Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا درخصوص صحبت‌هایی که پیرامون تزریق دوز سوم یا یادآور واکسن کرونا مطرح می‌شود، گفت: از منظر جهانی و بنابر اعلام آقای تدروس _ رئیس سازمان بهداشت جهانی اول باید همه جمعیت جهان بتوانند واکسن دریافت کنند و بعد سایر کشورها دوز سوم را به شکل همگانی تزریق کنند بنابراین؛ ایشان تقاضا کردند تزریق دوز سوم صورت نگیرد تا حداقل دوز اول و دوم واکسن به دست کشورهای دیگر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سوی دیگر در ۱۲ آگوست ۲۰۲۱ سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند دوز سوم واکسن را تزریق کنند و در نهایت ۳۰ آگوست  ۲۰۲۱ نیز مدیر منطقه اروپای سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد دوز سوم فقط برای محافظت از آسیب‌پذیرترین افراد مانند کادر درمان فعال در بخش‌های بیمارستانی و ICU‌ ها است؛ لذا این تصمیم جهانی است که این گروه دوز سوم را دریافت کنند.

کدام واکسن‌ها برای دوز سوم مناسبند؟

وی تاکید کرد: دوز یادآور سبب تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس می‌شود؛ اما تصمیم ایران و حتی کشورهایی که واکسن به اندازه کافی دارند این نیست که دوز سوم را به همه تزریق کنند. به نظر می‌رسد مطلوب‌ترین نوع واکسن برای دوز سوم، واکسن‌های پروتئینی باشد. همچنین چنانچه واکسن MRNA ایران هم به نتیجه برسد آن هم مطلوب خواهد بود.

وی افزود: انجام آزمایش خون و بررسی تیتر آنتی‌بادی بدن فرد هیچ کاربردی در تصمیم‌گیری برای دوز سوم ندارد.

نیاز به ۱۱۶ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون گروه هدف

قانعی درباره واکسیناسیون گروه هدف در کشور گفت: وقتی از گروه هدف برای واکسیناسیون صحبت می‌کنیم منظورمان ۷۰ درصد جمعیت است که حدودا ۵۸ میلیون نفر می‌شوند. در وهله اول واکسن به اندازه کافی و در وهله دوم به تزریق به اندازه کافی نیاز داریم؛ بنابراین برای واکسیناسیون جمعیت هدف ۱۱۶ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. بر اساس آمار فعلی حدود ۲۹ تا ۳۱ میلیون دوز واکسن وارداتی داشتیم و این یعنی به ۸۰ میلیون دوز واکسن دیگر برای واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت نیاز داریم.

تاخیر در تزریق دوز دوم، اثربخشی واکسن را زیر سوال می‌برد؟

قانعی در ادامه صحبتهایش درباره بروز تاخیر در دریافت دوز اول و دوم برخی برندهای واکسن کرونا به دنبال کمبود موقتی آن، تصریح کرد: زمان در نظر گرفته شده بین ۲ دوز پیشنهادی است که در بروشور واکسن نوشته شده است و نگاه می‌کنند ببینند تیتر آنتی‌بادی دوز اول چه زمانی رو به کاهش می‌گذارد تا آن زمان تزریق دوز دوم شود؛ اما این به معنای این نیست که کسانی که یک دوز واکسن زدند اثر دوز اول از بین رفته است؛ بلکه یک زمان مطلوب برای تزریق دوز دوم وجود دارد که همانی است که گفته شده است، اما وقتی واکسن در دسترس نباشد و تاخیر ایجاد شود به معنای عدم کارایی دوز اول نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: همیشه دولت، رسانه و... بر این امر متمرکز شدند که چه زمانی واکسن به دستمان می‌رسد و تولیدکنندگان داخلی چه زمانی واکسن می‌سازند و هیچ وقت این سوال از دولت مطرح نمی‌شود که آیا شما مثل بقیه دنیا آمدید واکسن پیش‌خرید کنید که واکسن‌سازهای داخلی بتوانند ماده اولیه را در حجم انبوه وارد و دپو کنند تا نگرانی نداشته باشند؟ این استراتژی‌ها فقط به فناوران و تولیدکنندگان فشار وارد کرده است.

چرا ایران در چندین پلتفرم برای ساخت واکسن کرونا اقدام کرد؟

قانعی ادامه داد: نکته دیگری که در رسانه منعکس می‌شود این است که می‌گویند چرا چندین پلتفرم ساخت واکسن را در داخل آغاز کردند و پول بیت‌المال را هزینه کردند؛ خواهشم این است آنهایی که حساب و کتاب بیت‌المال دستشان است بگویند تابحال چقدر پول در حمایت از این واکسن‌ها هزینه کردیم؟ دولت پولی نداده است، همه آنچه هزینه شد وام بوده است و جز از بخش دولتی ( واکسن پاستور، رازی و وزارت دفاع) حمایت جدی از فناوران نشده است.

پیش‌بینی آمار تولید واکسن‌های ایرانی تا زمستان

وی افزود: با توجه به اینکه ارقام اعلام شده برای تولید داخل محقق نشد، پیش‌بینی این است که اگر در انتهای شهریور از شرکت شفافارمد ۳ میلیون دوز واکسن برکت داشته باشیم و در انتهای مهر هم ۳ میلیون دوز برکت، یک میلیون دوز پاستوکووک و ۳ میلیون دوز اسپایکوژن داشته باشیم؛ جمعا ۷ میلیون دوز واکسن خواهیم داشت. همچنین شاید اواخر آبان ماه ۹ میلیون دوز واکسن، در انتهای آذر ۱۰.۵ میلیون دوز و اوایل دی هم ۲۰ میلیون دوز به دستمان برسد و همینطور ماهی ۲۰ میلیون دوز واکسن تا آخر از جمیع واکسن سازها در اختیار داشته باشیم.

قانعی گفت: این یعنی اگر برای ۳ ماه زمستان ۶۰ میلیون دوز در نظر بگیریم و در پاییز حدودا ۲۶ میلیون دوز واکسن داشته باشیم، به جمع حدود ۸۰ میلیون دوز می‌رسیم. اگر روند فعلی واردات ادامه پیدا کند و مشکلی پیش نیاید می‌توان با افزایش میزان واکسیناسیون در بهمن ماه جمعیت هدف را واکسینه کرد و به اتمام رساند.

وی تاکید کرد: ما اواخر اسفند واکسن به اندازه کافی از تولید داخل داریم ولی از ابتدای دی ماه باید با ترکیب واردات و تولید داخل کاری کنیم که بهمن ماه واکسیناسیون عمومی را تمام کنیم.

هدف‌گذاری برای کاهش بیماران در سال آینده

وی تاکید کرد: مطلوب‌ترین شکل واکسیناسیون این است که ظرف ۳ ماه کل جمعیت را واکسینه کنید؛ زیرا کسانی که فروردین ۱۴۰۰ واکسن زدند ممکن است در اسفندماه آنقدر مصونیت نداشته باشند نسبت به کسی که دی ماه واکسن تزریق کرده است؛ لذا توصیه می‌کنیم امسال برای پیشگیری از مرگ، واکسیناسیون انجام شود و با توجه به افزایش تولید داخل، سال آینده یک برنامه واکسیناسیون کوتاه مدت برای کل جمعیت کشور طراحی شود و حتی دوز یادآور هم در آن طرح پیش‌بینی شود تا هدف گذاری‌مان کاهش تعداد بیماران باشد و سال بعد از آن نیز کاری کنیم بیمار سرپایی نداشته باشیم و سال بعدتر بتوان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد.

کد خبر 624976 برچسب‌ها كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا برای واکسیناسیون میلیون دوز واکسن اندازه کافی تزریق دوز دوم میلیون دوز داشته باشیم واکسن کرونا تولید داخل واکسن ها دوز اول دوز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند

ایسنا/زنجان نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: هلال‌احمر واکسیناسیون زائران حجاج شهرستان‌های خدابنده و ابهر را از امروز آغاز می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر استان زنجان، جواد خرم افزود: امسال یک هزار و ۲۶۰ نفر از استان زنجان به زیارت خانه خدا مشرف خواهند شد.

وی یادآوری کرد: واکسیناسیون مننژیت برای حجاج سایر شهرستان‌های استان انجام شده است.

وی تاکید کرد: زائران پس از تزریق واکسن، کارت زرد رنگ دریافت کرده و باید آن را به مسئول کاروان تحویل دهند. 

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: معاینه یک‌هزار و ۲۶۰ زائر خانه خدا در این استان انجام و به پایان رسیده است.

خرم خاطرنشان کرد: امسال ۱۰ کاروان از زنجان به خانه خدا مشرف خواهند شد که از این تعداد یک کاروان در ابهر با ۱۲۰ نفر، از خدابنده نیز یک کاروان ۱۶۵ نفری و مابقی نیز در مرکز استان خواهد بود.

وی ادامه داد: امروز (جمعه ۷ اردیبهشت ماه) واکسیناسیون این حجاج در شهرستان‌های خدابنده و ابهر انجام می‌شد.

نماینده مرکز پزشکی حج و پزشکی جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: حجاج برای تزریق واکسن به هلال‌احمر شهرستان‌های ابهر و خدابنده در صبح و بعدازظهر مراجعه کنند.

خرم افزود: یک‌هزار و ۲۶۰ زائر عازم خانه خواهند شد که برای این تعداد و سایر عوامل یک‌هزار و ۳۰۰ واکسن مننژیت وارد زنجان شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند