی است، اضافه کرد: بر مبنای این برنامه یک مدیریت یکپارچه درکشور ایجاد می‌شود که کار در راس آن در کشور رئیس جمهور، در استان ها استانداران و در شهرستانها فرمانداران با دبیری شهرداران انجام می شود.

مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران تصریح کرد: با اجرای این برنامه با مشارکت مردم و افزایش روحیه شورایی، شهرهای ایران در همه زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی بافت های تاریخی توسط خود مردم و با مشارکت واقعی مردمی رشد پیدا می کنند.

وی ادامه داد: در این برنامه شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر، دولت و مردم سه رکن اصلی اجرایی هستند و توسعه شهری بجای کارشناسی و تخصصی برمبنای توافقی است که میان مردم و موردقبول و توافق نهایی مردم خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی بوشهر بعنوان نماد معماری کشور شناخته می شود،اظهارکرد: این نماد معماری نشان می دهد که آنچه موجب توفیق شهر بوده همان مشارکت مردم بوده است و تجربه تاریخی نشان می‌دهد که هیچگاه طرح های توسعه شهری از بالا به پایین موفقیتی نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران