Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@05:57:52 GMT

تدابیر دو شهر موفق جهان برای مقابله با سیل

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۴۳۹۱

تدابیر دو شهر موفق جهان برای مقابله با سیل

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایمنا، امروزه وقوع سیل یکی از بحران‌های جدی کره خاکی به شمار می‌رود که به طور مکرر در نقاط مختلف دنیا و به دلایل مختلف نظیر تغییرات اقلیمی در حال اتفاق است. در این راستا، توجه بیشتر مدیران برای طراحی شهرهایی مقاوم در مقابل این رویداد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حتی ارائه استراتژی‌های کارآمد برای به حداقل رساندن وقوع آن باید جزو اولویت‌های اهداف مدیریتی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌ریزان باید آگاه باشند که وقوع سیل و حتی سایر رویدادهای طبیعی غیرقابل گریز است با این حال می‌توان از طریق طراحی بهتر شهرها، اثرات منفی این حوادث را به حداقل رساند.

در ادامه به شرح استراتژی‌هایی پرداخته می‌شود که مدیران روتردام در هلند و نیواورلئان در ایالت لوئیزیانای آمریکا برای مقاوم‌سازی شهرهای خود در مقابل سیل به کار گرفته و به نتایج مثبت آن دست یافته‌اند.

پیوند دوباره با آب در روتردام

مدیران هلند از سال ۲۰۰۱ تا امروز، پیوسته در حال تلاش برای ایجاد شهری دلتایی بوده و تلاش کرده‌اند یک بار دیگر همچون گذشته شهر و آب را با هم پیوند دهند. در این راستا طرح‌های زیادی برای بررسی مسئله وقوع سیل و دیگر اثرات جزایر گرمایی ارائه شده است که بعضی از آن‌ها بسیار بلندپروازانه به نظر می‌رسد حال آنکه پیاده‌سازی سایرین تنها مستلزم کمی خلاقیت است. در واقع تاکنون ایده‌های زیادی برای مقابله با وقوع سیل مطرح شده که بعضی از آن‌ها در مقیاس بزرگ است و سراسر شهر را پوشش می‌دهد اما بعضی دیگر توسط مردم و جوامع محلی قابل اجراست.

مدیران روتردام از این جنبه به توافق نظر رسیده‌اند که تنها اعمال اقدامات استراتژیک برای کنترل وقوع سیل یا مقاوم‌سازی شهر در مقابل آن کافی نیست بلکه فرهنگ مردمی نیز باید تغییرات چشمگیری را متحمل شود تا جوامع را از جدیت بحران آب و هوا آگاه سازد. در واقع هدف روتردامی‌ها ایجاد شهری زیست‌پذیرتر برای همه است که در آن انسجام اجتماعی به عنوان مولفه‌ای بسیار مهم برای اتخاذ اقدامات پایدارسازی شهری در رأس برنامه‌های مدیریت قرار می‌گیرد.

مقامات محلی روتردام در نظر دارند مدیریت آب و اقلیم را در تمام جنبه‌های طراحی شهری و پروژه‌ها، خواه در مقیاس کوچک یا بزرگ پیاده کنند. طرح‌های آن‌ها شامل رویکردهای متعددی است که ایجاد میادین آبی به عنوان فضاهایی سر باز برای ذخیره آب به هنگام بارش شدید باران از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. این فضاها در روزهای خشک و بدون آب نیز کارایی مفید و خاص خود را خواهد داشت و می‌تواند به عنوان زمین‌های بازی مورد استفاده قرار گیرد.

البته پیش از این نیز اقدام مشابهی در سیدنی استرالیا اجرا شده بود به این صورت که مکان‌هایی شبیه به زمین‌های بازی در پارک ویکتوریا به وجود آمده است که در سطح پایین‌تری از سایر نقاط پارک قرار دارد و آب‌های اضافی سطح زمین را به سمت خود هدایت می‌کند و از جریان یافتن آن در کوچه و خیابان‌ها و در نتیجه وقوع سیل جلوگیری می‌کند.

استراتژی جدید در نیواورلئان پس از توفان کاترینا

درسال ۲۰۰۵، یکی از فاجعه‌انگیزترین بلایای طبیعی تاریخ ایالات متحده آمریکا تحت عنوان توفند کاترینا به وقوع پیوست که بخش عظیمی از کرانه‌های آمریکایی خلیج مکزیک از سمت نیواورلئان را در نوردید و به ویرانی کشاند. از آن زمان به بعد، مسئله طراحی شهری از اهمیت به مراتب بیشتری در میان برنامه‌ریزان برخوردار شد به طوری که از آن زمان، تمام پروژه‌ها و توسعه‌های شهری بر مبنای پیشگیری از وقوع سیل به اجرا در آمده است.

به عنوان مثال در منطقه Lakeview خیابان‌ها از نو طراحی شد و تمام محیط اطراف آن را فضاهای سبز گسترده در بر گرفت که امروزه نقش خیلی مهمی در جذب آب باران ایفا می‌کند. از زمان بازطراحی این مکان‌های عمومی، دیگر نشانه‌ای از جمع شدن آب باران به چشم نخورده است چرا که زمین‌های نفوذپذیر و شیب‌دار فضاهای سبز پیرامون به طور پیوسته آب را به اعماق خود جذب می‌کند.

از سوی دیگر، مدیران نیواورلئان به ایجاد باغ‌های طوفانی متعدد در سراسر شهر به ویژه در مناطق سیل‌خیز پرداخته‌اند که این فضاهای سبز نیز نقش جذب آب باران به خود و پیشگیری از جریان یافتن آن در محیط‌های شهری را بر عهده دارد.

کد خبر 624672 برچسب‌ها سيل کلانشهر شهر مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سيل کلانشهر شهر مدیریت شهری وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۴۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با جمعی از مدیران و اصحاب رسانه امروز (پنجشنبه) برگزار و بخشی از مسائل و مشکلات موجود در این حوزه مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مدیران رسانه‌های اصفهان امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در مهمانسرای شهرداری اصفهان مهمان اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان بودند و به بیان نظرات، پیشنهادات و خواسته‌های خود از مجموعه مدیریت شهری پرداختند.

رسانه‌ها موضوع افزایش و ارتقای تولید در جامعه را به‌طور تخصصی دنبال کنند

احمدرضا دهانی، سرپرست روزنامه کار و کارگر در اصفهان در این نشست با اشاره به موضوع پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها به‌ویژه پروژه‌های شهری گفت: با آغاز اجرای یک پروژه در شهر باید تیمی حرفه‌ای از رسانه با این پروژه پیوست پیدا کند تا روند اجرای پروژه در شهر قدم به قدم به اطلاع شهروندان رسد و در اختیار آن‌ها قرار گیرد که این موضوع در بحث امیدآفرینی نیز بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» افزود: رسانه‌ها باید به این شعار به صورت تخصصی بپردازند، چراکه بسیاری از تولیدکنندگان به‌دلیل نوسان قیمت در بازار با شکست مواجه شدند و پرداختن به این موضوع و تحقق این شعار کمک ارزنده‌ای در رشد تولید و ارتقای اقتصاد کشور خواهد داشت.

در حمایت از رسانه‌ها باید به حفظ استقلال آن‌ها توجه شود

نفیسه راهداری، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و روزنامه جام‌جم نیز در این نشست با اشاره به موضوع پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها به‌ویژه پروژه‌های شهری گفت: مجموعه مدیریت شهری یا سایر ارگان‌ها در اجرای طرح‌هایی که در حمایت از رسانه‌ها است، این حمایت باید به گونه‌ای باشد که در آن به حفظ استقلال و شرافت و شأن خبرنگاران و رسانه توجه ویژه شود، از این رو این حمایت باید در قالب موضوعی مشخص تعریف شده باشد.

وی با بیان اینکه پروژه‌هایی که در شهرداری اجرا می‌شود، می‌تواند پیوست رسانه‌ای داشته باشد، افزود: موضوع پیوست رسانه‌ای ضمن به‌روزرسانی آن به‌طور مرتب باید در راستای حفظ استقلال و حمایت رسانه‌ها قرار گیرد.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و روزنامه جام‌جم ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری همچنین می‌تواند حمایت از رسانه‌ها را در قالب ایجاد تسهیلات تعریف کند یعنی رسانه‌ها در قالب ارائه خدمات رسانه‌ای خود بتوانند از امکانات و خدماتی که شهرداری ارائه می‌دهد به خوبی استفاده کنند.

راهداری گفت: برگزاری این جلسات در صورتی‌که ادامه پیدا کند و در آن به صورت موضوعی به مباحث مورد نظر پرداخته شود، به‌طور قطع نتیجه‌بخش خواهد بود، همچنین کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز می‌تواند از کمک رسانه‌ها برای بررسی و پرداختن به موضوعات فرهنگی و معضلات اجتماعی همچون مهاجرت استفاده کند.

رسانه باید وارد فضای دیجیتال شود

رضا صالحی‌پژوه، مدیر مسئول نشریه قاف قلم در این نشست با بیان اینکه رسانه باید وارد فضای دیجیتال شود، گفت: رسانه‌ها باید بتوانند از ابزارهای ارتباطی فضای مجازی به درستی استفاده کنند که نخستین مزیت آن ایجاد فضای رقابتی است، مزیت دوم کاهش هزینه‌های چاپ و نشر و سومین مزیت بهبود تجربه مشتری است و وقتی مخاطب احساس کند از این ارتباط تجربه خوبی به‌دست آورده است، به‌طور مداوم مشتری رسانه خواهد شد که این موضوع به اقتصاد و اعتبار رسانه کمک شایانی خواهد کرد.

وی افزود: دیجیتالی‌شدن رسانه یک تغییر نیست بلکه یک نسل است و رسانه نیز یک ابزار است و پیام و محتوای آن باید گریدبندی شده و کیفیت آن مورد سنجش قرار گیرد.

صالحی ادامه داد: مدیران رسانه‌ها باید به ارتقای مدل ارتباطی خود که منجر به ارتقای کیفی محصولات رسانه‌ای می‌شود، بپردازند، همچنین نقدهای ما در رسانه باید اثرگذار باشد، از این رو نقدهای حرفه‌ای یا تکنیکال که به بررسی فرایندها و رویدادها می‌پردازد، ارزشمند است و نباید در کنار نقدهای غیرحرفه‌ ای قرار گیرد.

رسانه‌های داخلی و محلی به حمایت معنوی نیاز دارند

فاطمه شفیعی، سرپرست روزنامه شرق در اصفهان گفت: حمایت از رسانه‌ها تنها نباید به صورت مادی باشد، بلکه در شرایط فعلی رسانه‌ها نیاز بیشتری به حمایت معنوی دارند، از این‌رو برگزاری نشست‌های تخصصی و کلاس‌های حرفه‌ای برای آموزش گزارش‌نویسی و شیوه صحیح روایت‌ گری می‌تواند ازجمله حمایت‌های معنوی برای رسانه و اصحاب فرهیخته آن باشد.

وی افزود: درواقع حمایتی که می‌توان در حال حاضر از رسانه داشت، شناساندن ارزش‌های خبری و آموزش سواد رسانه در ادارات و به مدیران روابط عمومی و خبرنگاران است.

شفیعی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی و در تمام دنیا اولویت با رسانه و اطلاع‌رسانی است، گفت: بیشتر سیاست‌گذاری‌ها در جهان بر مبنای رسانه انجام می‌شود و بیشتر امور ابتدا از کانال رسانه عبور می‌کند، همچنین بسیاری از واکنش‌های مردم به مباحث مختلف زیست‌محیطی و اجتماعی از طریق کسب اطلاعاتی است که از رسانه‌ها منعکس می‌شود.

به گزارش ایمنا، در نشست هم‌اندیشی مدیران رسانه‌های اصفهان با اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر این کلان‌شهر که با حضور مدیران رسانه‌ها و اعضای این کمیسیون تشکیل شد، مدیران و خبرنگاران حاضر در جمع نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کرده و برای رفع مشکلات موجود و شکل‌گیری تعاملات بیشتر رسانه‌ها با مدیریت شهری و سایر دستگاه‌ها به بحث و بررسی موضوعات مختلف در این زمینه پرداختند.

کد خبر 747903

دیگر خبرها

  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا
  • (ویدئو) وقوع سیل در مازندران با آمل و بابل و سوادکوه چه کرد؟
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • (ویدئو) اولین تصاویر از محل وقوع تیراندازی و حریق در اربیل
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • پدافند فرهنگی مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی