Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل منابع طبیعی گلستان گفت: منشا گرد و غبار در گلستان، ۱۳۰ هزار هکتار از مناطق بیابانی استان است.

به گزارش خبرگزاری برنا از گرگان؛ عبدالرحیم لطفی در کنفراس خبری با موضوع هجوم ریزگردها  در استان گلستان اظهار کرد: از سال ۹۳ موضوع ورود گرد و غبار و ریزگردها و همچنین بیابانی شدن استان گلستان را مطرح کرده ایم اما متاسفانه به شمال استان که حجم بالایی از اراضی آن شور است توجهی نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفی با بیان اینکه خوشبختانه منشا گرد و غبار های داخلی در استان با جزئیات شناسایی شده است گفت:    منشا گرد و غبار در گلستان، ۱۳۰ هزار هکتار از مناطق بیابانی استان است.

مدیر کل منابع طبیعی گلستان گفت: در ۱۷ هزار هکتار از اراضی گلستان اقدامات بیابان زدایی صورت گرفته اما متاسفانه در مقابل به اراضی بیابانی نیز اضافه شده است و قطعا این میزان از بیابان زدایی کافی نیست.

وی افزود: یکی از معضلات موثر در بیابانی شدن رویه بد کشاورزی است و با توجه به منابع علمی و کارهای تحقیقاتی قوی در زمینه کشاورزی میتوان اقدامات موثری انجام شود.

وی تاکید کرد: کشاورزی حفاظتی و کشاورزی بی خاک ورزی میتواند بسیار در این زمینه کمک کننده باشد.

لطفی تصریح کرد: علاوه بر  اینکه مباحث زیست محیطی باید در سطح کلان بررسی شود در سطح استان نیز بایستی اقداماتی صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: حفظ و افزایش پوشش گیاهی بزرگترین کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم و در صورتیکه با طبیعت مدارا کنیم خودش احیا خواهد شد.

لطفی بیان داشت: مراتع شمال استان در فصل زمستان و حتی بهار خشک است اما در فصل تابستان رویش علف های شور باعث سرسبزی منطقه میشوند بنابراین طبیعت خودش به ما توصیه می‌کند که چه گیاهی بکاریم و یا آنرا حفظ کنیم.

وی افزود: وقتی این اراضی را شخم کنیم و شرایط آبی این گیاه را از بین ببریم باعث از بین رفتن این گیاهان و بیابانی شدن میشود.

وی تاکید کرد: در کنار رعایت این موارد بایستی کارهای پژوهشی نیز صورت بگیرد و از تجربه های موفق در سطح دنیا در زمینه بیابان زدایی بهره گرفته شود.

لطفی با بیان اینکه تکنولوژی، نیروی انسانی و منابع مالی برای بیابان زدایی در ایران وجود دارد گفت: ایران از سال ۱۳۳۵ بیابان زدایی را آغاز کرده است و در حال حاضر در سطح خاورمیانه حرف اول را می‌زند.

وی با اشاره به اینکه سطح و کیفیت جنگل ها در گلستان کاهش پیدا کرده است گفت: روند شخم در جهت شیب، کار کشاورزی بی ضابطه، عدم انجام بی خاک ورزی و غیره باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و کربن ذخیره شده در خاک میشود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گلستان منشا گرد و غبار بیابان زدایی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۷۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت

یاسر ریاضی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت گفت: به منظور حفظ حقوق بیت المال و برخورد با تصرفات اراضی ملی، مأموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی در محدوده منطقه حفاظت شده سیاهمزگی و دستور مقام قضایی اقدام به رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی جنگلی کردند.

به گفته او، ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان شفت بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در جهت حفاظت از انفال و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی به صورت شبانه روزی و حتی در ایام تعطیل در راستای حراست و صیانت از اراضی ملی در حال گشت و کنترل مناطق تحت مدیریت هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت تصریح کرد: دوستداران محیط زیست می‌توانند گزارش‌های خود را در خصوص تخریب، تصرف و آلودگی محیط زیست به اطلاع اداره حفاظت محیط زیست برسانند و محیط بانان و حافظان طبیعت را یاری کنند تا با سودجویان مطابق قانون برخورد قاطع صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ