Web Analytics Made Easy - Statcounter

با آغاز جنگ تحمیلی و اشغال خرمشهر، عباس سرخیلی به‌اتفاق همرزمان خود در جبهه آبادان مستقر شدند و در تقویت خطوط دفاعی منطقه تلاش کردند. وقت آن بود که عباس، تجربیات و خلاقیت‌های خود را عرضه کند.

به گزارش ایسنا،پنجشنبه مورخ ۱۱/۰۶/۱۴۰۰، خبر درگذشت حاج عباس سرخیلی از فرماندهان و بنیان‌گذاران واحد زرهی در دوران دفاع مقدس، مخابره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که قلب همرزمان و همه فرماندهان دفاع مقدس را به درد آورد. نام حاج عباس سرخیلی با دفاع مقدس، جهاد و شهادت گره خورده است. او که از سال‌ها جوانی با شنیدن نام امام خمینی (ره) به همراه دوستان انقلابی به‌صف مبارزه با طاغوت پیوستند و مردانه پای کار انقلاب اسلامی ایستادند و پروانه‌وار گرد شمع وجود امام و مقتدای خویش سوختند.

هنوز حاج عباس و دوستان همرزمش در شادی پیروزی انقلاب به سرمی بردند که دیوانه‌ای قصد وطن کرد. ارتش بعث عراق با حمایت ایادی شرق و غرب به مرزهای غربی و جنوبی ایران حمله‌ور شد. حاج عباس به همراه دوستان و همرزمان خود، بار دیگر وارد معرکه شدند. او خود زادۀ آبادان بود و نمی‌توانست هجوم وحشیانه دشمن بعثی را به خاک مادری تحمل کند. از همان روزهای نخست جنگ تحمیلی، در خطوط مقدم حاضر شد و مردانه جنگید و در این راه بارها تا مرز شهادت پیش رفت. برادرانش محمود، حمید و حسین سرخیلی هم در کنار او جنگیدند و در نهایت محمود سرخیلی به خیل شهدای دفاع مقدس پیوست.

در ادامه مروری می‌کنیم بر مجاهدت‌های حاج عباس سرخیلی در دوران دفاع مقدس:

با آغاز جنگ تحمیلی و اشغال خرمشهر، عباس سرخیلی به‌اتفاق همرزمان خود در جبهه آبادان مستقر شدند و در تقویت خطوط دفاعی منطقه تلاش کردند. وقت آن بود که عباس، تجربیات و خلاقیت‌های خود را عرضه کند. عباس سرخیلی در دوران خدمت سربازی در نیروی زمینی ارتش پهلوی، دوره‌های مختلف توپخانه را گذرانده بود و نسبت به ادوات و آتش توپخانه و زرهی تجارب و آگاهی داشت. پس از عملیات ثامن‌الائمه و شکست حصر آبادان، واحد زرهی تطبیق آتش سپاه آبادان به فرماندهی عباس سرخیلی تشکیل شد. فرمانده جوان، غنائم جنگی به‌دست‌آمده در عملیات ثامن‌الائمه (ع) که عمدتاً تجهیزات تانک ۵۵T بودند را ساماندهی کرد و تعدادی از همرزمانش را برای گذراندن دوره آموزشی زرهی راهی پادگان شهید غیور اصلی دیلم کرد.

در عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر، عباس سرخیلی علاوه بر فرماندهی واحد زرهی تطبیق آتش سپاه آبادان، مسئولیت تطبیق آتش قرارگاه نصر را هم بر عهده داشت و به همراه لشگر ۳۰ زرهی، برای پشتیبانی از تیپ ۴۶ فجر در غرب رودخانه کارون وارد عمل شدند.

عملیات‌ها برای آزادسازی مناطق اشغال شده یکی پس از دیگری پایان یافت و نوبت به تعقیب و تنبیه متجاوز رسید. در عملیات والفجر مقدماتی، عباس سرخیلی که همچنان فرماندهی واحد تطبیق آتش سپاه آبادان را بر عهده داشت، مسئولیت تطبیق آتش قرارگاه قدس را نیز عهده‌دار بود و پشتیبانی آتش لشگر ۷ ولیعصر (عج) و لشگر ۱۵ امام حسن مجتبی (ع) را انجام دادند. پس از عملیات والفجر مقدماتی، فرمانده کل سپاه تصمیم به سازمان‌دهی تیپ‌های مستقل زرهی گرفت و در خرداد ۱۳۶۲، حکم فرماندهی تیپ مستقل زرهی ۷۲ محرم برای عباس سرخیلی ابلاغ شد. فرمانده به همراه تیپ ۷۲ محرم راهی منطقه عملیاتی پاسگاه زید شدند و سپس در عملیات خیبر در منطقه طلائیه حضور داشتند و پس از پایان عملیات، یگان در احتیاط عملیاتی قرارگاه کربلا ارتش قرار گرفت.

در سال ۱۳۶۳، تیپ ۷۲ محرم، به فرماندهی عباس سرخیلی تعداد تانک‌های خود را به دو گردان زرهی افزایش داد و با یک گردان نفربر و دو گردان پیاده در عملیات بدر و مأموریت‌های پدافندی مناطق عملیاتی موسیان و فکه حضور یافتند.

در سال ۱۳۶۴، عباس سرخیلی نیروهایش را در تیپ ۷۲ محرم ابتدا در عملیات عاشورای ۲ در منطقه عملیاتی چنگوله وارد معرکه کرد و سپس در عملیات سرنوشت‌ساز والفجر ۸ تحت امر تیپ ۸ نجف‌اشرف قرار گرفت. ازاین‌پس تیپ ۷۲ محرم در لشگر ۸ نجف‌اشرف ادغام شد.

در سال ۱۳۶۵، تیپ زرهی ۷۲ محرم در کنار لشگر ۸ نجف‌اشرف در عملیات کربلای ۱ و آزادسازی مهران نقش مهمی ایفا کرد.

در آستانه عملیات کربلای ۴ و ۵، تیپ ۷۲ محرم از لشگر ۸ نجف منفک شد و گردان زرهی مستقل ۷۲ محرم، مجدداً سازمان‌دهی و در مقر سپنتا در کیلومتر ۵ جاده اهواز- خرمشهر مستقر شدند.

در پایان سال ۱۳۶۵، عباس سرخیلی که فرماندهی گردان زرهی مستقل ۷۲ محرم را بر عهده داشت، نیروهایش را برای عملیات کربلای ۴ و ۵ سازمان‌دهی کرد و در این دو عملیات حضور یافتند.

در سال ۱۳۶۶، یگان زرهی ۷۲ محرم که امکانات و تجهیزات خود را گسترش داده بود، به فرماندهی عباس سرخیلی در عملیات کربلای ۸ و مأموریت پدافندی نهرجاسم در منطقه عمومی شلمچه و همچنین در جزیره جنوبی مجنون مشارکت داشت.

در سال ۱۳۶۷ و در ماه‌های پایانی دفاع مقدس، یگان زرهی تحت فرماندهی عباس سرخیلی، برای مقابله با پاتک دشمن در فاو، جزایر مجنون و جاده خندق وارد عمل شد.

با پذیرش قطعنامه ۵۹۸، یگان ۷۲ محرم در منطقه عملیاتی کوشک، در احتیاط خط پدافندی منطقه قرار گرفت.

سال‌های دفاع مقدس، سرشار از خاطرات به‌جامانده از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس است. حاج عباس سرخیلی، عُمر پربرکت خود را در خدمت به انقلاب اسلامی و دفاع از آرمان‌های آن سپری کرد و در این راه به درجه جانبازی نیز نائل آمد. مجاهدت الهام‌بخش و ماندگار این فرمانده گمنام و مخلص و جهادی در حافظه تاریخی این مرزوبوم ثبت و ضبظ خواهد ماند. مسیر آینده و سپاه پاسداران، قطعاً مدیون تلاش‌ها و تجارب حاج عباس سرخیلی و همرزمانش خواهد بود.

بررسی نقش حاج عباس سرخیلی در دوران دفاع مقدس در آثار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

گروه مطالعات و جغرافیای نظامی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در سه مورد از پروژه‌های جاری خود به مبحث زرهی سپاه پاسداران و نقش حاج عباس سرخیلی در دوران دفاع مقدس می‌پردازد. اولین اثر که کارنامه واحد زرهی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس هست و در مراحل تدوین نهایی هست آقای رحیمی به همراه سردار فتح‌الله جعفری عملکرد و کارنامه زرهی را پژوهش می‌نمایند که نقش و عملکرد حاج عباس سرخیلی و تیپ ۷۲ محرم که ایشان فرماندهی آن را در مقاطعی بر عهده داشتند از بخش‌های قابل‌توجه آن خواهد بود. حاج عباس سرخیلی در تدوین اطلس زرهی سپاه پاسداران که در مراحل آماده‌سازی نهایی هست، به اخوی خود آقای حسین سرخیلی (نویسنده کتاب) رهنمودها و نظرات ارزشمندی داشتند که در تدوین نهایی اثر، کمک شایانی داشته است. همچنین گروه مطالعات نظامی در سومین اثر خود با عنوان شناسنامه تیپ زرهی ۷۲ محرم به‌صورت ویژه به شکل‌گیری و عملکرد این تیپ تحت فرماندهی حاج عباس سرخیلی در دوران دفاع مقدس می‌پردازد که این اثر ارزشمند هم در حال تدوین اولیه می‌باشد.

در پایان به روح بلند این فرمانده مخلص و با بصیرت سپاه اسلام درود می‌فرستیم و آرزو می‌کنیم با سرور و سالار شهیدان آقا اباعبدالله‌الحسین (ع) محشور باشند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سردار سرخیلی عملیات کربلای سپاه پاسداران بر عهده واحد زرهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی از ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان به برکت کنگره شهدای استان مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی سپاه روح‌الله، سردار محسن کریمی در مراسم اختتامیه گردهمایی هم سنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب در مجموعه آفتاب اراک، اظهار کرد: ایمان، توکل بر خدا و امید موتور محرکه پیشرفت کشور در طول انقلاب اسلامی است و رزمندگان اسلام در طول ۴۵ سال گذشته با این مؤلفه‌ها توانستند بزرگترین افتخارات و سربلندی را برای کشور رقم بزنند که نمونه آن در دوران پرافتخار دفاع مقدس و جبهه مقاومت موج می‌زند.

وی با بیان اینکه پیشکسوتان ایثار و شهادت گنجینه‌های عظیم معرفت، ایمان و امید هستند، افزود: در شرایطی که امروز نظام اسلامی نزدیک قله‌های بلند سربلندی است باید تجربیات، روحیات و فرهنگ‌های ارزشی به نسل جدید منتقل شود و خودباوری و ما می‌توانیم را برای جوانان نهادینه سازند.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی تصریح کرد: در همه مقاطع هشت سال دفاع مقدس ملت ایران ایمان، امید، اخلاق، معنویت و جوانمردی موج می‌زند و این مقطع نورانی مظهر مقاومت، پایداری، تدبیر و حکمت است و قطعاً راهبردهای دفاع مقدس برای رفع مشکلات کشور کارآمد است.

سردار کریمی با اشاره به نقش استان مرکزی در انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: استان مرکزی نقش مهم و اثرگذاری در طول تاریخ انقلاب اسلامی و خصوصاً دفاع مقدس داشته که تعابیر بسیار دقیقی از نقش استان در کلام مقام معظم رهبری داریم که نشان از پیشتازی مردم سرزمین دیار آفتاب در تاریخ انقلاب است.

وی اضافه کرد: در راستای تبیین نقش استان مرکزی در انقلاب اسلامی طی یک دهه اخیر اقدامات قابل توجهی انجام شده که یکی از آنها رویداد ملی کنگره شهدای استان است که برکات بسیار زیادی داشت و امروز به یک جریان عظیم فرهنگی، مردمی و ملی در حوزه ایثار و شهادت تبدیل شده است.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: کنگره شهدای استان مرکزی علاوه بر مزین بودن به نام زیبای امام خمینی (ره) از جهات مختلف توانست در سال ۹۸ برترین رتبه را در کشور کسب کند و بسیاری از فعالیت‌ها برای سایر استان‌ها تبدیل به یک الگو شود.

سردار کریمی تصریح کرد: بعد از اجلاسیه اصلی فعالیت‌ها همچنان با رویکرد تحقق بیانات مقام معظم رهبری با قوت ادامه پیدا کرد و در بخش‌های مختلف محرومیت زدایی، اجتماعی، خدماتی، فرهنگی، علمی و پژوهشی، هنری و تبلیغاتی، زیرساختی و عمرانی و حمایتی اقدامات بسیاری انجام شده که همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به مهمترین اقدامات در ذیل کنگره شهدای استان تاکید کرد: طرح هر پروژه یک شهید و هر خدمت به نام یک شهید از مهمترین دستاوردهای کنگره شهدای استان مرکزی است و به برکت این طرح هزاران عنوان خدمت به ولی نعمتان ارائه شده که اهدای بیش از یک هزار ۹۰۰ سری جهیزیه به زوج‌های جوان و ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومین از جمله آنها است.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی افزود: به برکت کنگره شهدای استان مرکزی تاکنون بیش از یک میلیون سند در حوزه دفاع مقدس و مقاومت جمع‌آوری شده و بزرگترین منبع بریا انجام کارهای پژوهشی و علمی است.

سردار کریمی خاطرنشان کرد: البته با تهیه دانشنامه دفاع مقدس که تاکنون بیش از ۷۲۰ مدخل آن نهایی شده بخش مهمی از این اسناد را مورد بهره برداری قرار داده‌ایم.

وی تأکید کرد: کاهش آسیب‌های اجتماعی و حاکم‌شدن فرهنگ‌های ارزشی در استان مرکزی از دیگر دستاوردهای کنگره شهدای استان مرکزی است و البته هر زمان به فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر پرداختیم شاهد برکات آن بودیم و این مسئله برای شرایط امروز درس‌های فراوانی دارد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی عنوان کرد: جوان‌گرایی، مردمی بودن، توجه به ماندگاری و اثرگذاری فعالیت‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان از دیگر شاخص‌های کنگره شهدای استان مرکزی است و در ستاد کنگره همه مسئولان و دستگاه‌ها نقش مهمی دارند که در قالب ۲۵ کمیته ۱۶ کارگروه و ده‌ها هیئت اندیشه‌ورز فعالیت می‌کنند.

سردار کریمی با اشاره به اینکه پیشکسوتان پیک‌های راستین انقلاب هستند، گفت: تقویت ارتباط با نسل جدید باید بیش از هر زمانی مورد توجه باشد و قطعاً این گردهمایی‌ها علاوه بر تجدید خاطرات و دیدار یاران که برکات فروانی دارد می‌تواند بر تقویت ارتباط با نسل جدید مؤثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی به‌عنوان رکن اساسی در نیروهای مسلح از راهبردهای مهم و رمز موفقیت در همه امور است، افزود: همه موفقیت‌ها و افتخارات نیروهای مسلح خصوصاً پیروزی‌های دفاع مقدس به برکت وجود نیروی انسانی متعهد و کارآمد است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی اظهار کرد: سومین گردهمایی «یاد یاران» با حضور رزمندگان پرافتخار استان‌های زنجان، قزوین، قم، سمنان، تهران، یزد، مازندران و استان مرکزی در مجموعه آفتاب اراک برگزار شد که در این برنامه علاوه بر یادآوری دوران پرافتخار دفاع مقدس هدف گذاری ها برای تدوین عملکرد واحد پرسنلی لشکر ۱۷ در دوران دفاع مقدس انجام شد، تجلیل از خانواده معظم شهدای واحد پرسنلی از دیگر برنامه‌ها بود.

کد خبر 750822

دیگر خبرها

  • تشییع شهید گمنام دفاع مقدس در سازمان زندان‌‎ها
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • استان قزوین میزبان شهید گمنام
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • تشییع پیکر شهید گمنام تازه تقحص شده دفاع مقدس در یزد
  • پیکرهای شهدای گمنام در سراسر کشور تشییع شدند+ عکس و فیلم
  • پیکرهای شهدای گمنام در سراسر کشور تشییع شدند
  • ایران زمین فرزندان خود را به آغوش گرفت