Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@05:15:34 GMT

طبیبان روح در کنار پزشکان جسم

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۵۰۲۵

طبیبان روح در کنار پزشکان جسم

کرونا که آمد علاوه بر مشکلات رکود اقتصادی و تعطیلی، آسیب‌های زیاد دیگری هم به همراه داشت. ناشناخته و مسری بودن آن سبب تنهایی بیمار در دوران درمان و خستگی کادر درمان شد. کم‌کم با مشکل تغسیل و کفن و دفن هم مواجه شدیم اما گروه‌های جهادی طلاب بی‌تفاوت از کنار این مسائل نگذشتند و از همان لحظه نخست در کنار کادر درمان و بخش‌های مختلف حضور یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حرکت زیبای طلاب مشهدی یادآور مکارم اخلاق پیامبر گرامی اسلام است. دبیر اجرایی قرارگاه کرونا حوزه علمیه خراسان رضوی در گفت‌وگو با قدس درباره محور فعالیت‌های طلاب جهادی در این عرصه می‌گوید: گروه طلابی که در بحث کرونا حضور پیدا کردند در چند محور در حال فعالیت هستند؛ گام نخست در حوزه پیشگیری است که طلاب بسیار خوب کار می‌کنند و ناظر به دو گروه مخاطبان است؛ یک گروه عموم مردم هستند که بچه‌های ما تعداد زیادی در قالب قرارگاه شهید سلیمانی با تلفن بحث بیماریابی و آموزش پیشگیری کرونا را دارند و خدمات‌رسانی را انجام می‌دهند.

حضور طلاب جهادی

حجت‌الاسلام جواد بوژمهرانی می‌افزاید: بخش دوم نیز مخاطبشان طلاب و خانواده‌های آن‌هاست که به بیش از یک هزار نفر از خانواده طلاب که درگیر هستند خدمات داده می‌شود و این در حالی است که عمده طلاب در بحث مسائل اقتصادی و معیشتی جزو اقشار ضعیف جامعه محسوب می‌شوند که یک دسته از خدمات به صورت خاص به طلاب و خانواده‌های آن‌ها ارائه می‌شود و بحث بیماریابی و ادامه روند درمانی را دارند.

این طلبه پرستار در بحث مراقبت‌های معنوی نیز درباره نذر آبمیوه با بیان آنکه گروهی از طلاب در قالب جبهه روحانیت مردمی این کار را انجام می‌دهند، بیان می‌دارد: با نذورات مردمی که جمع‌آوری می‌شود آبمیوه تهیه می‌کنند و بخشی را برای خانواده‌های درگیر و بخشی را به بیماران در بیمارستان‌ها می‌دهند.

بوژمهرانی اظهار می‌دارد: از محورهای دیگر این گروه کار در فضای بیمارستانی است که دو بخش است؛ یک بخش مراقبت معنوی بیماران است که طلاب به عنوان مشاور دینی و مراقبان معنوی ساعت‌هایی را در بیمارستان‌های مختلف حضور دارند و مشغول خدمت هستند. در بخش دوم نیز امور خدماتی را بر عهده دارند که شامل جابه‌جایی بیمار، حتی تی کشیدن راهروها و بردن بیمار به آزمایشگاه و... است که این کار با همکاری بسیج پزشکی انجام می‌شود.

طرح مراقبان معنوی

مسئول طرح مراقبت معنوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره شروع این طرح می‌گوید: من پیش از ورود به حوزه علمیه در شغل پرستاری اشتغال داشتم و هنگامی که با یک خلأ و دغدغه در حوزه درمان با عنوان مراقبت‌های معنوی و سلامت معنوی مواجه شدم وارد حوزه شدم.

حجت‌الاسلام احسان ایزدی‌پور می‌افزاید: از سال ۹۲ طرح مراقبت‌های معنوی و سلامت معنوی را در مجموعه بیمارستان‌های مشهد شروع کردم که تجربه بسیار خوب و موفقی بود و تا هنگام شیوع بیماری کرونا آن را ادامه دادیم.

ایزدی‌پور توضیح می‌دهد: از همان ابتدا طلبه‌های جهادی اقدام کردند و پس از آموزش به بالین بیماران رفتند؛ در موج نخست به دلیل نبود همراهان بیمار، عنوان دوستان طلبه «همراهان معنوی» بود و به عنوان کسی که موجب می‌شود استرس بیمار کاهش پیدا کند نیاز روحی بیماران را تأمین می‌کردند که این کار از سمت بیماران و کارکنان بیمارستان بازخورد بسیار خوبی داشت.

اقدام جهادی در ایستگاه آخر

مسئول ساماندهی طلاب در بحث آموزش تئوری و عملی غسل، کفن و دفن بیماران کرونایی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: در ابتدای شیوع کرونا در فراخوانی از طلاب برای به کارگیری آن‌ها در عرصه‌های کمک به غسالان و کفن‌ودفن بیماران کرونایی دعوت شد.

حجت‌الاسلام میثم خاکی می‌افزاید: غسل و کفن و دفن یک واجب کفایی بود که بر زمین مانده بود و غسالان با ترس از مسری بودن دچار نگرانی بودند و حتی در ابتدای شیوع این بیماری شنیده می‌شد که متوفیان ممکن است بدون غسل، دفن شوند و یا تیمم شوند و این نگرانی و دغدغه بود. طلاب پای کار آمدند و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آموزش‌های لازم داده شد و مشغول به کار شدند.

این طلبه سطح ۴ و مهندس مکانیک اعلام می‌کند: با شروع موج جدید شرایط بحرانی ایجاد و دوباره فراخوان انجام شد و دوباره آن‌هایی که آموزش دیده بودند پای کار آمدند و در دو شیفت صبح تا ظهر و ظهر تا شب خانم‌ها و آقایان حضور دارند که با همراهی تیپ ۸۳ امام صادق(ع) که بسیج طلاب است و دوستانی از چند گردان، فراخوان شدند.

۱۵۰ طلبه جهادی در امر تغسیل

وی تعداد طلبه‌های جهادی که در این طرح حضور دارند را ۱۵۰ طلبه خواهر و برادر اعلام می‌کند و تأکید می‌کند: ۸۰ جهادگر در این عرصه آماده شده‌اند و از ابتدای هفته جاری در بحث کارورزی و خدمت جهادی‌شان به ما اعلام آمادگی کردند و وارد این فضا می‌شوند. ۶۰ نفر دیگر نیز طی دو هفته دیگر آموزش خواهند دید.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گروه جهادی طلاب جهادي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

آقای [سیدرضا] زواره‌ای، [عضو حقوقدان شورای نگهبان] آمد. برای نامزد شدن در انتخابات ریاست‌جمهوری مشورت‌ کرد. گفتم، با توجه به اجبار استعفا از شورای نگهبان، لازم است با اعضای شورا مشورت‌ کند. فکر می‌کند در میزگرد [مناظره] تلویزیونی با نامزدان دیگر، می‌تواند نظر مردم را به برنامه‌هایش جلب کند. محمدتقی، مباشر کارهایمان در بهرمان آمد. مریض است و عازم سفر کربلاست.

آقای [صادق] زیباکلام، [استاد دانشگاه تهران]، برای انجام سومین قسمت مصاحبه آمد و گفت، کتابی در مورد انتقادات و جواب‌ها مربوط به من در جریان انتخابات مجلس، به نام «هاشمی و دوم خرداد» نوشته است. عصر آقای پروفسور [محمدنبی] نعمتی، [جراح مغز و اعصاب در دانشگاه بُن]، رئیس متخصصان ایرانی مقیم آلمان آمد و گفت، ۲۴۰۰ ایرانی در سازمانشان عضوند و به فکر راه‌انداختن بیمارستانی در جزیره کیش، به عنوان بیمارستان بین‌المللی با بهترین استاندارد هستند. بناست برای بررسی، به کیش برود؛ تشویق کردم.

آقای [سیدحسین] موسویان آمد و گفت، اعضای حزب اعتدال و توسعه، حزب را جدی نمی‌گیرند و تعهدی را که برای روزنامه داده‌اند، نپرداخته‌اند و حاضر نیستند در انتخابات فعال باشند و آقایان [محمدباقر] نوبخت و [اکبر] ترکان، نامزدی را هم قبول نکرده‌اند و بعضی‌ها ‌خواستند که حزب از آقای [سیدمحمد] خاتمی حمایت کند که رأی نیاورد. پیشنهاد ‌کرد که دکتر [حسن] روحانی، خوب است معاون‌اول رئیس‌جمهور بشود. سفر دکتر روحانی به پاکستان را موفق توصیف کرد.

دانشجویان و طلاب ممتاز بسیجی [شرکت‌کنندگان در نهمین مجمع سراسری دانشجویان و طلاب بسیجی ممتاز کشور] آمدند. آقای [علیرضا] زاکانی، [رئیس سازمان بسیج دانشجویی] گزارش داد. از میان چهار هزار داوطلب، ۴۰ دانشجو و ۱۵ طلبه انتخاب شده‌اند. برای آنها صحبت مفصلی در اهمیت تعهد و تخصص با هم و ضرورت تلاش بیشتر علمی کردم.

امروز در اندونزی، مجلس گام دوم را در محکوم کردن عمل [آقای عبدالرحمن وحید]، رئیس‌جمهور برداشت که اگر یک گام دیگر بردارد، ساقط می‌شود. درگیری‌ها در فیلیپین هم ادامه دارد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901072

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • ویزیت رایگان بیماران خوی توسط گروه‌های جهادی + تصاویر
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی