Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@10:29:59 GMT

اگر فاصله بین دو دوز واکسن زیاد شد چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۴۶۷۶

اگر فاصله بین دو دوز واکسن زیاد شد چه کنیم؟

محمدرضا شیرزادی متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی در مرحله اول واکسیناسیون کرونا  واکسن آسترازنکا تزریق کرده، در صورتیکه  فاصله زمانی استاندارد طی شود و واکسن آسترازنکا موجود نباشد چه کاری باید انجام دهد؟ گفت: این فرد حتی‌الامکان باید صبر کند تا واکسن آسترازنکا موجود شود در غیر اینصورت اگر بخواهد پروتکل واکسیناسیون خود را تغییر داده و از سینوفارم استفاده کند باید مجددا دُز اول سینوفارم را تزریق کند و در فاصله ای استاندارد دُز دوم از این واکسن را هم تزریق نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فاصله‌های استاندارد بین دو دُز اول و دوم معمولا بهترین زمان تزریق است و می‌توان پس از آن هم به تزریق اقدام کرد. مگر اینکه انقدر زمان از تزریق گذشته باشد که واکسن خاصیت خود را از دست بدهد.

متخصص بیماری‌های عفونی کشورمان در مورد بیماران صرعی گفت: آنها در گروه اولویت هستند و باید برای دُز دوم از همان واکسن دُز اول استفاده کنند مگر اینکه در واکسیناسیون مرحله اول دچار عوارض شدید شده باشند که در اینصورت باید واکسن خود را تغییر دهند.

وی تاکید کرد: بعد از واکسیناسیون مصرف ویتامین منعی ندارد اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.  ویتامین های گروه  B  و C محلول در آب هستند که مقدار اضافی آن از طریق ادرار دفع می شود اما ویتامین های E و Dو  Aکه محلول در چربی هستند با مصرف زیاد چون از بدن دفع نمی شوند فرد را دچار سرگیجه و ضعف می کنند. قرقره آب نمک رقیق می‌تواند به صورت مکانیکی میکروب‌ها را کم کند ولی با فاصله کمتر از 2 ساعت دوباره میکروب‌ها در گلو جمع می شوند. نکته دیگر اینکه شستشوی گلو هیچ ربطی به تزریق واکسن ندارد. اما بهتر است اینکار به صورت مداوم انجام شود.

شیرزادی با اشاره به اینکه واکسن وضعیت ایمونولوژیک بدن را تحریک می کند گفت: بهتر است پس از تزریق واکسن تغذیه خوبی داشته باشیم و مایعات بیشتری استفاده کنیم.

وی درباره بیماران دیابتی گفت: این گروه هم در اولویت  واکسن هستند و باید بدون در نظر گرفتن سن به تزریق اقدام کنند.

شیرزادی گفت: ارزیابی آنتی بادی دلیلی بر اینکه بدن فرد ایمن شده یا نه نیست. همه باید از دو دز واکسن استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که سینوزیت دارند باید آنتی بیوتیک مصرف کنند ولی برای تب ناشی از واکسن نباید به صورت سرخود آنتی بیوتیک مصرف کرد بلکه باید استامینوفن خورد.

متخصص بیماری‌های عفونی کشورمان در ادامه با اشاره به افرادی که واکنش‌های حساسیتی شدید دارند گفت: اصولا توصیه می شود این افراد واکسن تزریق نکنند.

وی خاطرنشان کرد: جوانان 18 ساله هنوز در پروتکل واکسیناسیون کشوری نیستند ولی از 18 سال به بالا می توان آسترازنکا تزریق کرد.

شیرزادی در مورد خانم‌های باردار و افرادی که تمایل به بارداری دارند گفت: خانم‌های باردار بالای 35 سال باید واکسینه شوند. چون ممکن است در طول دوره بارداری مبتلا به عوارض شدید کرونا شوند. تزریق واکسن برای مادران شیرده بالای 35 سال منعی ندارد.

47231

کد خبر 1551462

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن واکسیناسیون ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم

محمد بحرینیان می‌گوید: باید بررسی کنیم چطور چین با 320 میلیارد دلار می‌تواند به توسعه دست یابد اما ایران با سرمایه‌ای به مراتب بیش از این میزان قادر به رشد و توسعه نبوده است.

این پژوهشگر توسعه با حضور در کافه خبر خبرانلاین با تاکید بر اینکه ما در وضعیت بغرنجی گیر کرده‌ایم به آمارهای خروج سرمایه از ایران و ناترازی در روابط اقتصادی ایران و امارات و سایر کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: در طول سی و دو سال گذشته متجاوز از بیست درصد درآمدهای ارزی ، با امارات مازاد منفی داشته‌ایم . این رقم بالغ بر دویست میلیارد دلار می‌شود. ما تحقیقی را در این مورد انجام دادیم که به زودی منتشر می‌کنیم .

وی به ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: در بستر و زمان‌های مناسب نیز بیش از دویست میلیارد دلار از پوئل ما به ترکیه تزریق شد و همین حالا هم همچنان تزریق پول ما به ترکیه ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند