Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@14:41:43 GMT

مخالفت دبیرکل ناتو با تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۹۲۰۸

مخالفت دبیرکل ناتو با تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز یکشنبه با تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی پس از تحولات افغانستان مخالفت کرد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» استولتنبرگ گفت: «من قویاً با این مسئله موافقم که تمام جامعه جهانی از جمله چین و روسیه باید همکاری داشته باشند تا با تبدیل افغانستان به محل فعالیت آزادانه تروریست‌ها و آمادگی و سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی و تأمین مالی آن‌ها برای حمله علیه کشورهایمان مقابله شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جمعه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، اتحاد بین‌المللی درخصوص افغانستان و اتخاذ تصمیمات مشترک در به رسمیت شناختن نیروهای سیاسی را خواستار شده و تأکید کرد این تلاش‌های جمعی باید به‌صورت موثری در راستای مبارزه با تروریسم عمل کنند.

دبیرکل ناتو در ادامه اظهارات خود گفت: «البته که تسلط طالبان بر افغانستان با این واقعیت مرتبط است که متحدان ناتو تصمیم گرفتند به مأموریت نظامی در افغانستان پایان دهند».

استولتنبرگ در واکنش به پیشنهادات برخی مقامات اروپا درخصوص ایجاد ائتلاف نظامی مستقل گفت: «هرگونه تلاش برای ایجاد ساختارهای موازی یا ایجاد نسخه دومی از ساختار فرماندهی، قابلیت‌های مشترک ما در کار گروهی را تضعیف می‌کند زیرا با توجه به کمبود منابع باید از تلاش‌های تکراری و دارای همپوشانی خودداری کنیم».

دبیر کل ناتو در ادامه گفت: «چنین پیشنهاداتی در ناتو مورد بحث قرار نگرفته‌اند و ما هیچ جزئیاتی در این‌باره مشاهده نکرده‌ایم».

در پی اجرای مفتضحانه خروج نیروهای خارجی از افغانستان به رهبری آمریکایی‌ها، برخی سران اتحادیه اروپا بحث ایجاد ائتلاف یا یگان واکنش سریع اروپایی را برای موقعیت‌های مشابه پیشنهاد کرده‌اند.

در جدیدترین مورد، «آنه‌گرت کرامپ کارن‌باوئر» وزیر دفاع آلمان و همتای اسلوونیایی او در نشست خبری روز پنجشنبه از پیشنهاد تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی مستقل از آمریکا حمایت کردند. (جزئیات بیشتر)

«شارل میشل» رئیس شورای اروپا روز چهارشنبه گفته است:‌ «از دیدگاه من، نیاز به رویداد ژئوپولیتیک دیگری نداریم تا آن را دستاویز این قرار دهیم که اتحادیه اروپا باید استقلال بیشتری در تصمیم‌گیری و ظرفیت اقدام در سطح جهانی داشته باشد».

از سوی دیگر، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی در روزنامه «نیویورک تایمز» درباره همکاری اروپایی‌ها با آمریکا در افغانستان نوشت: «اما در پایان، زمان‌بندی و ماهیت خروج از سوی واشنگتن تعیین شد. ما اروپایی‌ها-نه فقط به‌خاطر خارج شدن از فرودگاه کابل بلکه به‌خاطر مسائل وسیع‌تری- خود را وابسته به تصمیمات آمریکا یافتیم. این مسئله باید به‌عنوان ندای بیدار باش برای کسانی باشد که به اتحاد آتلانتیک اهمیت می‌دهند».

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند. 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

با تصرف سریع‌تر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بی‌نظم تسریع کردند و روز سه‌شنبه آخرین هواپیمای آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کرد تا افغانستان از نیروهای اشغالگر خارجی تخلیه شود.

پس از تصرف کابل از سوی طالبان و فرار اشرف غنی از افغانستان، در فرودگاه کابل که مسئول امنیت آن آمریکایی‌ها بودند، هرج‌ومرج غالب شد. نحوه اجرای سراسیمه و بی‌نظم خروج نیروهای آمریکا و متحدانش از آمریکا و خالی کردن پشت متحدان افغان توسط دولت واشنگتن، موجب تشکیک دیگر متحدان آمریکا در عمل به تعهداتش شده است.

پیش از خروج متفضحانه از افغانستان نیز، فشار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به کشورهای اروپایی برای افزایش سهم خود از هزینه‌های اتحاد نظامی علیه روسیه، موجب شده بود اتحادیه اروپا بحث ایجاد توان مستقل نظامی و بی اعتمادی به تعهدات واشنگتن را مطرح کند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ناتو روسیه ینس استولتنبرگ ائتلاف نظامی اروپا دبیرکل ناتو اتحادیه اروپا ائتلاف نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد