Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، آسیب‌های اجتماعی همیشه جزو آن دسته از موضوعاتی بوده که نگرانی‌ آن تنها یک نفر را شامل نمی‌شود، این موضوع آنقدر گسترده است که حتی فکر کردن به شاخه‌ای از آن هم، روح و جان تمام افراد را آزرده می‌کند؛ حال امروز در این گزارش قصد داریم به مسئله کارتن‌خوابی که این‌ روز‌ها در پایتخت دیده می شود بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعتا همه ما می‌دانیم که دلیل عمده بی‌خانمانی یا همان کارتن‌خوابی، اعتیاد و به دنبال آن فقر است، طبق آمار، بالای ۷۰ درصد افراد بی‌خانمان معتاد هستند و هر روز از صبح تا شب با ترس و نگرانی در گوشه وکنار شهر زندگی خود را می‌گذرانند، این افراد به گونه‌ای طردشدگان جامعه هستند و به نظر می‌رسد برنامه و تدابیر مسئولان تا کنون نتوانسته نقش بسیار موثری را ایفا کند و این آمار را کاهش دهد، بی‌خانمان‌ها شاید همان دسته از کسانی باشند که فراموش‌شده‌اند و باید آن‌ها را با روش‌های خاص و اصولی به زندگی برگرداند، حیاتی که حق طبیعی آن‌ها است.

از همان ابتدا ارگان‌هایی همچون نیروی انتظامی، بهزیستی، شهرداری و... این بی‌خانمان‌ها را جمع‌آوری می‌کردند و آن‌ها را به گرم‌خانه‌ها منتقل میکردند و یا از شهروندان میخواستند اگر نمونه‌ای مشاهده‌کردند به سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند تا اقدامی صورت گیرد، اما این کار تنها پاسخگوی این آسیب مهم اجتماعی نیست و همچنان ما در شهر‌های بزرگ به‌ویژه پایتخت شاهد حضور افراد بی‌خانمان هستیم و بر اساس گزارش‌های سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، بی خانمانی پس از اعتیاد، تکدی‌گری، کودکان خیابانی در رتبه چهارم آسیب‌های مهم شهری قرار دارد در این راستاحبیب بهرامی آسیب‌شناس و کارشناس حوزه اعتیاد در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها گفته بود که «جریان کارتن خوابی، فرد دچار احساسات منفی شده و از یکسری آموزش های شهروندی و سبک زندگی سالم دور می شود.

در کشورمان تعدادی از افراد به دلیل فقر و مشکلات خانوادگی به کارتن خوابی کشیده شده اند. به عبارتی در برخی مراکز استان ها خانم هایی هستند که به دلیل اختلاف با خانواده شان از خانه دور شده اند و به سمت کارتن خوابی کشیده شده اند. حال احتمال این که چنین افرادی به سمت مواد مخدر کشیده شوند، قطعاً بیش از سایرین است.»

با اینکه تمامی دوره‌های شورای شهر تهران تقریبا نیم‌نگاهی به موضوع کارتن‌خوابی داشته‌اند. 

برنامه مدیریت شهری برای پاک کردن پدیده کارتون خوابی از چهره شهر

چند روز گذشته زهرا شمس احسان یکی از اعضای شورای شهر ششم تهران، اعلام کرد که «کارتن‌خوابی یک سیک زندگی است.» این صحبت سوالات زیادی را در ذهن ها به همراه داشت که این نوع سبک زندگی را چرا همه انتخاب نمی‌کنند؟ چرا تنها گریبان‌گیر تعدادی از انسانها می‌شود؟ طبیعتا این فرد از همان ابتدا کارتن‌خواب به دنیا نیامده و شرایط اجتماعی و اقتصادی آن را به این وضعیت سوق داده است.

به نظر می‌رسد مدیریت شهر تهران لازم است برنامه‌های جدی‌تر و محکم‌تری برای رفع این آسیب اجتماعی اتخاذ کند، به همین دلیل ما به سراغ سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران رفتیم و او در واکنش به صحبت همکار خود اظهار کرد که «خانم احسان در واقع منظورش این است  که اگر کارتن خوابی و سایر آسیب های اجتماعی فراموش شود، کم کم تبدیل به سبک زندگی می‌شود و خلاف عرف جامعه است، یکی از اولویت‌های شورای شهر تهران و برنامه های شهردار تهران، کار ویژه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است البته به موضوع کارتن خوابی در دوره های گذشته  پرداخته شده اما هماهنگی میان دولت و شهرداری و شورا کم بوده است و انشالله در این دوره افزایش پیدا کند و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هم حتما نگاه ویژه‌ای به این دسته از موضوعات خواهد داشت.»

در ادامه سوده نجفی عضو شورای شهر تهران هم بر این باور است که «هم اکنون چیزی در حدود ۱۰۰ میلیون بی‌خانمان در سراسر جهان زندگی می‌کنند که درصد بیشتری از این بی‌خانمان‌ها را مردان تشکیل می‌دهند. متاسفانه کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست، پدیده بی خانمانی زیبنده هیچ جامعه‌ای نیست، سیاست دولت‌ها در کاهش این پدیده اجتماعی بسیار تاثیر گذار است. به عنوان مثال کشور کوبا با وجود فقیر بودن، با معضل بی‌خانمانی روبرو نیست، علت مهم آن سیاست‌های دولتی در پایین نگهداشتن قیمت مسکن است همچنین در جوامعی که سیستم‌های رفاه اجتماعی، کمرنگ‌تر است و دهک‌های پایین مورد حمایت اجتماعی قرار نمی‌گیرند، مسأله کارتن خوابی هم جدی‌تر و بیشتر است. در کشور ما مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد و سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی متولی رفاه اجتماعی هستند.» نکته مهم این است که، نمی‌توان بدون فراهم‌کردن برنامه‌ها و سیاست‌های امنیت اجتماعی دربارۀ فقر، از بی‌خانمان‌شدن افراد و خانواده‌های فقیر جلوگیری کرد و باید شهرداری و دولت به کمک شورای شهر تهران بی از پیش به این موضوع رسیدگی کنند.

رسیدگی به مسئله آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه کارتن‌خوابی و اعتیاد نیازمند همت همگانی مسئولان است و شاید بهتر باشد که  نگاهی جدید و برنامه‌هایی به‌روزتر برای رفع چنین معضلی اندیشیده شود البته نکته مهم این است که تنها برنامه‌ها و وعده‌ها در حد شعار نباشد و در پایان کار مدیریت شهری تغییرات نهایی و جدی حس شود نه اینکه مجددا کارتن‌خواب‌ها و نیازهای آنها به دوره بعد واگذار شود.

اگر بدانیم حق طبیعی تمام انسان‌ها زندگی‌ بدون چالش و بی‎مشکل است، دیگر این موضوعات را به حال خودش رها نمی‌کنیم...!

بیشتر بخوانید

مشکلات شهر، نیازمند مدیریت یکپارچه است/ شهردار تهران نیاز‌های مردم را مدنظر خود قرار دهد حل آسیب‌های اجتماعی تنها مربوط به شهرداری نیست/ کاهش کارتن خوابی با هماهنگی میان دستگاه‌ها وجود ۱۰۰ میلیون بی‌خانمان در سراسر جهان/در کشور ما مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی شورای شهر تهران کارتن خوابی شهرداری تهران آسیب های اجتماعی شورای شهر تهران کارتن خوابی بی خانمانی مدیریت شهر برنامه ها بی خانمان شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۴۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به تازگی بحث تخریب و گودبرداری ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج در خیابان بهشت تهران مطرح شده و اخبارش منتشر شده، اما به سرعت روند تخریب این ساختمان پی گرفته شده است.

گویا این ساختمان که برای شهرداری تهران است، قرار بوده در طرح گذشته به سنگلج بپیوندد، اما نه تنها این اتفاق نیافتاده بلکه الان تخریب شده و هر لحظه امکان دارد که برای بنای ثبت ملی سنگلج هم اتفاقات ناگواری در اثر این مجاورت بیافتد.

اتابک نادری هنرمند امروز در صفحه شخصی خود فیلمی بدین مضمون منتشر کرد که با همراهی مسئولان تماشاخانه، مرکز هنر‌های نمایشی و گروه مهندسین دفتر عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر بام سنگلج حضور پیدا کرده و نسبت به روند تخریب و گودربرداری این ساختمان ابراز نگرانی کردند.

پریسا مقتدی رییس تماشاخانه سنگلج نیز چندی پیش درباره پیگیری‌هایش توضیح داد: طی روز‌های گذشته مجددا به آقای نادعلی رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و مدیرکل هنر‌های نمایشی اطلاع دادیم. عکس و فیلم‌هایی را تهیه کردیم و طی نامه‌نگاری‌هایی که انجام داده‌ایم اعلام نگرانی کردیم که این تخریب دارد صورت می‌گیرد. در جریان هستم که مدیرکل محترم نیز مکاتباتی با وزیر داشته‌اند. با دفتر طرح‌های عمرانی وزارتخانه جناب آقای جان‌نثار و همکاران‌شان مهندس توکلیان، گفت‌وگو کردیم که دیدار حضوری از پروژه داشتند و با مهندسان آن پروژه نیز صحبت کردند. متاسفانه این طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پایه‌ریزی کنند. هر چند مهندسان دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید، اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. به هر حال ۳۰ سال از ساخت آن ساختمان می‌گذرد و به نوعی این ۲ ساختمان در گذر زمان به هم تکیه داده‌اند.

کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی نیز در اظهار نظر نسبت به این اتفاق گفت: : شهرداری تهران در اقدامی کاملا غیر قانونی و کاملا چراغ خاموش اقدام به تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج کرده است. بنای تماشاخانه سنگلج ثبت ملی است و این اقدام شهرداری تهران تخلف آشکار، خودسرانه و کاملا غیر قانونی است. مکاتبات لازم را با آقای دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری انجام داده‌ایم و منتظر پیگیری و پاسخ این وزارتخانه هستیم.

حالا باید منتظر ماند و پیگیری کرد تا ببینیم مسئولان شهرداری چه جواب و صحبتی در ارتباط با این اتفاق دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»