Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش جدید بلومبرگ از توزیع ناعادلانه واکسن‌های کرونا در جهان، پرداه از حقایق جدیدی برمی‌دارد؛ روایت‌ها از زورگویی و انحصارگرایی آمریکا و شکست سازوکار کوواکس در رسیدن به اهداف خود، علت این توزیع غیرمنصفانه را فاش می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ اواسط سال گذشته بود که خبر تولید واکسن کرونا، از کشورهای مختلف جهان به گوش ‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه، چین آمریکا و انگلیس از جمله اولین کشورهایی بودند که تولید انبوه واکسن کرونا را آغاز کردند.

در روزهای ابتدایی پاندمی کرونا، جدال برای تأمین اقلام حفاظت فردی، بین کشورهای پیشرفته جهان بالا گرفته بود و در چنین شرایطی، خودداری کشورهای واکسن‌ساز از صادرات واکسن به سایر کشورها امری قابل پیش‌بینی بود. در همین راستا ایران برای تأمین نیاز روزانه خود به تجهیزات حفاظت فردی در مقابله با کرونا، سیاست توجه به تولید داخلی را در پیش گرفت و با راه اندازی کارخانه‌های تولید ماسک، گان و ونتیلاتور، توانست در شرایط بحرانی،بر دانش فنی داخلی اتکا کند.

با آغاز تولید واکسن‌های کرونا در جهان و پشت سر گذاشته شدن مراحل تست انسانی آنها، ایران نیز از جمله کشورهای متقاضی واکسن کرونا بود اما همان طور که تجربه دعوای کشورهای پیشرفته بر سر ماسک و تجهیزات پزشکی در روزهای اول کرونا در جهان، ثابت کرده بود که خوداتکایی می‌تواند در شرایط بحرانی به کمک بیاید و ایران را از چشم دوختن به بیرون از مرزها و معطل شدن برای مقابله با کرونا نجات دهد؛ کشور ما مسیر تولید واکسن در داخل کشور را نیز به موازات واردات واکسن در پیش گرفت. البته تمام ماجرای تأمین واکسن کرونا به همین جا ختم نمی‌شد.

ایران برای تأمین واکسن کرونای مورد نیاز خود، چهار مسیر را دنبال کرد. تولید داخلی، واردات از کشورهای دیگر، خرید از سبد کوواکس و تولید مشترک و انتقال فناوری به ایران مسیرهایی بود که دنبال شد.

با این وجود، بسیاری از وعده‌های واردات واکسن محقق نشد.

در روزهای اخیر جریان معاند سعی دارد تا به هر نحوی که شده، ممنوعیت واردات از مبدأ انگلیس و آمریکا را به مسئله تأخیر در واردات واکسن گره بزند در حالی که گزارش بلومبرگ، رسانه معتبر آمریکایی پرده از حقایق جدیدی برمی‌دارد.

بلومبرگ در این گزارش که با تیتر "Rich Countries Hog Vaccines " (کشورهای ثروتمند، واکسن را به انحصار خود درآورده‌اند) منتشر شده است می‌نویسد: بر اساس گزارش سازمان ملل، در حالی که 57 درصد از مردم در کشورهای با درآمدِ بالا حداقل یک دوز واکسن کرونا را تا 30 اوت دریافت کرده‌اند، این رقم در کشورهای کم‌درآمد فقط 2 درصد است!

فعالان حوزه سلامت معتقدند که تزریق دوز بوستر در کشورهای ثروتمند، برای مقابله با سویه دلتا، می‌تواند به این نابرابری، بیش از پیش دامن بزند.

زورگویی آمریکا برای تأمین واکسن کرونا

در ادامه این گزارش، بلومبرگ به بررسی این موضوع پرداخته است که چرا کشورهای ثروتمند، در صدر واکسیناسیون کرونا قرار دارند؟

پاسخ به این سؤال این‌طور داده شده است: تعدادی از کشورهای ثروتمند جهان، با کمپانی‌های سازنده واکسن کرونا، قراردادهای پیش از فروش منعقد کردند.ایالات متحده، به عنوان بخشی از برنامه چند میلیارد دلاری خود برای توسعه واکسن‌های کووید، از قدرت خود استفاده کرد تا تولیدکنندگان واکسن را ملزم کند که ابتدا سفارشات عظیم دولت ایالات متحده را تأمین کنند!

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و کشورهای اروپایی همچنین دارای شرکت‌های تولیدکننده واکسن و جزو اولین مناطقی بودند که واکسن‌هایی با کارآیی اثبات شده را ارائه کردند. چین و روسیه نیز قبل از اعلام نتایج نهایی آزمایش، واکسن‌ها را زودتر تولید کردند.

گزارش بلومبرگ می‌افزاید که تعدادی از کشورهای با درآمد متوسط، مانند ترکیه، مالزی، صربستان و ... توانسته‌اند مقادیر کافی از واکسن کرونا را برای بخش قابل توجهی از جمعیت خود تأمین کنند با این وجود، بسیاری از کشورهای فاقد قدرت مالی برای انعقاد قراردادهای واکسن کووید، به طور عمده به تامین واکسن از طریق سازوکار کوواکس (Covax) وابسته هستند، ابتکاری که توسط گروه‌هایی از جمله سازمان بهداشت جهانی حمایت می‌شود و برای ایجاد دسترسی عادلانه به واکسن برای هر کشور طراحی شده است اما از اهداف خود عقب افتاده است.

کوواکس؛ تیری که به هدف نخورد!

گزارش بلومبرگ اضافه می‌کند که کوواکس سازوکاری مورد حمایت سازمان جهانی بهداشت است که از بودجه ارائه شده توسط دولت‌ها و اهداکنندگانی مانند بنیاد بیل و ملیندا گیتس برای بستن قراردادهای خود با تولیدکنندگان واکسن استفاده می‌کند اما برای دستیابی به واکسن‌های کرونا دچار چالش شده است؛ این چالش به خصوص پس از شیوع موج دلتا در هند تشدید شد چرا که انستیتو سرم هند، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن کرونا در جهان، صادرات خود را پس از تشدید وضعیت کرونا در هندوستان، به شدت کاهش داد.

طبق اعلام بلومبرگ، هدف اصلی Covax توزیع حداقل 2 میلیارد دوز واکسن کرونا بود که قرار بود دو سوم این واکسن‌ها در کشورهای کم درآمد تا پایان سال 2021 توزیع شوند؛ با این وجود، تا 30 اوت، تنها 11 درصد از واکسن‌ها از طریق این سازوکار به کشورهای عضو ارسال شده است!

این رسانه آمریکایی افشا کرده است که بیشتر واکسن‌ها به مناطق ثروتمند جهان توزیع می‌شوند و در مقابل تنها 0.3 درصد (کمتر از یک درصد) واکسن‌های کرونا به کشورهای با درآمد پایین تحویل داده شده‌اند.

 

4 برکت بزرگ "واکسن برکت" برای کشور چه بود؟! + فیلمکاهش کارآیی 2 واکسن کرونای "فایزر" و "آسترازنکا" در اثر گذشت زمانوارونه‌نمایی حقایق به‌سبک رسانه‌های معاند/ واقعیت‌هایی درباره واکسن آمریکایی که رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان دوست ندارند شما بدانید!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکا بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا آمریکا بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا کشورهای ثروتمند واکسن های کرونا کرونا در جهان واکسن کرونا برای تأمین واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۶۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

وزیر انرژی اوکراین مدعی شد روسیه امروز شنبه به تاسیسات انرژی این کشور در سه منطقه حمله کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: جرمن گالوشچنکو (German Galushchenko) وزیر انرژی اوکراین در پیام رسان تلگرام نوشت: در حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در این سه منطقه، خساراتی به تجهیزات وارد و دستکم یکی از کارگران انرژی زخمی شده است.

گالوشچنکو در این پیام افزود: حملات روسیه منطقه دنیپروپتروفسک (Dnipropetrovsk) در مرکز اوکراین و مناطق لویو(Lviv) و ایوانوفرانکیفسک (Ivano-Frankivsk) در غرب این کشور را هدف قرار داده است.

آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور یک بسته کمک جدید به ارزش ۶ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهرهای این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه های مهم رهگیری برای سامانه های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • بازداشت و سرکوب گسترده دانشجویان در دانشگاه های بزرگ آمریکا+ فیلم/ جنگ غزه را متوقف کنید
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • گردباد ویرانگر در آمریکا + فیلم
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند