Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان وضعیتی پیچیده‌تر از قبل یافته است. روز جمعه ۱۲ شهریور قرار بود دولت و سیستم حکمرانی طالبان بر افغانستان پیش یا پس از برگزاری نمازجمعه اعلام شود. این اتفاق رخ نداد.

شب گذشته در جلال‌آباد مرکز ولایت ننگرهار و کابل صدای رگبار مسلسل‌ها شنیده شد. در نتیجه تیراندازی‌های شب گذشته ۱۷ نفر کشته و ۴۱ نفر زخمی‌ شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبان می‌گوید این تیراندازی‌ها هوایی و برای جشن و پایکوبی بوده است ولی اعلام خبر کشته و زخمی‌شدن ۵۸ نفر این موضوع را مشخص کرد که ماجرا فراتر از «فیرهای شادیانه» بوده است.

روز جمعه اعلام شد که ملا عبدالغنی برادر به عنوان رئیس دولت طالبان معرفی شود. در روزهای گذشته رقابتی سنگین میان سراج‌الدین حقانی و عبدالغنی برادر برای تصاحب این مقام وجود داشته است و حال ممکن است عبدالغنی برادر در این رقابت پیروز شده باشد. تیراندازی‌هایی که شامگاه روز جمعه در کابل و جلال‌آباد شنیده شد نیز می‌توان مرتبط با درگیری هواداران این دو چهره پرنفوذ طالبان با یکدیگر باشد.

ملا عبدالغنی، معاون رهبر طالبان و رئیس دفتر طالبان در قطر بود. در روزهای گذشته خبر انتصاب او به عنوان وزیر امور خارجه حکومت طالبان نیز منتشر شده است.

سراج‌الدین حقانی، رهبر فعلی شبکه حقانی و رابط اصلی سازمان اطلاعات پاکستان و گروه طالبان است. او فرزند جلال‌الدین حقانی، بنیانگذار شبکه حقانی است. جلال‌الدین حقانی در شهریور سال ۱۳۹۷ مرد. سراج‌الدین حتی در دوره حیات پدرش هم دست‌کم یک‌دهه به عنوان رهبر شبکه حقانی فعال بود.

آمریکا او را یکی از رابطان طالبان با القاعده می‌داند و برای دستگیری یا کشتنش ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. گروه شبه‌نظامی بدری ۳۱۳ که نیروهای عملیاتی ویژه حقانی‌هاست پس از سقوط کابل، فرودگاه را محاصره کردند و پس از خروج کامل ارتش آمریکا در شامگاه ۳۰ اوت، همین نیروها فرودگاه را تصرف کردند.

هنوز هیچ سمت رسمی برای سراج‌الدین حقانی در دولت آینده افغانستان مشخص نشده است. گفته می‌شود سراج‌الدین حقانی و ملاغنی برادر یک رقابت طولانی بر سر تصاحب جایگاه جانشینی ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر فعلی طالبان دارند. این اختلافات تنها به هفته‌های اخیر و رویدادهای پس از تسلط طالبان بر افغانستان مربوط نمی‌شود. در زمانی که گفت‌وگوهای دوحه میان آمریکا و طالبان در جریان بود هم گفته می‌شد سراج‌الدین حقانی و اعضای شبکه او با امضای طرح صلح با آمریکا مخالفند.

شبکه حقانی به عنوان بازوی عملیاتی پاکستان در افغانستان مسوول حملات خونین علیه منافع هند در افغانستان هم بوده است. از جمله بمبگذاری در مقابل سفارت هند در کابل در جولای ۲۰۰۸ که به کشته شدن چند ده نفر منجر شد و هند را مجاب کرد تا فعالیت دیپلماتیک خود در افغانستان را به حداقل ممکن برساند.

در رویدادی دیگر و احتمالا مرتبط با اختلافات میان سران طالبان، فیض حمید، رئیس سازمان اطلاعات پاکستان (ISI) روز شنبه ۱۳ سنبله به کابل سفر کرده است. خبرنگارهای محلی اعلام کرده‌اند که این سفر به دعوت شورای رهبری طالبان و برای مذاکره با آن‌ها صورت گرفته است. شاید این دیدار بی‌ارتباط با تعویق در اعلام خبر تشکیل دولت طالبان نباشد.

تاکنون مشخص شده است که خلیفه حقانی، فرزند دیگر موسس شبکه تروریستی حقانی، وزیر کشور امارت اسلامی است. ملا یعقوب، فرزند رهبر پیشین و بنیانگذار طالبان یعنی ملا عمر، وزارت جنگ را در اختیار گرفته است. امیرخان متقی، وزیر امر به معروف و ارشاد عمومی است. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به عنوان وزیر اطلاعات و فرهنگ منصوب شده است. ملا عبدالباقی حقانی وزیر علوم و تحصیلات عالی طالبان است و وزرای ورزش، امور مرزی و سرحدات و خزانه‌دار یا رئیس بانک مرکزی هم انتخاب شده‌اند.

اما اختلاف اصلی بر سر این است که چه کسی رئیس شورای وزیران و دست راست هبت‌الله آخوندزاده خواهد بود. اگر ملاغنی برادر این مقام را در کنار وزارت خارجه به دست بگیرد، عملا شبکه حقانی دست پایین را در مناسبات آینده امارت اسلامی خواهند داشت. همین موضوع شاید محرک آغاز یک جنگ داخلی بین نیروهای امیرالمومنین هبت‌الله شود.

یکی از مقامات طالبان به شرط افشا نشدن نام خود به رویترز گفته که همه رهبران ارشد طالبان به کابل وارد شده‌اند، جایی که آمادگی‌ها برای اعلام دولت جدید در مراحل پایانی است.

311311

کد خبر 1552062

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: افغانستان طالبان سراج الدین حقانی عبدالغنی برادر شبکه حقانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد طالبان بر مسیر «دوستی»

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: شاید وقتی سال ۷۹ دولت ایران با ترکمنستان برای احداث سد دوستی که ۸۰ درصد آب ورودی آن از هریرود افغانستان تأمین می‌شود توافق کردند و بدون حضور یا تعیین یا ضمانت حقابه آن از سوی کشور افغانستان این سد ۱.۵ میلیارد مکعبی را احداث کردند و سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رساندند، تصور نمی‌کردند روزی برسد که دولت افغانستان در بالادست این سد سه سد «سلما»، «کبکان» و «پاشدان» را روی هریرود احداث کند.

شاید این مهلک‌ترین اشتباه دستگاه متولی آب و دیپلماسی کشور باشد که بدون تضمین حقابه بالادست سدی احداث کنند و آب ۶ میلیون جمعیت را به آن وابسته کنند، اما سال ۹۵ دولت افغانستان به کمک هندوستان سد سلما را به بهره برداری رساند و حقابه سد دوستی کاهش جدی پیدا کرد، ولی دستگاه دیپلماسی ایران بازهم قادر نشد مانع احداث سد‌های بعدی شود و سد‌های کبکان و پاشدان هم پا روی گلوی حقابه ایران از هریرود گذاشتند.

امروز بحران آب در کلان شهر مشهد و استان خراسان رضوی به نقطه جوش رسیده و همه کاسه چه کنم دست گرفته اند که از کجا آب مشهد را تأمین کنند؛ از آبخوان بی آب فرونشسته یا دریای عمان و هزار مسجد که هیچ کدام افق خوشبینانه‌ای در کوتاه مدت ندارند.

اما بحران به این جا ختم نمی‌شود و سد دوستی که ۱.۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و تا همین چند سال پیش حدود ۶۵ درصد آب مشهد را تأمین می‌کرد الان تنها ۵ درصد آب دارد و با تجهیزات خاص آب از این سد برداشت می‌شود، زیرا کفگیر سد به ته مخزن رسیده است؛ و بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد از ابتدای سال آبی تا پایان سال گذشته هیچ آبی از بالادست وارد سد دوستی نشده است؛ و این پایان ماجرا نیست. زیرا دو روز پیش یعنی روز یکشنبه ۹ اردیبهشتماه رسانه‌های محلی افغانستان از آغاز فاز جدید احداث «پاشدان» در ولایت هرات و روی سد دوستی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، خبر دادند و این تیر آخر افغانستان به حقابه سد دوستی نخواهد بود. ساختمان این سد چند سالی مسکوت مانده بود، اما اخیراً دولت افغانستان به فکر بهره برداری از این سد افتاده و دستگاه دیپلماسی ما نیز همچنان بدون تحرک است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی اطلاعی از این اقدام دولت افغانستان گفت: تا پایان سال گذشته ما آب ورودی به سد دوستی نداشتیم و بعد از دو سیل اخیر در بالادست حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد دوستی شد و با این اقدام دولت افغانستان حقابه سد دوستی به مخاطره خواهد افتاد و قطعاً آن را پیگیری خواهیم کرد.

نعمت نژاد با اشاره به این که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقنامه‌ای در خصوص تأمین حقابه سد دوستی با کشور افغانستان ندارد ابراز امیدواری کرد موضوع احداث پاشدان از مجاری دیپلماسی و تهران پیگیری خواهد شد

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • ادعاها درباره اجرای توافق مهم میان ایران و طالبان
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟