Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-01@23:20:11 GMT

اعتماد عامل مشارکت مردمی

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۳۰۹۸

این روزها متاسفانه برخی مسائل از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی، وضعیت بهداشت و درمان و ... باعث شده تا اعتماد اجتماعی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند، اعتماد اجتماعی یعنی مردم مسوولان را باور داشته باشند، به آنچه می‌گویند توجه کنند و در مقابل مسوولان هم به جای شعار دادن دست به عملیات اجرایی بزنند. دیگر مردم از شنیدن شعارها و وعده‌هایی که جامه عمل نمی‌پوشند خسته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین مساله باعث می‌شود که ما با کاهش مشارکت مردمی در مسائلی که نیاز به آن وجود دارد مواجه شویم. به‌طور مثال چرا رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه به میزان زیادی کاهش پیدا کرده است؟ به این علت که مردم در این مدت آنچه را از مسوولان شنیده‌اند، به صورت عملی در بطن جامعه مشاهده نکردند. مساله واکسن و وعده‌هایی که در این مورد به مردم داده شد و به آن عمل نشد تا حدود زیادی این اعتماد اجتماعی را خدشه‌دار کرد. در واقع هرچه اعتماد اجتماعی در جامعه‌ای گسترده‌تر شود مشارکت مردم در اداره حکومت و برخوردهای صادقانه با فرآیندهای حکومتی بیشتر، مستحکم‌تر و بادوام‌تر خواهد شد.

 اعتماد اجتماعی یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌های اجتماعی است که باعث دوام و تکامل نظام سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه می‌شود. ما وقتی از سرمایه‌های اجتماعی صحبت می‌کنیم، درواقع حرف از اعتمادی می‌زنیم که باید در جامعه وجود داشته باشد، این اعتماد در سه سطح مورد بررسی و آمایش قرار می‌گیرد: سطح مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم. متاسفانه در حال حاضر ما در تمام این سطوح با مشکل مواجه هستیم. کاهش اعتماد اجتماعی در سطح مردم به دولت در بسترهای وعده‌های دروغین و متعدد نمود پیدا می‌کند و باعث از دست رفتن اعتماد مردم به دولت یا کمرنگ شدن آن می‌شود تا جایی که مردم برای دسترسی به اخبار درست به سمت رسانه‌های بیگانه و حتی معاند کشیده می‌شوند. وارونه گویی در برخی از خبرها و ارایه آمار نادرست باعث سلب اعتماد مردم از رسانه‌های دولتی می‌شود که در این مورد رسانه‌ها باید سعی کنند جایگاه واقعی خود را در اطلاع‌رسانی کسب کرده تا بتوانند مردم را از رسانه‌های بیگانه و دشمن بی‌نیاز کنند. در حال حاضر ضروری است دستور به بیان اخبار واقعی، ارایه آمار درست و منطقی در زمان مناسب داده شود نه اینکه بعد از تمام رسانه‌های جهان، رسانه‌های ما اقدام به بیان اخبار نمایند. ضمن اینکه هرچه دولت در جهت گسترش فضاهای عمومی کوشاتر بوده و مردم به دور از هرگونه فشار به گفت‌وگوی نقادانه با اصحاب دولت بپردازند اعتماد آنها به حکومت بیشتر می‌شود. مهم‌ترین نشانه کمرنگ شدن اعتماد اجتماعی وجود چندین هزار چک بی‌محل در جامعه، کلاهبرداری‌های مختلف، دروغگویی و سوگند دروغ از مظاهر کاهش سرمایه‌های اجتماعی و کمرنگ شدن اعتماد اجتماعی در جامعه‌ای است که پیش از این درآن با تاری از سبیل معاملات کلان صورت می‌گرفت. از نگاه رفتار‌شناسی وقتی در جامعه‌ای سوگند یا قسم خوردن گسترش یابد اعتقادات و اعتماد اجتماعی کمرنگ می‌شود؛ دیگر فرقی نمی‌کند قسم به جان عزیزان باشد یا به مقدسات سوگند خورده شود چرا که نتیجه یکسان است.هر چه اعتماد اجتماعی در جامعه‌ای گسترده‌تر شود مشارکت مردم در اداره حکومت و برخوردهای صادقانه با فرآیندهای حکومتی بیشتر، مستحکم‌تر و بادوام‌تر خواهد شد، پس باید از رفتارهای تضعیف‌کننده اعتماد به‌شدت جلوگیری شود و در صورت محرز شدن آن، دولت باید بدون فوت وقت نسبت به ترمیم آن اقدام کند. در واقع این مسوولان هستند که باید گام اول را در جهت ترمیم اعتماد اجتماعی بردارند و کاری کنند که مردم یک بار دیگر در کنار مسوولان بایستند و از منافع ملی خود دفاع کنند. ترمیم این اعتماد در چنین شرایطی سخت به نظر می‌رسد اما قطعا عملی خواهد شد.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اعتماد اجتماعی اجتماعی در جامعه مشارکت مردم جامعه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «روایت پیشرفت و مشارکت‌های مردمی» در دومین نمایشگاه ملی «آبادیران»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد «روایت پیشرفت و مشارکت‌های مردمی» جهت شناسایی طرح‌های برتر اجرا شده شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور در ایجاد مشارکت‌های مردمی، توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و ستاد حکمرانی مردم در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران برگزار می‌شود.

این رویداد با هدف معرفی نمونه‌های موفق با موضوعات مشارکت مردمی در اقتصاد دانش بنیان، معرفی نمونه‌های موفق در عرصه آبادانی و پیشرفت فناورانه و گفتمان سازی پیرامون شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) از ۲۲ تا ۲۵ خرداد ماه در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار می‌شود.

در این طرح، شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور، گروه‌های مردمی و جهادی که توانسته‌اند مشارکت‌های مختلف مردمی اعم از مشارکت مالی، اجرایی، فکری، علمی را ایجاد کنند، تجربیات، خاطرات و الگوی خود از این مشارکت را روایت می‌کنند.

در همین راستا، فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت فناورانه می‌توانند طرح‌های اجرا شده با موضوع مشارکت مردم در اقتصاد دانش بنیان و حل چالش‌ها و نیاز‌های فناورانه را جهت ارزیابی به دبیرخانه برنامه ملی آبادیران ارسال کنند.

متقاضیان پس از ارزیابی و انتخاب طرح‌های برتر، می‌توانند برای حضور در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران و برپایی غرفه به روایت فعالیت‌های انجام شده خود بپردازند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارزیابی طرح‌های دریافت شده تا ۱۰ خرداد ماه انجام خواهد شد و علاقه‌مندان تا ۳۱ اردیبهشت ماه برای ارسال طرح‌های خود فرصت دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • برگزاری «روایت پیشرفت و مشارکت‌های مردمی» در دومین نمایشگاه ملی «آبادیران»
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس