Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:53:08 GMT

گرانی لبنیات در بازار تخلف است

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۵۳۹۵

گرانی لبنیات در بازار تخلف است

ایسنا/اصفهان اگرچه مردم این روزها لبنیات را گران و حتی بعضا دو برابر نرخ یکی دو ماه گذشته خرید می کنند، اما به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، هنوز اجازه افزایش قیمت ۱۰ قلم محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری تعیین می شود، داده نشده و گرانی آن در بازار تخلف است.

حسین ایراندوست در گفت‌وگو با ایسنا درباره افزایش قیمت لبنیات در بازار، اظهار کرد: درخواست افزایش قیمت لبنیات در پی افزایش نرخ شیر خام به دلیل فشار تورمی و بالارفتن هزینه های تولید دامداران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره کشش افزایش قیمت لبنیات در بازار و فشار به مردم، گفت: باید این سوال را پرسید که آیا سبد خانوار را دولت باید مدیریت کند یا تولیدکننده؟ ما نمی توانیم به دامدار بگوییم شیرخام تولید کند، کارخانجات هم تولید گران داشته باشند، اما قیمت لبنیات برای مصرف کننده افزایش نیابد و قطعا این دستور منطقی نیست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان توضیح داد: در حال حاضر هزینه کرایه حمل، نهاده ها افزایش یافته، همچنین قیمت علوفه سه برابر شده است، پس باید دید آیا می توان تولید را با همان شرایط قبلی ادامه داد، بنابراین ناگزیر به افزایش قیمت شیر خام هستیم، از سوی دیگر به کارخانجات صنایع لبنی نیز نمی توان بگوییم زمانی که شیر را گران می خرد، محصولات لبنی خود را به قیمت سال قبل برای مصرف کننده قیمت گذاری کند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم شیر و یا محصولات لبنی گران نشود باید به دنبال راه جبران باشیم، گفت: در راه حل نخست کارخانجات صنایع لبنی می توانند شیر را گران خرید کنند، با این وجود محصول لبنی خود را گران نکنند، اما در ازای آن اجازه صادرات مثلا کره و شیرخشک را بدون پرداخت عوارض داشته باشند، تا از این طریق تولید گران لبنیات برای کارخانجات جبران شود.

ایراندوست ادامه داد: در راه حل دوم دولت می تواند یارانه ای در قالب کالابرگ، یارانه خرید لبنیات و یا پروتئین را به سه دهک پایین جامعه اختصاص دهد.

وی تاکید کرد: امتیاز پرداخت یارانه به چند دهک پایین جامعه این است که یارانه واقعی لبنیات به افراد نیازمند داده می شود، در حالیکه امروز با پرداخت یارانه ها به نهاده ها، تمام دهک های جامعه از یارانه ها بهره مند می شوند و این گونه عدالت رعایت نمی شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اما درباره گلایه مردم از  افزایش نرخ لبنیات، اظهار کرد: در حال حاضر آن دسته از محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری مشخص می شود، افزایش قیمت نداشته است؛ به عنوان مثال پنیر یواف ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اکنون نباید گران شده باشد.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز قیمت جدید ۱۰ قلم محصولات لبنی مشخص نشده است، به طور قطع قیمت آن نباید تغییر کند، اما ممکن است کارخانه به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی آن محصول تولید نکند.

ایراندوست با تاکید بر اینکه در حال حاضر لبنیات هنوز گران نشده است، تصریح کرد: هنوز اجازه افزایش قیمت ۱۰ قلم محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری تعیین می شود، داده نشده و گرانی آن در بازار به نوعی تخلف است.

وی درباره گرانی دسته از محصولان لبنی که مشمول نرخ گذاری نیستند، گفت: برخورد با گرانی این دسته از محصولات لبنی به دستگاه های نظارتی سازمان صمت برمی گردد و باید ابعاد نظارتی خود را تقویت کنند و جهاد کشاورزی تنها تا تامین شیرخام کارخانجات را برعهده دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی لبنيات گرانی لبنیات شیرخام صنایع لبنی دامداري جهاد کشاورزی محصولات لبنی افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۵۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه

قیمت سکه در معاملات نقدی روز پنجشنبه هفته قبل نزولی شد. در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله گران مهم است.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سکه در آخرین روز معاملاتی هفته قبل با افت دما روبرو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پس از آنکه قیمت دلار به مسیر کاهشی خود ادامه داد سکه بازان بار دیگر دنده‌معکوس زدند و فلز گران‌بهای داخلی با افت ۱۵۰ هزار تومانی بر روی ۴۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان قرار گرفت.

در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله‌گران مهم است.

گفتنی است بازار طلا روز جمعه شاهد فراز و فرود قیمت اونس طلا بود. فلز زردرنگ جهانی روز گذشته تا سطح ۲۳۵۲ دلار بالا رفت؛ اما دوباره نزولی شد و تا محدوده ۲۳۲۶ دلار پایین آمد. البته بامداد امروز قیمت طلا در حول‌وحوش ۲۳۳۸ دلار بسته شد.

از سوی دیگر برخی از معامله‌گران مدعی بودند که اسکناس آمریکایی در معاملات پشت خطی روز جمعه تا حدودی کاهشی شد. فعالان بازار می‌گفتند درصورتی‌که دلار در اولین روز هفته نوسان نزولی را ثبت کند شرایط برای صعود سکه دشوار خواهد شد.

به عقیده تکنیکالیست‌ها درصورتی‌که سکه بالای مرز ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ماندگار شود احتمال رسیدن آن به نیمه کانال یاد شده وجود دارد. از سوی دیگر مرز ۴۲ میلیون‌تومانی و محدوده ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای جناح کاهشی بازار مهم است. هفته گذشته سکه تا این مرز مهم پایین آمد، اما نتوانست تثبیت دهد و دوباره به سمت بالا برگشت. تحلیلگران می‌گویند درصورتی‌که سکه مرز ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را از دست دهد قدرت کاهشی‌ها تا حدودی بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت محصولات سایپا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ افزایش قیمت شاهین و کوییک در بازار
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟