Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-28@13:41:44 GMT

نجنبیم، بازار عراق از دست می‌رود

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۳۱۱۹

بازار برق عراق فقط موضوع صادرات نیست؛ بلکه زیرساخت‌های تخریب‌شده برق و انرژی نیز مطرح است که برای شرکت‌های ایرانی از لحاظ خدمات فنی و مهندسی جای کار دارد و می‌تواند پروژه‌های جدیدی برای ما فراهم کرده و بازاری بزرگ باشد. شرکت‌های ایرانی نیاز به بازار و پروژه دارند و باید از این فرصت‌ها استفاده کنند. از این رو، ما می‌توانیم علاوه بر تکنولولوژی، فرهنگ خودمان را نیز در این کشور اشاعه دهیم و این مزایای حضور در یک بازار بکر و آینده‌دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  برهمین اساس، یکی از اولویت‌های سیاست‌گذار در سطح کلان باید هم صادرات برق و هم خدمات فنی و مهندسی باشد. مهم‌تر اینکه بخشی از تولی‌گری صنعت برق این کشور را به عهده بگیریم. البته شرط و لازمه همه اینها این است که دولت حمایت کند تا بتوانیم بخشی از بازار آینده عراق را داشته باشیم؛ چراکه اگر در همین روند کنونی حرکت کنیم چیزی عایدمان نمی‌شود. صرفا با صادرات برق که در بازگشت پول آن هم دچار مشکل می‌شویم، راه به جایی نخواهیم برد. بنابراین دولت باید بخش خصوصی را حمایت کند؛ زیرا ما در حوزه انرژی توانایی خوبی داریم و می‌توانیم درآمدزایی خوبی برای کشور داشته باشیم.

نکته مهم دیگر اینکه ما توانایی افزایش میزان صادرات برق را داریم، اما برای محقق شدن این عمل، نیاز هست که بحث اقتصاد انرژی خود را تصحیح کنیم. چراکه دراین صورت می‌توانیم کشور آفریننده در زمینه برق باشیم و از این طریق نقش خوبی در منطقه ایفا کنیم اما به شرط اینکه سیاست‌های کلان حوزه انرژی را اصلاح کنیم. بنابراین آنچه باید مدنظر قرار گیرد این است که مشکل صنعت برق ما صادرات برق نیست؛ زیرا ما توان صادرات برق را داریم، اما در حال حاضر به دلیل مشکلات حوزه اقتصاد انرژی، توانایی ما بالقوه شده و باید بخش خصوصی را به عرصه برگردانیم و دولت تصدی‌گری را کنار بگذارد و نفع ما در خروج دولت از این امورات است؛ چراکه حضور دولت باعث حل نشدن مشکلات دراین حوزه است.   از طرفی، باید این موضوع را نیز در نظر داشت که کشور از لحاظ ارزی با مشکل فروش نفت روبرو است، بنابراین از این مسیر می‌توانیم درآمد ارزی را افزایش دهیم که از جمله آنها پروژه‌های زیرساختی و فرصت‌های طلایی برای بنگاه‌های ایرانی بوده که منجر به حل مشکل اشتغال در کشور خواهد بود. این در حالی است که ما تاکنون در زمینه تجدیدپذیرها پیشرفت خوبی نداشته‌ایم و این نشانه خوبی نیست، فقط یک درصد از تولید برق ما از تجدیدپذیرها است؛ حدود 80 هزار مگاوات ظرفیت و پتانسیل داریم و پیشرفت‌مان در توسعه تجدیدپذیرها خوب نبوده است. 

حال اگر نگاهی به برنامه عربستان در این زمینه بیندازیم، می‌بینیم که برای ورود گسترده در حوزه تجدیدپذیرها و صدور آن به دیگر کشورها برنامه‌ریزی وسیعی انجام داده است. با نگاه به این موضوع، اگر بتوانیم از مسیر صادرات تجدیدپذیرها درآمد ارزی حاصل کنیم، قطعا این بخش جان گرفته و توسعه می‌یابند. به‌طوری که در حال حاضر ما می‌توانیم کانال 300 مگاواتی برای صادرات از مسیر تجدیدپذیرها برای صادرات برق به عراق باز کنیم، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و منتظر اقدامات جدید هستیم که امیدوارم اتفاق بیفتد وگرنه باید بازار عراق را از دست رفته بدانیم!

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: صادرات برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۳۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف

علی ابراهیمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشورهای منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می توان به بازارهای هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ ها خوابانده می شود، نمی توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی شود‌.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف