Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که اقتصاد ایران تاکنون به صورت هوشمند مدیریت نشده و این سبب شده شاهد یک نوع رهاشدگی، به هم ریختگی و عدم شفافیت در اقتصاد کشور باشیم.

 «سید احسان خاندوزی» در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیما افزود: افزایش نابرابری ، فقر و تورم مشکلات زیادی را در اقتصادی ایران به وجود آورد است و تنها با هوشمند سازی سیستم ها می توانیم در این زمینه شفاف عمل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر اموراقتصادی و دارایی ادامه داد که اداره هوشمند و برنامه ریزی اقتصاد ایران یکی از وظایف مهم ما در این وزارتخانه است و وزارت امور اقتصادی و دارایی باید زمینه هوشمندسازی اقتصاد ایران را فراهم کند.

وی با بیان اینکه وضعیت کسب و کار اقتصادی در کشور مورد قبول نیست، گفت: بهبود کسب و کار از دیگر اولویت های ما است و وزارت امور اقتصادی و دارایی فقط نباید وصول کننده مالیات باشد، بلکه باید زمینه رونق و توسعه اقتصاد ملی را فراهم کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: در دوره جدید درهای وزارت امور اقتصادی و دارایی برای همه سرمایه گذاران، صادر کنندگان و فعالان اقتصادی باز خواهد بود تا بتوانیم با توسعه فعالیت های اقتصادی شاهد بهبود رونق کسب و کار در اقتصاد ملی ایران باشیم.

خاندوزی بیان کرد: مقررات‌زدایی و رونق کسب و کار یکی از وظایف مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی است تا با صدور مجوزها بتوانیم بدون معطلی از طریق درگاه ها مجوزهای لازم را صادر کنیم تا هزینه تولید بیش از پیش کاهش یابد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: بدون شک بازگشت اعتماد مردم شاه ‌بیت کار وزارت امور اقتصادی ودارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات وزیران خواهد بود.

وی یادآورشد: یکی از اموری که در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته نمایندگی دولت در شرکت‌های دولتی است که وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع در این شرکت‌های دولتی محسوب می‌شود در حالی که هیچ وقت شرکت ها در زمینه عملکردها پاسخگویی لازم را نداشته اند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه تمام تلاش ما در این دوره این خواهد بود که همه در زمینه عملکردهای خود پاسخگو باشند، یادآور شد: تلاش خواهیم کرد بانک‌ها، بیمه‌ها، شرکت‌های دولتی و بازار سرمایه با ارائه شفاف عملکردها مردم را در جریان امور خود قرار دهند تا اقتصاد ایران شاهد شفافیت بیشتری باشد، زیرا برخورد فعالانه اعتماد مردم را نیز به وجود می آورد.
خاندوزی افزود: هرچند که ما ۵۰ میلیون نفر سهامدار داریم، اما هم اکنون تعداد زیادی از شرکت ها منتظر ورود به بازار سرمایه هستند و پس از چند ماه تلاش نتوانسته اند این شرکت وارد بازار سهام شوند تا از منابع مالی بازار سرمایه استفاده کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: رونق بازار بورس مزیت های زیادی برای اقتصاد ملی دارد و همین چند روز گذشته که سیمان در بورس عرضه شد، قیمت سیمان بیش از ۲۵ درصد کاهش یافت و هم اکنون هر پاکت سیمان به ۲۷ هزار تومان رسیده است و ما می توانیم این مساله را به سایر کالاهای دیگر تسری دهیم تا زمینه بازگرداندن اعتماد بیشتر به بورس عملی شود.
وی به واگذاری سهام دو باشگاه فوتبال پیروزی و استقلال اشاره کرد و گفت: واگذاری سهام این دو باشگاه مشکلاتی دارد که هم اکنون همکاران ما در این وزارتخانه در صدد رفع این مشکلات هستند.
وزیر اقتصاد به اصلاح نظام مالیاتی کشور تاکید کرد و گفت: برای اداره اقتصاد ایران ما به سیستم مناسب مالیاتی نیاز داریم و در یک فضای غبارآلود نمی توان مالیات گرفت، بلکه باید با استفاده از سیستم های هوشمند بتوانیم از واجدین شرایط مالیات عادلانه بگیرم.
وی اظهارداشت: یکی از برنامه های وزارت اقتصاد جلوگیری از فرار مالیاتی است و برنامه پیشنهادی سازمان امور مالیاتی بیش از ۲ سال است در دست تهیه است و قرار شده در زمان مشخص لایحه اصلاح نظام مالیاتی کشور آماده شود، زیرا تنها راه اداره کردن کشور، کسب اطلاعات مالی است تا بتوانیم عادلانه از اشخاص مالیات دریافت کنیم.
خاندوزی سپس به نحوه اجرای ماده ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی اشاره کرد و گفت: از سال ۸۷ که ماده ۴۴ قانون اساسی اجرایی شده ۱۳ سال گذشته و همه از این نحوه اجرایی خصوصی سازی در کشور گله مند هستند و امیدواریم با همکاری مجلس شاهد اصلاح قوانین در این زمینه باشیم.
وی در خصوص اصلاح قانون بانک مرکزی نیز گفت: بانک مرکزی سه وظیفه مهم حفظ قدرت خرید مردم، کنترل تورم و کمک به حوزه تولید را بر عهده دارد و برای پاسخگویی کردن این بانک، قوانین آن باید اصلاح شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به نحوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: برای انتخاب رئیس کل بانک مرکزی باید گزینه های آن در جلسه هیات دولت مورد بررسی قرار گیرد تا در این مورد تصمیم گیری شود.

وی افزود: برخی از اقدامات ما در حوزه بانکی باید به فوریت انجام شود، مثلا همیشه فعالان اقتصادی از نرخ بانکی و وثیقه های خود اظهار بی اطلاعی می کنند، چون اصل قرارداد در بانک ها است و از آن مطلع نیستند، لذا باید با طراحی سامانه الکترونیکی مربوط به قراردادها، همه فعالان اقتصادی به این سامانه ها و قراردادهای منعقده خود با بانک ها دسترسی داشته باشند.
خاندوزی در خصوص تامین کسری بودجه اظهارداشت: متاسفانه در ماه های اخیر به لحاظ کند شدن وصول مالیاتها ۵۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی استقراض کردیم تا بتوانیم امورات خود را اداره کنیم و چون این استقراض ممکن است پیامدهای اقتصادی منفی زیادی داشته باشد، لذا با تشکیل کمیته ای در وزارت اقتصاد به دنبال این هستیم که هر ماه فرآیندهای کسری بودجه را به طریقی غیر تورمی دنبال کنیم.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت امور اقتصادی و دارایی وزیر امور اقتصادی و دارایی اقتصاد ایران بانک مرکزی کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود

قائم مقام اسبق وزارت صمت با اعلام اینکه تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود، گفت: عملکرد یکساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است. - اخبار اقتصادی -

محمد صادق مفتح، قائم مقام اسبق وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: در زمان بحران های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چرا که بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا 100 و حتی 120 هزار تومان جهش می‌کند، اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال 60 هزار تومان ریزش کرده است.

مفتح تصریح کرد: این موضوع حاکی از آن است که دولت و بانک مرکزی در مهار بازار ارز عملکرد موفقی داشته‌اند و این اتفاق شاید برای اولین بار است که با این همه اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه، در اقتصاد ایران روی داده است.

وی اضافه کرد: عملکرد یک ساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است و اقدامات ایشان برای مدیریت بازار ارز و کنترل انتظارت تورمی در سطح جامعه به خوبی جواب داده است. 

قائم مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و  پیش بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارزقیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: مهمترین عاملی که موجب کاهش نرخ ارز و تورم در کشور شده، این است که بانک مرکزی و دولت توانسته‌اند بازارها را در شرایط بحرانی مدیریت کنند؛ به طوری که در 5 سال گذشته برای اولین بار است که دولت در موضع ابتکار عمل قرار گرفته است.

مفتح در پایان تاکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است. علاوه بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده است که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد
  • اکسپو سکوی پرتاب توسعه خراسان جنوبی
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟