Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:04:34 GMT

کاهش ۵۰ درصدی زاد و ولد حیات وحش کاشمر

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۷۹۴۲

کاهش ۵۰ درصدی زاد و ولد حیات وحش کاشمر

محمدجواد علیپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان این‌که کاهش بارندگی و به دنبال آن، کاهش تکثیر گونه‌های گیاهی منطقه منجر به کاهش زاد و ولد حیات‌وحش و پرندگان منطقه کاشمر و کوهسرخ شده است، اظهار کرد: در گونه کَل بز، قوچ و میش که جزو حیات‌وحش قالب منطقه است، درصد بالایی از میش‌ها آبستن نشدند و آن‌هایی که زاد و ولد داشته‌اند، دوقلوزایی در آن‌ها کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در پرندگان نیز همین‌گونه بوده و گونه‌های کبک و تیهو تخم‌گذاری کمتری داشته‌اند، این مکانیسم حیوانات است که در سال‌های خشک، خود را در برابر خشک‌سالی و خطرات آن حفظ می‌کنند.

رئیس اداره محیط زیست کاشمر با اشاره به این‌که آمارگیری حیات‌وحش در پاییز هر سال انجام و نسبت به سال قبل مقایسه می‌شود، خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود ۲۵ درصد از میش‌های بالغ آبستن نشده‌اند، هم‏چنین در سال‌های خشک به دلیل تغذیه کم، بره‌هایی با وزن کم و ضعیف به دنیا می‌آیند که عاملی بر افزایش تلفات بره‌ها در ماه اول شده است.

وی با بیان این‌که با توجه به عوامل و وضعیت موجود، تعداد بره‌ها در سال جاری ۵۰ درصد کمتر شده است، تصریح کرد: منطقه حفاظت شده شهرستان‌های کاشمر و کوهسرخ دارای ۷۵ هزار هکتار مساحت است که گونه‌های مختلف حیوانی را در خود جای داده است؛ گرچه شاهد خشک‌سالی هستیم اما خوشبختانه در مورد تأمین آب مشکلی نداریم.

علیپور افزود: چشمه‌های خشک شده در ارتفاعات توسط مأموران و دوست‌داران محیط زیست لایروبی شده ولی حیوانات با پایین آمدن از ارتفاعات، مشکل آب شرب خود را برطرف کرده‌اند.

تأمین علوفه برای حیات وحش الزامی است

وی با بیان این‌که شاهد کاهش گونه‌های گیاهی در مناطق هستیم، گفت: از ابتدای امسال پنج تن علوفه از طریق خیرین در مناطق مورد نیاز توزیع شده است اما توزیع علوفه باید در شش‌ماهه دوم مورد توجه باشد که برای تهیه علوفه مورد نیاز، در حال برنامه‌ریزی با خیرین و مردم هستیم.

رئیس اداره محیط زیست کاشمر با اشاره به اینکه علاوه بر «قوچ»، «میش اوریال» و «کَل بز وحشی»، در سال‌های اخیر «پلنگ»، «سیه‌گوش»، «گربه پالاس»، «گربه وحشی»، «گرگ»، «کفتار»، «شغال»، «روباه»، «سمور سنگی» و «زرد بر» در منطقه مشاهده شده است، افزود: «خرگوش»، «عقاب طلایی»، «انواع خانواده شاهین»، «بالابان»، «بهری»، «دلیجی»، «پیغور»، «کبک»، «تیهو» و «هوبره» از گونه‌های دیگر حیواناتی هستند که در منطقه کاشمر و کوهسرخ زیت می‌کنند.

وی متذکر شد: حمایت و حفاظت از گونه‌های گیاهی و حیوانی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد تا حیات‌وحش و سرمایه ژنتیکی را سرمایه ملی بدانیم، کسانی که به حیات‌وحش تعرض می‌کنند، خطاکار تلقی شوند تا از انجام تخلف ممانعت شود.

وی افزود: مجهز شدن به پهپاد و رصد نقاط حساس برای حفاظت از تنوع زیستی شهرستان، از نیازهای مهم محیط زیست است.

قانون شکار برای شکار غیرمجاز بازدارنده نیست

رئیس اداره محیط زیست کاشمر با بیان این‌که وجود شکارچیان متخلف، دیگر مشکل محیط زیست کاشمر به شمار می‌رود، اضافه کرد: با توجه به ارتقای فرهنگی مردم، میزان شکار نسبت به سال‌های گذشته کاهش‌یافته است اما قانون شکار مصوب سال ۱۳۴۶ است و با بازنگری در سال ۱۳۷۵، مواردی از آن حذف شده ولی بازهم بازدارنده نیست.

وی یادآور شد: مقررات باید در مورد صدور مجوز تفنگ‌های شکاری سخت‌گیرانه‌تر شود و درصورتی‌که شکارچی تخلفی کرد، اسلحه و صلاحیت از او سلب شده و حتی به نزدیکان این شخص نیز مجوز واگذار نشود.

علی پور با بیان اینکه متأسفانه افراد بالای ۱۸ سال می‌توانند مجوز اسلحه شکاری داشته باشند، گفت: باید سن مجاز برای خرید اسلحه شکاری به ۳۰ سال افزایش و هر فرد فقط مجاز به خرید یک قبضه تفنگ شکاری باشد.

کد خبر 5296577

منبع: مهر

کلیدواژه: طبیعت حیات وحش خراسان رضوی شهر کاشمر شکار غیرمجاز اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ویروس کرونا بوشهر واکسن کرونا آمار کرونا شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه سیستان و بلوچستان اردبیل هفته دولت گرگان آتش سوزی کرمانشاه دولت سیزدهم تالاب انزلی محیط زیست کاشمر حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد